Gépjármű állapotfelmérés Alsórákos és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika

Megosztás

Gépjármű állapotfelmérés Alsórákos és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika

Számítógépes autódiagnosztika és autó átvizsgálás Alsórákos területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos információkért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Alsórákos

Cégünk speciálisan a kódolvasásra és törlésre és autódiagnosztikára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó készülékkel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

 

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Alsórákos ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– befecskendezési hiba

– vezérlőegység hiba

– gázpedál helyzetérzékelő hiba

– lambda szonda hiba

– gyújtásvezérlő elektronika hiba

– tápellátási hiba

– turbó hiba

– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink

Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Alsórákos

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is megoldható, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges dolgot:

 

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata.

Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok formájában.

 

 

A nem tolerálható paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki.

Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért nem ilyen egyszerű az autódiagnosztika?

Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett műszaki paraméterek félrevezető értelmezése.

 

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

 

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra G

– Vectra a hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Corsa b hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 307 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

Hibakód kiolvasás és törlés

 

Rendszeresen ismétlődő kérdések

 

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

 

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

 

Mit javasolnak, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

 

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

 

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

 

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Alsórákos

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Alsórákos környékén.

amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

 

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

 

használtautó állapotfelmérése Alsórákos

 

 

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Alsórákos területén?

 

Az autó általános állapotának auditálása Alsórákos környékén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

 

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának felmérése.

 

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

 

 

számítógépes motordiagnosztika Alsórákos

 

 

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

 

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. →

Ezek a tényezők évek múltán szabják meg az autó üzemeltetésének ráfordítását, viszont egyértelműen figyelembe kell venni az autóvétel szempontjából.

 

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

 

 

Használt kocsi ellenőrzés ára Alsórákos

A jármű átvizsgálásának költsége attól függ, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről.

Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

 

 

mobil használt autó átvizsgálás díja Alsórákos

 

 

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

 

Minden hiba felmérhető a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szervizműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

 

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk jöttek létre a kocsi használata során.

 

 

gépjármű állapotfelmérés Alsórákos

 

 

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket.

Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

 

Mivel a motor a jármű legdrágább eleme, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű megcsinálni!

 

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

 

 

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

 

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

 

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 

  • Kopogás az autó különféle komponensei felől

 

  • A gépkocsi menetzaja

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékhatás vizsgálata

 

  • A motor zörejei

 

  • A váltó esetleges rendellenességei

 

  • A tengelykapcsoló elhasználtsága

 

autó ellenőrzése külföldi út előtt Alsórákos

 

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Alsórákos környékén +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Alsórákos területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére