Gépjármű állapotfelmérés Rendessytelep

Megosztás

Gépjármű állapotfelmérés Rendessytelep

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Rendessytelep vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Rendessytelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Rendessytelep övezetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Rendessytelep területén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Rendessytelep

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a jármű fenntartásának költségeit, de nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés költsége Rendessytelep

A gépkocsi ellenőrzésének összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Rendessytelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen részletes elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Rendessytelep

Milyen berendezéseket használunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot mindenképpen ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Kopogás a jármű különféle komponensei felől
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Rendessytelep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Rendessytelep övezetében +36 70 352 1562!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére