Gyakori ABS hibák Szent Lőrinc-telep

Megosztás

Gyakori ABS hibák Szent Lőrinc-telep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Szent Lőrinc-telep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Helyszíni autó állapotfelmérés és használtautó átvizsgálás helyszínen Szent Lőrinc-telep

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra valamint autódiagnosztikára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Autódiagnosztika hibakód törlés Szent Lőrinc-telep

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– autó nem indul indítómotor Szent Lőrinc-telep
– ford focus injektor hiba Szent Lőrinc-telep
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki
– fojtószelep potméter hiba tünetei
– lambda szonda hiba Szent Lőrinc-telep
– benzinszivattyú relé hiba
– hajtókar csapágy hiba Szent Lőrinc-telep
– 1.6 hdi turbó hiba Szent Lőrinc-telep
– légtömegmérő hiba
– melegen nehéz váltani Szent Lőrinc-telep
– alapjárat lassan esik vissza
– gyakori ABS hibák Szent Lőrinc-telep
– EBD failure jelentése Szent Lőrinc-telep
– autórádió meríti az akkumulátort Szent Lőrinc-telep
– nincs szikra a gyertyánál Szent Lőrinc-telep
– fényszóró kapcsoló hiba Szent Lőrinc-telep
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat
– Skoda Octavia hűtőventillátor hiba Szent Lőrinc-telep
A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– elektronikus szervízkönyv lekérdezése
– olajcsere ellenőrzése és nullázása
– légzsák hibakód törlés

Eszközeink
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Szent Lőrinc-telep
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, tényleges és korábbi történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben a megengedettnél nagyobb mértékű különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőközeg érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f Szent Lőrinc-telep
– Vectra a hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
Transit hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Szent Lőrinc-telep

OBD hibakód lista magyarul Szent Lőrinc-telep

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Szent Lőrinc-telep

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szent Lőrinc-telep régiójában. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Szent Lőrinc-telep

Mit lehet ellenőrizni az autón Szent Lőrinc-telep területén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Szent Lőrinc-telep területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

A jármű belső átnézése: például biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Szent Lőrinc-telep

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átvizsgálás díja Szent Lőrinc-telep

Az autó ellenőrzésének költsége attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átvizsgálás összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

használt autó átnézés Szent Lőrinc-telep

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Szent Lőrinc-telep

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
  • Az autó úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése nyaralás előtt Szent Lőrinc-telep

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Szent Lőrinc-telep övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Szent Lőrinc-telep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére