Használt autó állapotfelmérés Budapest

Megosztás

Használt autó állapotfelmérése Budapest

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Budapest környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon azonnal, akár hétvégén vagy ünnepnapokon is: +36 70 352 1562!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

használt autó típusok helyszíni átvizgsálása

A szervizkönyv vagy a ránézésre megkímélt állapot nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd vagy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az átnézett gépjárművekre használt autó vásárlás esetén nem áll módunkban garanciát vállalni! Az átvizsgált járművek átvizsgálás idején fennálló állapotáról tudunk szakvéleményt mondani!

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Budapest

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Budapest területén?

Az autó általános állapotának felmérése Budapest vonzáskörzetében

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felderíthetők a karosszéria sérülései, a repedések, horpadások, hézagok, a festés hibái, gumik és szélvédő állapota.

Autó belső átnézése: többek között a belső tér állapota, a tetőkárpit, a kormány és a váltó műszaki állapota. Ékszíjak, hosszbordásszíj esetleges repedéseinek megállapítása, vezérműszíj vagy vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motor- és autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, illesztés, légzsákadatok, ütközési adatok kiolvasása.

használt autó állapotfelmérése Budapest

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, ECU, főtengely jeladó, vezérlőegység, gyújtásvezérlő, fojtószelep, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, de mindenképpen hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés ára Budapest

Az autó állapotfelmérésének ára attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Budapest

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, műhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy éppen megóvja őt egy rossz vásártól!

Minden hiba megállapítható a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek, lengéscsillapítók és általában a futómű hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a használat során.

gépjármű állapotfelmérés Budapest

Milyen műszereket, eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább része, ezt a vizsgálatot mindenképpen tanácsos elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy az autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, cseréltek, ködöltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az autó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk, hogy éljen vele.

Próbakörrel felderíthető, esetleges problémák:

  • Kopogás, zörejek az autó különböző részeiből
  • Az autó úttartása, menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota, fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló (kuplung) állapota
autó állapotfelmérése Budapest

Ha nem szeretne csupán évjárat, kamu szervizkönyv és esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átvizsgálásával Budapest régiójában!

Ugrás az oldal tetejére