Használt Fiat 126 vizsgálat XXI. kerület Csepeli út kiszállással

Megosztás

Használt Fiat 126 vizsgálat XXI. kerület Csepeli út kiszállással

Használt jármű átvizsgálás akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett kocsija nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a takargatott műszaki hiányosságok feltárásában hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több kocsi vizsgálatát otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi gyakorta előforduló szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha a km óra pörgetése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A gépkocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű balesetet szenvedett, és javítani kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket javasolt mérni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elfogadható lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő lista nem teljes, mindössze a főbb lépéseket mutatja be.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, illesztések állapota
 • Belső átnézés: kárpit, műszerfal
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely átnézése.
 • Motor átnézése: hosszbordásszíj, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után tüzetes jelentés a megállapított gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Mobil Ford állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út és számítógépes motordiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó XXI. kerület Csepeli út körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése XXI. kerület Csepeli út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út régiójában?

A gépjármű általános állapotának felmérése XXI. kerület Csepeli út területén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése XXI. kerület Csepeli út

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg az autó üzemeltetésének költségeit, de mindenképpen figyelembe kell venni az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átnézés díja XXI. kerület Csepeli út

Az autó átvizsgálásának díja attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár XXI. kerület Csepeli út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Mindegyik hiba megállapítható a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika XXI. kerület Csepeli út

Milyen berendezéseket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a jármű különböző elemeiből
 • Az autó menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése XXI. kerület Csepeli út

Általában a következő típusok átnézését szoktuk elvégezni:

 • Alapos Alfa Romeo 75 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Audi A2 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi BMW 7 átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Alapos Citroen C1 használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Chrysler Crossfire átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Dacia Logan használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Csepeli út
 • Megbízható Daewoo Tico előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Ford Focus helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Daihatsu Cuore felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Dodge Challenger helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út
 • Alapos Fiat Ducato autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Ford C-Max autó értékbecslés XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Honda CR-V autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Mindenre kiterjedő Hyundai IX 20 autó értékbecslés
 • Helyszíni Jaguar S-Type műszeres vizsgálata XXI. kerület Csepeli út
 • Alapos Jeep Compass műszeres vizsgálata XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Kia Picanto autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Lada Niva használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Lancia Thesis átnézés utazás előtt
 • Szakértő Land Rover Range Rover Velar helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Lexus LS autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Megbízható Lincoln Continental autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Csepeli út
 • Mindenre kiterjedő Maserati Levante autó értékbecslés XXI. kerület Csepeli út
 • Szakértő Mazda 121 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Használt Mercedes GT átnézés utazás előtt
 • Szakértő Mitsubishi Lancer előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Csepeli út
 • Alapos Nissan 370 Z autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Opel Omega autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Csepeli út
 • Műszeres Peugeot 508 autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Pontiac Firebird autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Csepeli út
 • Mindenre kiterjedő Porsche Boxster használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Renault Kangoo átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Rolls-Royce Silver Spur átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Alapos Rover 600 helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 X autó értékbecslés
 • Olcsó Seat Altea autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Skoda Suberb helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út
 • Használt Smart Roadster autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Ssangyong Korando helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Csepeli út
 • Helyszíni Subaru Leone felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Csepeli út
 • Olcsó Suzuki Forenza helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Tesla Model 3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Csepeli út
 • Hétvégi Toyota Tundra átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Volkswagen Touareg előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Csepeli út
 • Használt Volvo XC40 autó értékbecslés XXI. kerület Csepeli út
 • Megbízható Wartburg 353 használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Csepeli út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával XXI. kerület Csepeli út környékén +36 70 352 1562!

Használt autó átnézés XXI. kerület Csepeli út környékén, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére