Használt Kia Ceed kocsi állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út háznál

Megosztás

Használt Kia Ceed kocsi állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út háznál

Használt autó átvizsgálás autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Szeretné, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes pótolni a takargatott hibák felderítésében sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több kocsi állapotfelmérését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi jellemző típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen lehetséges kiadások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy ma már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók esetében a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha a km óra manipulálása, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be a kocsit. A külföldről behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A gépkocsik kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és javítani kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol érdemes ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a jármű milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljeskörű, mindössze a megszokott munkafázisokat prezentálja.

 • Külső felmérés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső felmérés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz felmérése.
 • Motor felmérése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után részletes tájékoztatás a megállapított problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Műszeres BMW állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út és computeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XXIII. kerület Túri István út területén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése XXIII. kerület Túri István út

Mit lehet ellenőrizni az autón XXIII. kerület Túri István út területén?

A kocsi általános állapotának megállapítása XXIII. kerület Túri István út vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés XXIII. kerület Túri István út

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a gépjármű üzemeltetésének ráfordítását, de feltétlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés költsége XXIII. kerület Túri István út

A jármű átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár XXIII. kerület Túri István út

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi műszaki probléma megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika XXIII. kerület Túri István út

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a kocsi különböző részeiből
 • A jármű úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A kuplung kopása
autó állapotfelmérése XXIII. kerület Túri István út

Általában az alábbi típusok vizsgálatát végezzük el:

 • Hétvégi Alfa Romeo 156 műszeres vizsgálata XXIII. kerület Túri István út
 • Hétvégi Audi A6 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Mindenre kiterjedő BMW 840 műszeres vizsgálata
 • Olcsó Citroen DS5 átnézés utazás előtt
 • Megbízható Chrysler Crossfire autó értékbecslés XXIII. kerület Túri István út
 • Helyszíni Dacia Lodgy használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Túri István út
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Lanos autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mobil Ford Mondeo gépjármű állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Használt Daihatsu Trevis műszeres vizsgálata XXIII. kerület Túri István út
 • Használt Dodge Journey használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Szakértő Fiat Idea autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Ford Ranger felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Honda Concerto felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Hyundai I30 autó értékbecslés
 • Helyszíni Jaguar E-Pace műszeres vizsgálata
 • Használt Jeep Compass autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Túri István út
 • Alapos Kia Ceed átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Lada Zhiguli átnézés utazás előtt XXIII. kerület Túri István út
 • Szakértő Lancia Kappa átnézés utazás előtt XXIII. kerület Túri István út
 • Olcsó Land Rover Range Rover Evoque autó értékbecslés XXIII. kerület Túri István út
 • Műszeres Lexus ES használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Olcsó Lincoln Town Car autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Túri István út
 • Hétvégi Maserati Coupe átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Túri István út
 • Mindenre kiterjedő Mazda B-Sorozat helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Mercedes GT műszeres vizsgálata
 • Megbízható Mitsubishi Eclipse használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Használt Nissan Almera helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Alapos Opel Astra H műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Peugeot 307 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Túri István út
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Solstice helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Hétvégi Porsche Cayman autó értékbecslés
 • Használt Renault R14 felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Túri István út
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Rover Mini előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Túri István út
 • Olcsó Saab 900 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út
 • Mindenre kiterjedő Seat Leon helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Skoda Karoq előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Smart Fortwo Coupe átnézés utazás előtt XXIII. kerület Túri István út
 • Szakértő Ssangyong Korando autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Túri István út
 • Olcsó Subaru Libero autó értékbecslés XXIII. kerület Túri István út
 • Műszeres Suzuki Ignis előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Tesla Roadster helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Toyota Auris átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Volkswagen Golf 1 autó értékbecslés XXIII. kerület Túri István út
 • Helyszíni Volvo V90 használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Wartburg 353 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával XXIII. kerület Túri István út vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés XXIII. kerület Túri István út környékén, átvizsgálás a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére