Használt Pontiac Le Mans állapotfelmérés Soroksár-Újtelep autópiacon

Megosztás

Használt Pontiac Le Mans állapotfelmérés Soroksár-Újtelep autópiacon

Használt jármű átnézés autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes pótolni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok feltárásában sokat látott szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több jármű átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit utólag megbánna.
 • Elmondjuk a gépkocsi gyakorta előforduló problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető ráfordítások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Soroksár-Újtelep

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről importált használt autók esetén a km óra tekerést nehéz bizonyítani, ugyanis ha a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve így vásárolta meg a járművet. A külföldről behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A gépkocsik karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljeskörű, csak a jellemző lépéseket ismerteti.

 • Külső felmérés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: kárpit, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely átnézése.
 • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos beszámoló a megállapított gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Helyszíni Suzuki állapotfelmérés Soroksár-Újtelep és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Soroksár-Újtelep régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók átnézését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár-Újtelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Soroksár-Újtelep övezetében?

A kocsi általános állapotának auditálása Soroksár-Újtelep környékén

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A jármű belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Soroksár-Újtelep

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg az autó üzemeltetésének költségeit, de okvetlenül érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés ára Soroksár-Újtelep

A jármű átvizsgálásának összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Soroksár-Újtelep

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell adnunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Minden hiányosság felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Soroksár-Újtelep

Milyen műszereket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), így a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző elemeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Soroksár-Újtelep

Többek között a következő autómárkák átnézését szoktuk elvégezni:

 • Helyszíni Alfa Romeo 145 átnézés utazás előtt Soroksár-Újtelep
 • Használt Audi A8 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos BMW X5 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Citroen Jumper autó értékbecslés
 • Műszeres Chrysler PT Cruiser műszeres vizsgálata Soroksár-Újtelep
 • Megbízható Dacia Logan használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Daewoo Nexia átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Ford Galaxy helyszíni autó állapotfelmérés Soroksár-Újtelep
 • Szakértő Daihatsu Materia műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Dodge Challenger autó értékbecslés
 • Megbízható Fiat Seicento műszeres vizsgálata
 • Szakértő Ford Escort használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Honda Accord használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Olcsó Hyundai I30 előzetes műszaki átvizsgálása Soroksár-Újtelep
 • Megbízható Jaguar XF autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Jeep Commander autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár-Újtelep
 • Használt Kia Optima előzetes műszaki átvizsgálása Soroksár-Újtelep
 • Használt Lada Niva helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Lancia Delta előzetes műszaki átvizsgálása Soroksár-Újtelep
 • Használt Land Rover Range Rover Velar autó értékbecslés
 • Olcsó Lexus LC autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár-Újtelep
 • Hétvégi Lincoln Continental autó értékbecslés Soroksár-Újtelep
 • Olcsó Maserati Ghibli előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Mazda Tribute használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Helyszíni Mercedes B osztály használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Műszeres Mitsubishi Space átnézés utazás előtt Soroksár-Újtelep
 • Hétvégi Nissan Murano műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Opel Astra H műszeres vizsgálata Soroksár-Újtelep
 • Szakértő Peugeot Bipper használt autó állapotfelmérés Soroksár-Újtelep
 • Olcsó Pontiac Solstice átnézés utazás előtt Soroksár-Újtelep
 • Olcsó Porsche Cayenne autóvizsgálat helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Megbízható Renault Twingo felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Rolls-Royce Silver Shadow előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Rover Mini használtautó átvizsgálás helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Helyszíni Saab 96 helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Seat Ibiza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Soroksár-Újtelep
 • Műszeres Skoda Citigo használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Smart Roadster felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Ssangyong Actyon autóvizsgálat helyszínen Soroksár-Újtelep
 • Hétvégi Subaru BRZ műszeres vizsgálata
 • Olcsó Suzuki Forenza autó értékbecslés Soroksár-Újtelep
 • Megbízható Tesla Model 3 műszeres vizsgálata
 • Használt Toyota Camry átnézés utazás előtt Soroksár-Újtelep
 • Megbízható Volkswagen Golf 4 autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Volvo V50 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Wartburg 313 műszeres vizsgálata

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Soroksár-Újtelep területén +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi vizsgálat Soroksár-Újtelep területén, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére