Használt Pontiac Tempest átvizsgálás XXI. kerület Ady Endre út autópiacon

Megosztás

Használt Pontiac Tempest átvizsgálás XXI. kerület Ady Endre út autópiacon

Használt gépkocsi átnézés a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy az ismerős nem képes pótolni az elrejteni kívánt hibák feltárásában jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően végezzük egy vagy akár több jármű átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi szokásos problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető ráfordítások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő eleve ilyen állapotban vette meg a gépkocsit. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel kontrolláljuk a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. Az autók karosszériáján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és lakatolni kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még kielégítő lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen fontos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljeskörű, csak a megszokott munkafázisokat mutatja be.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely átnézése.
 • Motor vizsgálata: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor menetpróba.

Az ellenőrzés után tüzetes tájékoztatás a megállapított problémákról, az autó állapotának magyarázata.

Akár hétvégi Volvo állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával XXI. kerület Ady Endre út körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Ady Endre út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen XXI. kerület Ady Endre út területén?

A kocsi általános állapotának megállapítása XXI. kerület Ady Endre út környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműlánc állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése XXI. kerület Ady Endre út

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű működtetésének ráfordítását, viszont okvetlenül hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés költsége XXI. kerület Ady Endre út

Az autó ellenőrzésének díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés összegét telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés XXI. kerület Ady Endre út

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi hiányosság detektálható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat XXI. kerület Ady Endre út

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot feltétlenül tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Zörejek az autó különféle komponensei felől
 • A jármű úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése nyaralás előtt XXI. kerület Ady Endre út

Többek között a következő típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Használt Alfa Romeo 166 autó értékbecslés XXI. kerület Ady Endre út
 • Alapos Audi 80 átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Mindenre kiterjedő BMW 420 autó értékbecslés XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Citroen Jumper előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Chrysler 300 átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Dacia Sandero előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Ady Endre út
 • Megbízható Daewoo Tacuma előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Ady Endre út
 • Mobil Ford Focus helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Daihatsu Materia autóvizsgálat helyszínen XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Dodge Durango felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Fiat Multipla előzetes műszaki átvizsgálása XXI. kerület Ady Endre út
 • Alapos Ford Taunus autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Honda CR-Z helyszíni állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Hyundai i30 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Jaguar XJ átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Jeep Commander autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Kia Pride átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Lada Kalina felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Lancia Ypsilon autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Land Rover Range Rover Evoque használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Lexus GS helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Lincoln MKX műszeres vizsgálata
 • Megbízható Maserati Grancabrio autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Mazda MX-3 használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út
 • Szakértő Mercedes GT helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Mitsubishi Lancer átnézés utazás előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Alapos Nissan Juke autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Opel Adam felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Ady Endre út
 • Szakértő Peugeot 205 műszeres vizsgálata
 • Használt Pontiac Catalina használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Porsche Targa használt autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út
 • Hétvégi Renault R25 használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Ady Endre út
 • Használt Rolls-Royce Corniche felkészítés műszaki vizsgára XXI. kerület Ady Endre út
 • Olcsó Rover Mini átvizsgálás külföldi út előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 X felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Seat Leon használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Skoda Suberb helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Smart Fortwo Coupe helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út
 • Olcsó Ssangyong Korando autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Subaru Forester átnézés utazás előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Suzuki Ignis használtautó átvizsgálás helyszínen XXI. kerület Ady Endre út
 • Műszeres Tesla Model 3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXI. kerület Ady Endre út
 • Alapos Toyota Hilux autó értékbecslés
 • Műszeres Volkswagen Golf 5 felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Volvo 100-as sorozat autó értékbecslés
 • Szakértő Yugo 55 átnézés utazás előtt XXI. kerület Ady Endre út

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átvizsgálásával XXI. kerület Ady Endre út övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó állapotfelmérés XXI. kerület Ady Endre út környékén, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére