Használtautó állapotfelmérés Abony autókereskedőnél – Volvo V70

Megosztás

Használtautó állapotfelmérés Abony autókereskedőnél – Volvo V70

Használt gépkocsi állapotfelmérés Abony autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett kocsija nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy hozzáértő szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt hibák feltárásában jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több autó átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a jármű jellemző típushibáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges kiadások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Abony

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve így hozta be az autót. A más országból behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. A járművek karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit érdemes mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is komolyan befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen fontos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

A következő lista nem teljes, csupán a megszokott munkafázisokat mutatja be.

 • Külső átnézés: pl. rétegvastagság, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, olaj lerakódás felmérése.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után aprólékos beszámoló a megállapított gondokról, az autó állapotának áttekintése.

Helyszíni Nissan állapotfelmérés Abony és OBD műszerrel végzett hibakód nullázás kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Abony környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Abony

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Abony környékén?

A gépjármű általános állapotának felmérése Abony körzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Abony

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a kocsi működtetésének ráfordítását, de egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó ellenőrzés költsége Abony

A jármű állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Abony

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata alatt.

gépjármű állapotfelmérés Abony

Milyen műszereket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különféle komponensei felől
 • A jármű úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Abony

Leggyakrabban a következő autómárkák átnézését végezzük el:

 • Megbízható Alfa Romeo 147 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Audi TT használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő BMW 218 autó értékbecslés Abony
 • Helyszíni Citroen C2 műszeres vizsgálata Abony
 • Műszeres Chrysler Town használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Dacia Lodgy felkészítés műszaki vizsgára Abony
 • Hétvégi Daewoo Matiz átvizsgálás külföldi út előtt Abony
 • Mobil Ford Galaxy gépjármű állapotfelmérés Abony
 • Olcsó Daihatsu Materia autó értékbecslés Abony
 • Helyszíni Dodge Dart helyszíni autó állapotfelmérés Abony
 • Mindenre kiterjedő Fiat 126 használtautó átvizsgálás helyszínen Abony
 • Szakértő Ford S-Max műszeres vizsgálata Abony
 • Mindenre kiterjedő Honda HR-V átnézés utazás előtt Abony
 • Olcsó Hyundai Galloper felkészítés műszaki vizsgára Abony
 • Használt Jaguar XE autóvizsgálat helyszínen Abony
 • Helyszíni Jeep Wrangler autó értékbecslés Abony
 • Hétvégi Kia Venga műszeres vizsgálata Abony
 • Alapos Lada Niva használt autó állapotfelmérés Abony
 • Megbízható Lancia Ypsilon autó értékbecslés Abony
 • Szakértő Land Rover Range Rover Velar felkészítés műszaki vizsgára Abony
 • Műszeres Lexus GS helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Lincoln MKZ átvizsgálás külföldi út előtt Abony
 • Mindenre kiterjedő Maserati Ghibli előzetes műszaki átvizsgálása Abony
 • Olcsó Mazda MX-3 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Mercedes Vito átnézés utazás előtt
 • Alapos Mitsubishi Space Wagon átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Nissan 370 Z felkészítés műszaki vizsgára Abony
 • Olcsó Opel GT használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Peugeot Traveller használt autó állapotfelmérés Abony
 • Használt Pontiac GTO felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Porsche Cayenne műszeres vizsgálata Abony
 • Megbízható Renault R11 átnézés utazás előtt Abony
 • Műszeres Rolls-Royce Silver Shadow autóvizsgálat helyszínen Abony
 • Megbízható Rover Mini átnézés utazás előtt
 • Alapos Saab 96 felkészítés műszaki vizsgára Abony
 • Helyszíni Seat Arosa műszeres vizsgálata
 • Szakértő Skoda Yeti használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Smart Forfour átnézés utazás előtt
 • Megbízható Ssangyong Rexton helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Subaru Forester autó értékbecslés
 • Alapos Suzuki Ignis használtautó átvizsgálás helyszínen Abony
 • Műszeres Tesla Model S átvizsgálás külföldi út előtt Abony
 • Mindenre kiterjedő Toyota Yaris előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Volkswagen Sharan helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Volvo S40 autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Wartburg 353 helyszíni autó állapotfelmérés Abony

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével Abony régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi vizsgálat Abony környékén, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére