Használtautó állapotfelmérés Acsa háznál – BMW X6

Megosztás

Használtautó állapotfelmérés Acsa háznál – BMW X6

Használt jármű vizsgálat Acsa azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes pótolni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában sokat látott szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű vizsgálatát lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a jármű tipikus problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen lehetséges ráfordítások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Acsa

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából importált használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha nyilvánvalóvá is válna a km óra pörgetése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már így hozta be az autót. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel kontrolláljuk a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A kocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket érdemes mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is alapvetően befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít az eladó, az egyedüli fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott jármű jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem kimerítő, csak a nagyobb lépéseket mutatja be.

 • Külső vizsgálat: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső átnézés: utastér, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a korrózió, féltengely vizsgálata.
 • Motor vizsgálata: ékszíj nyúlás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: a kocsi beindításakor menetpróba.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a megállapított problémákról, a kocsi állapotának elmondása.

Mobil Mercedes állapotfelmérés Acsa és műszeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Acsa körzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel ellátott autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Acsa

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Acsa környékén?

Az autó általános állapotának auditálása Acsa környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése Acsa

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják az autó fenntartásának ráfordítását, viszont egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés költsége Acsa

A gépkocsi ellenőrzésének összege nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Acsa

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Acsa

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különböző részeiből
 • A jármű úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Acsa

Többek között a következő típusok átnézését végezzük el:

 • Szakértő Alfa Romeo 75 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Audi A8 műszeres vizsgálata
 • Használt BMW 335 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Citroen Berlingo átnézés utazás előtt
 • Szakértő Chrysler Sebring helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Dacia Logan előzetes műszaki átvizsgálása Acsa
 • Helyszíni Daewoo Tico műszeres vizsgálata Acsa
 • Hétvégi Ford Fusion autó értékbecslés Acsa
 • Olcsó Daihatsu YRV autó állapotfelmérés vásárlás előtt Acsa
 • Szakértő Dodge Neon autó állapotfelmérés vásárlás előtt Acsa
 • Mindenre kiterjedő Fiat 1100 felkészítés műszaki vizsgára Acsa
 • Olcsó Ford Taunus műszeres vizsgálata Acsa
 • Helyszíni Honda Legend műszeres vizsgálata
 • Olcsó Hyundai Elantra autó értékbecslés
 • Megbízható Jaguar E-Type helyszíni állapotfelmérés Acsa
 • Alapos Jeep Compass átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Kia Rio felkészítés műszaki vizsgára Acsa
 • Használt Lada Niva autóvizsgálat helyszínen Acsa
 • Mindenre kiterjedő Lancia Kappa átvizsgálás külföldi út előtt Acsa
 • Alapos Land Rover Range Rover Evoque autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Lexus RC helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Lincoln Mark használt autó állapotfelmérés Acsa
 • Használt Maserati Levante átvizsgálás külföldi út előtt Acsa
 • Szakértő Mazda 626 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Acsa
 • Műszeres Mercedes S osztály használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Mitsubishi Lancer autóvizsgálat helyszínen Acsa
 • Használt Nissan Vanette Cargo előzetes műszaki átvizsgálása Acsa
 • Szakértő Opel Astra J autóvizsgálat helyszínen Acsa
 • Műszeres Peugeot 206 helyszíni állapotfelmérés Acsa
 • Helyszíni Pontiac Sunfire felkészítés műszaki vizsgára Acsa
 • Megbízható Porsche 914 használtautó átvizsgálás helyszínen Acsa
 • Mindenre kiterjedő Renault R13 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Rolls-Royce Corniche műszeres vizsgálata
 • Alapos Rover 200 használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Saab 96 autó értékbecslés Acsa
 • Mindenre kiterjedő Seat Ibiza használt autó állapotfelmérés Acsa
 • Hétvégi Skoda Felicia használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Smart Fortwo Brabus előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Ssangyong Musso helyszíni állapotfelmérés Acsa
 • Megbízható Subaru XV átvizsgálás külföldi út előtt Acsa
 • Helyszíni Suzuki Carry felkészítés műszaki vizsgára Acsa
 • Használt Tesla Model X helyszíni autó állapotfelmérés Acsa
 • Szakértő Toyota Camry helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Transporter autó értékbecslés
 • Helyszíni Volvo V60 helyszíni állapotfelmérés Acsa
 • Műszeres Yugo 55 autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Acsa környékén +36 70 352 1562!

Használt autó átnézés Acsa régiójában, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére