Használtautó állapotfelmérés Áporka autópiacon – Citroen Jumper

Megosztás

Használtautó állapotfelmérés Áporka autópiacon – Citroen Jumper

Használt jármű állapotfelmérés Áporka autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szervízben? Szeretné, ha egy hozzáértő autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt hibák feltárásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű vizsgálatát háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Felsoroljuk az autó jellemző alaphibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen elképzelhető kiadások adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Áporka

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy ma már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha ki is derülne a km óra tekerése, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő már így hozta be az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel olvassuk ki a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. A gépkocsik karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket kell mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is komolyan hatással van arra, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén az autón.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem kimerítő, csak a szokásos munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső felmérés: ülések, biztonsági berendezések
 • Alul: pl. szilentek. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor felmérése: ékszíj nyúlás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a kocsi állapotának áttekintése.

Akár hétvégi márkafüggetlen autószerviz Áporka és computeres fedélzeti diagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Áporka területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Áporka

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Áporka régiójában?

A kocsi átfogó állapotának ellenőrzése Áporka környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Áporka

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki viszonyszám is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés ára Áporka

A jármű átvizsgálásának díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az audit árát szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Áporka

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiba megállapítható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak pontos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Áporka

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden körülmények között javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különféle részeiből
 • Az autó menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A kuplung állapota
autó felkészítése hosszú útra Áporka

Rendszerint az alábbi autómárkák átnézését kérik tőlünk:

 • Szakértő Alfa Romeo 155 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Audi A6 használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható BMW 740 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Citroen Cactus autó értékbecslés
 • Szakértő Chrysler Pacifica használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Dacia Logan átnézés utazás előtt
 • Alapos Daewoo Tacuma autó értékbecslés Áporka
 • Helyszíni Ford Mondeo gépjármű állapotfelmérés
 • Használt Daihatsu Sirion autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Dodge Nitro felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Fiat Scudo használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Ford Capri használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Honda Integra műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Hyundai Kona helyszíni állapotfelmérés Áporka
 • Műszeres Jaguar S-Type átvizsgálás külföldi út előtt Áporka
 • Alapos Jeep Commander átvizsgálás külföldi út előtt Áporka
 • Hétvégi Kia Niro autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Lada 110 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Áporka
 • Hétvégi Lancia Lybra használtautó átvizsgálás helyszínen Áporka
 • Műszeres Land Rover Discovery műszeres vizsgálata Áporka
 • Hétvégi Lexus NX átnézés utazás előtt Áporka
 • Mindenre kiterjedő Lincoln Aviator autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Maserati GT felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Mazda E-sorozat átnézés utazás előtt Áporka
 • Megbízható Mercedes E osztály műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Mitsubishi L300 átvizsgálás külföldi út előtt Áporka
 • Megbízható Nissan Juke használtautó átvizsgálás helyszínen Áporka
 • Megbízható Opel Astra F átvizsgálás külföldi út előtt Áporka
 • Alapos Peugeot 206 használt autó állapotfelmérés Áporka
 • Szakértő Pontiac Grand Prix használt autó állapotfelmérés Áporka
 • Hétvégi Porsche 991 műszeres vizsgálata Áporka
 • Helyszíni Renault Espace használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása Áporka
 • Olcsó Rover 400 autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Saab 9000 használt autó állapotfelmérés Áporka
 • Mindenre kiterjedő Seat Ateca előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Skoda Felicia előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Smart Crossblade autó állapotfelmérés vásárlás előtt Áporka
 • Műszeres Ssangyong Actyon használtautó átvizsgálás helyszínen Áporka
 • Megbízható Subaru Outback felkészítés műszaki vizsgára Áporka
 • Alapos Suzuki SX4 felkészítés műszaki vizsgára Áporka
 • Helyszíni Tesla Model 3 használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Toyota Avensis műszeres vizsgálata Áporka
 • Szakértő Volkswagen Golf 4 használt autó állapotfelmérés Áporka
 • Olcsó Volvo S40 felkészítés műszaki vizsgára Áporka
 • Műszeres Zastava GTL 55 helyszíni autó állapotfelmérés Áporka

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átvizsgálásával Áporka körzetében +36 70 352 1562!

Használt jármű vizsgálat Áporka régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére