Használtautó állapotfelmérés Aszód háznál – Nissan X-Trail

Megosztás

Használtautó állapotfelmérés Aszód háznál – Nissan X-Trail

Használt jármű átvizsgálás Aszód azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem állna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű állapotfelmérését lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű tipikus típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható ráfordítások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Aszód

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről importált használt autók esetében a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha a km óra manipulálása, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már így vásárolta meg a kocsit. A külföldről behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel teszteljük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. Az autók kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell ellenőrizni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, azonban a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat gumimérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk az életben, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljeskörű, csak a jellemző lépéseket illusztrálja.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. szilentek. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a megállapított hibaforrásokról, az autó állapotának magyarázata.

Műszeres autó állapotfelmérés vásárlás előtt Aszód és műszeres autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Aszód övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel ellátott gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Aszód

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Aszód körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Aszód körzetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Aszód

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg az autó működtetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége Aszód

A gépkocsi állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Aszód

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Az összes műszaki probléma felmérhető a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Aszód

Milyen műszereket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor a jármű legféltettebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Zörejek a jármű különféle elemeiből
 • A jármű úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung állapota
autó állapotfelmérése Aszód

Rendszerint az alábbi típusok ellenőrzését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Hétvégi Alfa Romeo 166 autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Audi 80 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi BMW 335 autóvizsgálat helyszínen Aszód
 • Műszeres Citroen Spacetourer felkészítés műszaki vizsgára Aszód
 • Megbízható Chrysler Crossfire autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Dacia Lodgy autó értékbecslés
 • Szakértő Daewoo Kalos előzetes műszaki átvizsgálása Aszód
 • Mobil Ford Galaxy autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Materia átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Dodge Magnum használt autó állapotfelmérés
 • Használt Fiat 126 használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Ford Orion használtautó átvizsgálás helyszínen Aszód
 • Szakértő Honda Integra autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Hyundai Elantra helyszíni autó állapotfelmérés Aszód
 • Használt Jaguar S-Type műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Jeep Cherokee átnézés utazás előtt Aszód
 • Helyszíni Kia Niro felkészítés műszaki vizsgára Aszód
 • Műszeres Lada 110 autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Lancia Thesis autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Land Rover Range Rover Evoque használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Lexus UX műszeres vizsgálata Aszód
 • Helyszíni Lincoln Continental autó állapotfelmérés vásárlás előtt Aszód
 • Használt Maserati Ghibli felkészítés műszaki vizsgára Aszód
 • Használt Mazda MPV műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Mercedes S osztály átvizsgálás külföldi út előtt Aszód
 • Alapos Mitsubishi Space Wagon átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Nissan Skyline autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Opel Movano előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Peugeot Expert használt autó állapotfelmérés Aszód
 • Műszeres Pontiac Sunfire előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Porsche 718 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Aszód
 • Alapos Renault R11 használt autó állapotfelmérés Aszód
 • Szakértő Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni állapotfelmérés Aszód
 • Műszeres Rover 400 átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Saab 96 felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Seat Arosa használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Skoda Suberb átnézés utazás előtt Aszód
 • Olcsó Smart Fortwo Brabus átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Ssangyong Tivoli autó értékbecslés Aszód
 • Műszeres Subaru XV helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Suzuki Ignis használt autó állapotfelmérés Aszód
 • Hétvégi Tesla Model X átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Toyota Camry műszeres vizsgálata
 • Megbízható Volkswagen Touran autóvizsgálat helyszínen Aszód
 • Helyszíni Volvo V90 autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Zastava 1100 átnézés utazás előtt Aszód

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Aszód övezetében +36 70 352 1562!

Használt autó vizsgálat Aszód régiójában, átnézés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére