Használtautó állapotfelmérés Bernecebaráti autópiacon – Volkswagen Vento

Megosztás

Használtautó állapotfelmérés Bernecebaráti autópiacon – Volkswagen Vento

Használt jármű átvizsgálás Bernecebaráti gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett járműve nem állna néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy hozzáértő szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni az elrejteni kívánt problémák felderítésében hozzáértő szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit utólag megbánna.
 • Felsoroljuk az autó gyakorta előforduló problémáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Bernecebaráti

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be a járművet. A külföldről behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. Az autók karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol javasolt mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még jó lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli objektív tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi lista nem kimerítő, csupán a tipikus lépéseket vázolja.

 • Külső vizsgálat: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső felmérés: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. szilentek. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor felmérése: ékszíj nyúlás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos tájékoztatás a tapasztalt gondokról, az autó állapotának ismertetése.

Akár hétvégi használt autó állapotfelmérés Bernecebaráti és számítógépes fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Bernecebaráti régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt gépkocsik átnézését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Bernecebaráti

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Bernecebaráti területén?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Bernecebaráti körzetében

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között az alváz repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Bernecebaráti

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → A fenti szempontok hosszabb távon határozzák meg a kocsi működtetésének ráfordítását, viszont okvetlenül hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés díja Bernecebaráti

A gépkocsi állapotfelmérésének díja azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

használt autó állapotfelmérés ár Bernecebaráti

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire alapos elemzést kell adnunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes gond detektálható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama során.

gépjármű állapotfelmérés Bernecebaráti

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve az átnézett autó esetleges különféle károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás az autó különböző részeiből
 • A jármű menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A kuplung kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Bernecebaráti

Rendszerint a következő autómárkák vizsgálatát kérik tőlünk:

 • Hétvégi Alfa Romeo 159 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bernecebaráti
 • Alapos Audi 90 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő BMW 840 autóvizsgálat helyszínen Bernecebaráti
 • Műszeres Citroen Jumper helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Chrysler Neon autó értékbecslés
 • Szakértő Dacia Lodgy helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Daewoo Nubira használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Mondeo autóvásárlási szakértő Bernecebaráti
 • Olcsó Daihatsu Sirion autó értékbecslés
 • Helyszíni Dodge Challenger átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Fiat 126 műszeres vizsgálata
 • Szakértő Ford Galaxy átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Honda Accord átnézés utazás előtt
 • Megbízható Hyundai I40 műszeres vizsgálata Bernecebaráti
 • Megbízható Jaguar X-Type műszeres vizsgálata Bernecebaráti
 • Használt Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Kia Sportage helyszíni állapotfelmérés Bernecebaráti
 • Műszeres Lada 111 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Lancia Voyager műszeres vizsgálata Bernecebaráti
 • Megbízható Land Rover Range Rover Velar autó értékbecslés Bernecebaráti
 • Műszeres Lexus GS helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Lincoln MKX műszeres vizsgálata
 • Használt Maserati Quattroporte előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Mazda 2 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Mercedes G osztály felkészítés műszaki vizsgára Bernecebaráti
 • Műszeres Mitsubishi L300 autó értékbecslés
 • Olcsó Nissan Cube használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Opel Agila használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Peugeot 2008 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Trans Sport használtautó átvizsgálás helyszínen Bernecebaráti
 • Olcsó Porsche Boxster helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Renault R9 autó értékbecslés Bernecebaráti
 • Hétvégi Rolls-Royce Corniche felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Saab 9-5 helyszíni autó állapotfelmérés Bernecebaráti
 • Hétvégi Seat Toledo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Skoda Scala autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Smart Fortwo autó értékbecslés Bernecebaráti
 • Műszeres Ssangyong Musso autó értékbecslés Bernecebaráti
 • Olcsó Subaru Legacy átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Suzuki Carry műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Tesla Model 3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Toyota Auris autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Volkswagen Sharan helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Volvo C70 autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Zastava GL 55 helyszíni állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Bernecebaráti régiójában +36 70 352 1562!

Használt kocsi állapotfelmérés Bernecebaráti területén, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére