Használtautó átnézés Csemő autópiacon – Renault Trafic

Megosztás

Használtautó átnézés Csemő autópiacon – Renault Trafic

Használt autó átnézés Csemő autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen megvett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy hozzáértő szerelő átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes pótolni a nem nyilvánvaló hibák kinyomozásában hozzáértő szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több kocsi átnézését otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit utólag megbánna.
 • Elmondjuk az autó gyakorta előforduló típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Csemő

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy manapság már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra pörgetése, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő már így vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A gépkocsik kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és szervizelni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket kell mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő lista nem teljes, csupán a nagyobb munkafázisokat mutatja be.

 • Külső felmérés: pl. kasztni, illesztések állapota
 • Belső ellenőrzés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely felmérése.
 • Motor ellenőrzése: olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után részletes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, az autó állapotának elmondása.

Akár hétvégi autó átnézése Csemő és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átnézésével Csemő vonzáskörzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csemő

Mire alkalmas a helyszíni átnézés Csemő övezetében?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása Csemő körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Csemő

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de egyértelműen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átvizsgálás költsége Csemő

Az autó átnézésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Csemő

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik hiányosság detektálható a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Csemő

Milyen eszközöket alkalmazunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést minden körülmények között ésszerű végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ezt alapul véve az ellenőrzött jármű esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás a jármű különféle részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Csemő

Általában a következő típusok vizsgálatát végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 147 felkészítés műszaki vizsgára Csemő
 • Olcsó Audi A2 autó értékbecslés Csemő
 • Szakértő BMW 530 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Citroen DS4 autóvizsgálat helyszínen Csemő
 • Szakértő Chrysler Crossfire helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Dacia Lodgy műszeres vizsgálata Csemő
 • Helyszíni Daewoo Tico használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mobil Ford Focus használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Daihatsu Trevis felkészítés műszaki vizsgára Csemő
 • Műszeres Dodge Magnum átvizsgálás külföldi út előtt Csemő
 • Alapos Fiat Bravo autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Ford Mondeo használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Honda Prelude autó értékbecslés
 • Műszeres Hyundai Lantra felkészítés műszaki vizsgára Csemő
 • Alapos Jaguar S-Type autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csemő
 • Alapos Jeep Cherokee helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Kia Picanto átnézés utazás előtt
 • Alapos Lada Kalina használtautó átvizsgálás helyszínen Csemő
 • Helyszíni Lancia Lybra autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Land Rover Range Rover Velar felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Lexus LC autó értékbecslés Csemő
 • Mindenre kiterjedő Lincoln Navigator autó értékbecslés
 • Műszeres Maserati Levante átvizsgálás külföldi út előtt Csemő
 • Alapos Mazda RX-7 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Mercedes A osztály helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Mitsubishi Space Wagon autóvizsgálat helyszínen Csemő
 • Helyszíni Nissan Serena előzetes műszaki átvizsgálása Csemő
 • Olcsó Opel Cascada használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Peugeot 207 átnézés utazás előtt
 • Szakértő Pontiac GTO használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Porsche 925 felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Renault R19 használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Rolls-Royce Corniche előzetes műszaki átvizsgálása Csemő
 • Megbízható Rover Metro helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Saab 9-5 előzetes műszaki átvizsgálása Csemő
 • Hétvégi Seat Tarraco helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Skoda Felicia helyszíni állapotfelmérés Csemő
 • Műszeres Smart Fortwo Cabrio felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Ssangyong XLV műszeres vizsgálata Csemő
 • Helyszíni Subaru Levorg felkészítés műszaki vizsgára Csemő
 • Műszeres Suzuki Swift előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Tesla Model X felkészítés műszaki vizsgára Csemő
 • Alapos Toyota Verso átnézés utazás előtt
 • Megbízható Volkswagen Passat B4/B5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Csemő
 • Olcsó Volvo XC40 autó értékbecslés Csemő
 • Megbízható Wartburg 1.3 használtautó átvizsgálás helyszínen Csemő

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Csemő területén +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átvizsgálás Csemő vonzáskörzetében, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére