Használtautó átnézés Dunakeszi Toldi lakópark autókereskedőnél

Megosztás

Használtautó átnézés Dunakeszi Toldi lakópark autókereskedőnél – Lincoln Aviator

Használt gépkocsi állapotfelmérés Dunakeszi Toldi lakópark gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni az elrejteni kívánt problémák feltárásában jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több autó átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen várható ráfordítások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A Németországból behozott használt autók esetében a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra manipulálása, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg a gépkocsit. A külföldről behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A kocsik karosszériáján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy az autó törve volt, és javítani kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket érdemes mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Sokan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még kielégítő lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is alapvetően hatással van arra, hogy a jármű milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben az autón.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljes, csupán a megszokott lépéseket prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, gyári üvegek állapota
 • Belső vizsgálat: kárpit, biztonsági berendezések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, olaj lerakódás felmérése.
 • Motor átnézése: görgő csapágyak, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a kocsi állapotának áttekintése.

Akár hétvégi gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark és műszeres motordiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi toldi lakópark övezetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi toldi lakópark

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Dunakeszi toldi lakópark területén

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Dunakeszi toldi lakópark

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a gépjármű állagmegóvásának ráfordítását, de egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átnézés ára Dunakeszi toldi lakópark

Az autó ellenőrzésének összege azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Dunakeszi toldi lakópark

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi hiányosság megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi toldi lakópark

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legféltettebb része, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztúttal diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
 • A gépkocsi úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung státusza
autó állapotfelmérése Dunakeszi toldi lakópark

Többek között a következő autómárkák ellenőrzését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Használt Alfa Romeo 159 műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Audi 90 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos BMW 730 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Használt Citroen DS5 használt autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Megbízható Chrysler Pacifica helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Hétvégi Dacia Logan előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos Daewoo Tico autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Ford Fiesta használtautó vásárlás Dunakeszi toldi lakópark
 • Használt Daihatsu Copen autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Dodge Journey előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Fiat Idea használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi toldi lakópark
 • Mindenre kiterjedő Ford Transit átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Honda CR-V műszeres vizsgálata Dunakeszi toldi lakópark
 • Hétvégi Hyundai IX 35 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Mindenre kiterjedő Jaguar F-Pace helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Műszeres Jeep Cherokee átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi toldi lakópark
 • Mindenre kiterjedő Kia Sportage átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Lada Niva átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Lancia Musa átnézés utazás előtt
 • Megbízható Land Rover Discovery műszeres vizsgálata
 • Műszeres Lexus RX használt autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Műszeres Lincoln Town Car autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos Maserati Ghibli autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi toldi lakópark
 • Használt Mazda Xedos előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi toldi lakópark
 • Olcsó Mercedes A osztály műszeres vizsgálata
 • Megbízható Mitsubishi Outlander felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi toldi lakópark
 • Megbízható Nissan Quest műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Opel Cascada helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos Peugeot 207 autó értékbecslés Dunakeszi toldi lakópark
 • Helyszíni Pontiac Firebird átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos Porsche Cayenne felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Renault Kangoo átnézés utazás előtt
 • Szakértő Rolls-Royce Silver Shadow autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi toldi lakópark
 • Hétvégi Rover 200 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Saab 9000 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi toldi lakópark
 • Helyszíni Seat Arosa felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi toldi lakópark
 • Hétvégi Skoda Octavia használt autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Alapos Smart Fortwo Pulse felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Ssangyong Actyon előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi toldi lakópark
 • Hétvégi Subaru Forester előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Suzuki Carry használt autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark
 • Használt Tesla Model X helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Toyota Corolla autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Volkswagen Golf 3 autó értékbecslés
 • Hétvégi Volvo 100-as sorozat átnézés utazás előtt
 • Megbízható Wartburg 1.3 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi toldi lakópark

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Dunakeszi toldi lakópark vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Dunakeszi toldi lakópark régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére