Használtautó átnézés Szabadságliget kiszállással – Jeep Renegade

Megosztás

Használtautó átnézés Szabadságliget kiszállással – Jeep Renegade

Használt jármű átnézés Szabadságliget a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szerelő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem képes pótolni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi szokásos problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen lehetséges ráfordítások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Szabadságliget

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha a km óra manipulálása, a kereskedő mondhatja, hogy ő már ilyen állapotban vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel olvassuk ki a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. Az autók karosszériáján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elfogadható lenne, ellenben a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit állít az eladó, az egyetlen fontos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga alkosson szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljes, csak a megszokott munkafázisokat vázolja.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely vizsgálata.
 • Motor átnézése: olajfolyás, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű állapotának ismertetése.

Helyszíni helyszíni autó állapotfelmérés Szabadságliget és műszeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Szabadságliget övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Szabadságliget

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Szabadságliget vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának felmérése Szabadságliget területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Szabadságliget

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység diagnosztika Dunakeszin.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, de okvetlenül hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó állapotfelmérés díja Szabadságliget

A jármű ellenőrzésének ára attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az audit díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt autó állapotfelmérés ár Szabadságliget

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem észlelhető?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Szabadságliget

Milyen eszközöket vetünk be a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legdrágább része, ezt a vizsgálatot feltétlenül ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan alkalom, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Kopogás az autó különféle részeiből
 • Az autó menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése hosszú útra Szabadságliget

Rendszerint az alábbi autómárkák vizsgálatát végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 166 használtautó átvizsgálás helyszínen Szabadságliget
 • Alapos Audi A3 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó BMW 760 átnézés utazás előtt Szabadságliget
 • Mindenre kiterjedő Citroen DS5 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Chrysler Pacifica felkészítés műszaki vizsgára Szabadságliget
 • Hétvégi Dacia Logan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Nubira átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Ford Mondeo autóvizsgálat helyszínen Szabadságliget
 • Műszeres Daihatsu Materia használt autó állapotfelmérés Szabadságliget
 • Hétvégi Dodge Magnum használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Fiat Talento műszeres vizsgálata Szabadságliget
 • Műszeres Ford Scorpio helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Honda Szabadságliget átnézés utazás előtt
 • Megbízható Hyundai IX 20 előzetes műszaki átvizsgálása Szabadságliget
 • Használt Jaguar S-Type helyszíni állapotfelmérés Szabadságliget
 • Mindenre kiterjedő Jeep Cherokee előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Kia Stonic használtautó átvizsgálás helyszínen Szabadságliget
 • Használt Lada 112 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Lancia Delta autó értékbecslés Szabadságliget
 • Műszeres Land Rover Freelander használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Lexus ES előzetes műszaki átvizsgálása Szabadságliget
 • Használt Lincoln Town Car átnézés utazás előtt Szabadságliget
 • Mindenre kiterjedő Maserati GT autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Mazda MX-6 átnézés utazás előtt Szabadságliget
 • Használt Mercedes B osztály átnézés utazás előtt
 • Használt Mitsubishi L300 előzetes műszaki átvizsgálása Szabadságliget
 • Mindenre kiterjedő Nissan 200 SX használt autó állapotfelmérés
 • Használt Opel Frontera átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Peugeot Rifter használt autó állapotfelmérés Szabadságliget
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Sunfire helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Porsche Macan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Renault Thalia előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Corniche autóvizsgálat helyszínen Szabadságliget
 • Alapos Rover 600 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Saab 99 autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Seat Arosa autó értékbecslés
 • Megbízható Skoda Karoq helyszíni autó állapotfelmérés Szabadságliget
 • Olcsó Smart Fortwo Pulse átnézés utazás előtt Szabadságliget
 • Megbízható Ssangyong Tivoli műszeres vizsgálata
 • Alapos Subaru BRZ előzetes műszaki átvizsgálása Szabadságliget
 • Megbízható Suzuki SX4 felkészítés műszaki vizsgára Szabadságliget
 • Helyszíni Tesla Model 3 helyszíni autó állapotfelmérés Szabadságliget
 • Megbízható Toyota Yaris autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Volkswagen Touareg használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Volvo 200-as sorozat autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Wartburg 313 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szabadságliget

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Szabadságliget területén +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Szabadságliget régiójában, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére