Használtautó átvizsgálás Apaj háznál – Opel Corsa C

Megosztás

Használtautó átvizsgálás Apaj háznál – Opel Corsa C

Használt jármű vizsgálat Apaj kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt kocsija nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakember átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem tudja pótolni az elrejteni kívánt problémák kinyomozásában tapasztalt szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több gépkocsi állapotfelmérését otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan járművet vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű gyakorta előforduló típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető kiadások adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Apaj

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy manapság már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, az eladó állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban vásárolta meg az autót. A más országból behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel kontrolláljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A járművek külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol kell ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
 3. Sokan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elfogadható lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen tárgyilagos szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljeskörű, mindössze a megszokott lépéseket illusztrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. rétegvastagság, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: légzsák csere, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz vizsgálata.
 • Motor átnézése: görgő csapágyak, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A felmérés után tüzetes beszámoló a tapasztalt hibaforrásokról, a jármű állapotának áttekintése.

Mobil gépjármű állapotfelmérés Apaj és komputeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Apaj vonzáskörzetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott járművek átnézését tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Apaj

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Apaj területén?

A gépjármű általános állapotának szemrevételezése Apaj övezetében

A jármű külső átnézése: a jármű megtekintésével nyomon követhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának észrevétele, műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Apaj

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán befolyásolják a kocsi működtetésének ráfordítását, de okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használt kocsi állapotfelmérés ára Apaj

A gépkocsi állapotfelmérésének összege attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó átnézés Apaj

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletes elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vevőnek, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes gond felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Sajnos igen. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Apaj

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legdrágább része, ezt az ellenőrzést minden körülmények között tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különféle komponensei felől
 • A jármű úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Apaj

Leggyakrabban a következő típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Helyszíni Alfa Romeo 166 használt autó állapotfelmérés Apaj
 • Hétvégi Audi A8 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó BMW 640 helyszíni állapotfelmérés Apaj
 • Helyszíni Citroen C1 átnézés utazás előtt Apaj
 • Megbízható Chrysler Crossfire helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Dacia Sandero autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Daewoo Nubira felkészítés műszaki vizsgára Apaj
 • Hétvégi Ford Focus átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Daihatsu YRV helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Dodge Neon autóvizsgálat helyszínen Apaj
 • Alapos Fiat Barchetta műszeres vizsgálata
 • Olcsó Ford Focus autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Honda Concerto használtautó átvizsgálás helyszínen Apaj
 • Alapos Hyundai I20 átvizsgálás külföldi út előtt Apaj
 • Hétvégi Jaguar XE átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Jeep Commander használtautó átvizsgálás helyszínen Apaj
 • Olcsó Kia Ceed használtautó átvizsgálás helyszínen Apaj
 • Használt Lada 112 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Apaj
 • Használt Lancia Musa műszeres vizsgálata Apaj
 • Használt Land Rover Defender helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Lexus SC átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Lincoln Aviator autó értékbecslés
 • Helyszíni Maserati GT műszeres vizsgálata Apaj
 • Mindenre kiterjedő Mazda CX-9 használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Mercedes A osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Mitsubishi Colt autóvizsgálat helyszínen Apaj
 • Helyszíni Nissan Pixo felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Opel Kadett használtautó átvizsgálás helyszínen Apaj
 • Hétvégi Peugeot Traveller műszeres vizsgálata
 • Alapos Pontiac Solstice helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Porsche 944 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Renault Zoe helyszíni állapotfelmérés Apaj
 • Hétvégi Rolls-Royce Silver Spur helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Rover 200 helyszíni állapotfelmérés Apaj
 • Mindenre kiterjedő Saab 96 használt autó állapotfelmérés Apaj
 • Műszeres Seat Cordoba műszeres vizsgálata Apaj
 • Alapos Skoda Roomster autó értékbecslés
 • Alapos Smart Fortwo Pulse autó értékbecslés
 • Műszeres Ssangyong Rexton autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Subaru Impreza autó állapotfelmérés vásárlás előtt Apaj
 • Szakértő Suzuki Swift átvizsgálás külföldi út előtt Apaj
 • Hétvégi Tesla Model X használt autó állapotfelmérés Apaj
 • Szakértő Toyota Supra használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Volkswagen Scirocco műszeres vizsgálata Apaj
 • Mindenre kiterjedő Volvo S80 műszeres vizsgálata Apaj
 • Használt Zastava GL 55 helyszíni állapotfelmérés Apaj

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Apaj körzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni autó vizsgálat Apaj környékén, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére