Használtautó átvizsgálás Budakeszi autókereskedőnél – Fiat Linea

Megosztás

Használtautó átvizsgálás Budakeszi autókereskedőnél – Fiat Linea

Használt jármű állapotfelmérés Budakeszi autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen kifizetett járműve nem állna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló hibák kinyomozásában sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több kocsi vizsgálatát háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Ismertetjük az autó tipikus típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható ráfordítások fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budakeszi

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra tekerést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra pörgetése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve így vette meg a kocsit. A más országból behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A járművek külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a jármű balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit javasolt ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat kerékmérettől függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli pártatlan szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

A következő lista nem kimerítő, mindössze a tipikus munkafázisokat vázolja.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső felmérés: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a korrózió, féltengely átnézése.
 • Motor átnézése: váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: a kocsi beindításakor menetpróba.

Az átnézés után részletes jelentés a tapasztalt gondokról, az autó állapotának ismertetése.

Helyszíni Mercedes állapotfelmérés Budakeszi és számítógépes hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Budakeszi területén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi

Mit lehet ellenőrizni az autón Budakeszi vonzáskörzetében?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Budakeszi régiójában

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, műszaki élettartamának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Budakeszi

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon befolyásolják a kocsi üzemeltetésének költségeit, de nyilvánvalóan figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átvizsgálás ára Budakeszi

Az autó ellenőrzésének költsége attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átnézés összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó átnézés Budakeszi

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes hiányosság észlelhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szervizműhelyben végezhetők el. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek a kocsi használata alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Budakeszi

Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle elemeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Budakeszi

Többek között a következő típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Olcsó Alfa Romeo 147 előzetes műszaki átvizsgálása Budakeszi
 • Alapos Audi A3 felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni BMW M5 autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Citroen DS3 átnézés utazás előtt
 • Használt Chrysler 300 műszeres vizsgálata Budakeszi
 • Helyszíni Dacia Duster helyszíni állapotfelmérés Budakeszi
 • Olcsó Daewoo Kalos átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Ford Fiesta jármű műszeres vizsgálata
 • Megbízható Daihatsu Sirion autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Dodge Nitro helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Fiat 131 helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Ford Transit autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi
 • Olcsó Honda Shuttle autóvizsgálat helyszínen Budakeszi
 • Olcsó Hyundai Coupe műszeres vizsgálata Budakeszi
 • Hétvégi Jaguar X-Type autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Jeep Grand Cherokee autó értékbecslés
 • Megbízható Kia Stonic átnézés utazás előtt
 • Alapos Lada Zhiguli autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi
 • Használt Lancia Delta műszeres vizsgálata Budakeszi
 • Műszeres Land Rover Range Rover Sport átnézés utazás előtt
 • Műszeres Lexus RC autó értékbecslés Budakeszi
 • Szakértő Lincoln Mark autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Maserati Quattroporte autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi
 • Szakértő Mazda CX-9 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Mercedes S osztály helyszíni állapotfelmérés Budakeszi
 • Olcsó Mitsubishi Galant előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Nissan Cube műszeres vizsgálata
 • Használt Opel Tigra helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Peugeot 405 autó értékbecslés Budakeszi
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Grand Prix felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Porsche 928 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakeszi
 • Szakértő Renault Modus helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Rolls-Royce Silver Shadow felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Rover Mini műszeres vizsgálata Budakeszi
 • Műszeres Saab 96 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Seat Ibiza használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Skoda Rapid helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Cabrio autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Ssangyong Korando átnézés utazás előtt Budakeszi
 • Helyszíni Subaru Legacy felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Suzuki Ignis autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Tesla Roadster használtautó átvizsgálás helyszínen Budakeszi
 • Műszeres Toyota 4 Runner átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Volkswagen Caravelle felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Volvo C70 használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Zastava GTL 55 használt autó állapotfelmérés

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Budakeszi régiójában +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés Budakeszi övezetében, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére