Használtautó átvizsgálás helyszínen Pesterzsébet-Szabótelep

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használtautó átvizsgálás helyszínen Pesterzsébet-Szabótelep

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Pesterzsébet-Szabótelep területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és helyszíni autó állapotfelmérés Pesterzsébet-Szabótelep

Szakműhelyünk speciálisan a hibakód kiolvasásra és autódiagnosztikára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is el tudjuk végezni.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– benzines autó nem indul
– üzemanyag nyomás érzékelő hiba
– vezérműtengely jeladó hiba suzuki Pesterzsébet-Szabótelep
– elektromos gázpedál állítása
– katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt Pesterzsébet-Szabótelep
– Bosch motorvezérlő javítás
– hajtókar csapágy hiba Pesterzsébet-Szabótelep
– kifúj a turbó Pesterzsébet-Szabótelep
– egr szelep hiba füstölés Pesterzsébet-Szabótelep
– nehéz váltás okai
– melegen magas alapjárat
– honnan tudom, hogy van-e ESP
kipörgésgátló kikapcsolása
– zárlatos akkumulátor tünetei Pesterzsébet-Szabótelep
– gyújtás modul hiba Pesterzsébet-Szabótelep
– fényszóró kontakt hiba
– fojtószelep tisztítás után magas alapjárat Pesterzsébet-Szabótelep
– Golf 4 hűtőventilátor hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
valós kilóméter lekérdezés Pesterzsébet-Szabótelep
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– mtz porlasztó hiba

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén elérjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését egy céleszközzel végezzük.

Autódiagnosztika Pesterzsébet-Szabótelep
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A házhoz történő kiszállás az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) műszerek beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód nem hozza magával azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti műszerek. Ezek memóriába raktározzák a naplózott paramétereket, tényleges és historikus történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, később is feldolgozható hibakódok formájában.

A nem tolerálható mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a sofőr számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak autódiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át olvashatók ki. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője által jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Azt nem is említettük még, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit sok-sok év alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
– Peugeot 206 hibakód törlés Pesterzsébet-Szabótelep
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
– Fabia hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
– Renault Laguna hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás Pesterzsébet-Szabótelep

Járműdiagnosztika Pesterzsébet-Szabótelep

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, megeshet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Pesterzsébet-Szabótelep

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Pesterzsébet-Szabótelep övezetében. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Pesterzsébet-Szabótelep

Mit lehet ellenőrizni az autón Pesterzsébet-Szabótelep környékén?

A kocsi általános állapotának auditálása Pesterzsébet-Szabótelep körzetében

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével nyomon követhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Pesterzsébet-Szabótelep

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. ECU, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Használtautó ellenőrzés díja Pesterzsébet-Szabótelep

Az adott gépjármű ellenőrzésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az átvizsgálás díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Pesterzsébet-Szabótelep

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott felmérés akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik gond felmérhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. A speciálisabb tesztek csak szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a fékek műszaki problémáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Pesterzsébet-Szabótelep

Milyen műszereket alkalmazunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén az átnézett autó esetleges más sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges problémák a járművön:

  • Zörejek a jármű különböző elemeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A futómű állapota
  • A fékek állapota
  • A motor zörejei
  • A váltó megfelelő működése
  • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Pesterzsébet-Szabótelep

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átnézésével Pesterzsébet-Szabótelep övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Pesterzsébet-Szabótelep területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére