Használtautó vizsgálat Bénye autókereskedőnél – Renault Laguna

Megosztás

Használtautó vizsgálat Bénye autókereskedőnél – Renault Laguna

Használt gépkocsi átnézés Bénye autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy hozzáértő szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében jártas szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű jellemző szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető kiadások merülhetnek fel kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Bénye

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is tudódik valahogy a km óra pörgetése, az eladó hangoztathatná azt, hogy ő eleve így vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elfelejtése. A járművek kasztniján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket érdemes vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is alapvetően hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen objektív szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi lista nem teljes, csak a nagyobb lépéseket prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső átnézés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely felmérése.
 • Motor ellenőrzése: ékszíj nyúlás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű állapotának ismertetése.

Műszeres használtautó átvizsgálás helyszínen Bénye és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Bénye vonzáskörzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók átnézését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Bénye

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Bénye vonzáskörzetében?

A kocsi általános állapotának felmérése Bénye területén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, a gumik állapota.

A gépkocsi belső átnézése: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Bénye

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán szabják meg a jármű működtetésének költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés díja Bénye

Az autó átnézésének összege azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Bénye

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átnézéshez szükséges idő azon múlik, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes hiányosság megállapítható a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Bénye

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Nem ritkán fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot minden körülmények között érdemes végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó állapotfelmérése Bénye

Rendszerint az alábbi típusok felülvizsgálatát végezzük el:

 • Műszeres Alfa Romeo 147 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Audi 90 helyszíni autó állapotfelmérés Bénye
 • Olcsó BMW 335 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Citroen DS4 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Chrysler Neon autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Dacia Duster helyszíni autó állapotfelmérés Bénye
 • Hétvégi Daewoo Nubira autóvizsgálat helyszínen Bénye
 • Mobil Ford Fusion gépjármű állapotfelmérés Bénye
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Sirion autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Dodge Dart használt autó állapotfelmérés Bénye
 • Mindenre kiterjedő Fiat Ritmo átvizsgálás külföldi út előtt Bénye
 • Szakértő Ford Mondeo autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bénye
 • Mindenre kiterjedő Honda FR-V használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Hyundai IX 35 használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Jaguar S-Type autóvizsgálat helyszínen Bénye
 • Olcsó Jeep Wrangler használtautó átvizsgálás helyszínen Bénye
 • Olcsó Kia Sportage átvizsgálás külföldi út előtt Bénye
 • Alapos Lada 112 helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Lancia Thesis helyszíni állapotfelmérés Bénye
 • Helyszíni Land Rover Discovery átnézés utazás előtt Bénye
 • Olcsó Lexus CT előzetes műszaki átvizsgálása Bénye
 • Műszeres Lincoln Town Car autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Maserati Quattroporte autó értékbecslés
 • Szakértő Mazda B 2200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bénye
 • Helyszíni Mercedes Vito helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Mitsubishi Galant helyszíni állapotfelmérés Bénye
 • Műszeres Nissan Terrano használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Opel Frontera autó értékbecslés Bénye
 • Megbízható Peugeot Traveller autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bénye
 • Használt Pontiac Catalina autó értékbecslés
 • Alapos Porsche 718 helyszíni autó állapotfelmérés Bénye
 • Mindenre kiterjedő Renault Clio autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bénye
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow autó értékbecslés Bénye
 • Hétvégi Rover 600 autó értékbecslés Bénye
 • Helyszíni Saab 9-3 X autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Seat Leon átnézés utazás előtt Bénye
 • Olcsó Skoda Suberb autóvizsgálat helyszínen Bénye
 • Műszeres Smart Fortwo Pulse helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Korando átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Subaru BRZ átnézés utazás előtt
 • Alapos Suzuki SX4 előzetes műszaki átvizsgálása Bénye
 • Műszeres Tesla Model X helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Toyota Corolla Verso használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Vento helyszíni autó állapotfelmérés Bénye
 • Szakértő Volvo 400-as sorozat műszeres vizsgálata
 • Olcsó Wartburg 311 műszeres vizsgálata Bénye

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átnézésével Bénye vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi vizsgálat Bénye környékén, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére