Használtautó vizsgálat Budajenő háznál – Tesla Model S

Megosztás

Használtautó vizsgálat Budajenő háznál – Tesla Model S

Használt kocsi vizsgálat Budajenő kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt járműve nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Szeretné, ha egy tapasztalt szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja pótolni a rejtett problémák feltárásában tapasztalt autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű gyakorta előforduló típushibáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges kiadások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budajenő

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy ma már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert visszapörgette a km órát. A külföldről importált használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha napvilágra is kerülne a km óra manipulálása, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő eleve így vásárolta meg a járművet. A külföldről behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. Az autók kasztniján típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben az autón.

Az említett kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyedüli objektív tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, de ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi lista nem kimerítő, csak a jellemző lépéseket mutatja be.

 • Külső átnézés: pl. ködölés, illesztések állapota
 • Belső átnézés: kárpit, biztonsági berendezések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékbetétek, olaj lerakódás ellenőrzése.
 • Motor felmérése: görgő csapágyak, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után tüzetes beszámoló a tapasztalt problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Helyszíni Audi állapotfelmérés Budajenő és számítógépes fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó Budajenő övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel felszerelt autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Budajenő

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Budajenő vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának ellenőrzése Budajenő körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria horpadásai, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Budajenő

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → A fenti szempontok több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, de feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés ára Budajenő

A gépkocsi átvizsgálásának díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat összegét telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Budajenő

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Valamennyi műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások alakultak ki az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Budajenő

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt megcsinálni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ehhez kapcsolódóan az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás a kocsi különféle részeiből
 • Az autó úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló státusza
autó felkészítése hosszú útra Budajenő

Többek között az alábbi autómárkák felülvizsgálatát végezzük el:

 • Olcsó Alfa Romeo 159 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Audi A4 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi BMW 525 átnézés utazás előtt
 • Olcsó Citroen DS5 átvizsgálás külföldi út előtt Budajenő
 • Hétvégi Chrysler 300 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Dacia Logan felkészítés műszaki vizsgára Budajenő
 • Helyszíni Daewoo Lanos használt autó állapotfelmérés
 • Mobil Ford Galaxy autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Daihatsu Materia használt autó állapotfelmérés Budajenő
 • Hétvégi Dodge Durango felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Fiat Doblo felkészítés műszaki vizsgára Budajenő
 • Megbízható Ford Mustang használt autó állapotfelmérés Budajenő
 • Megbízható Honda CR-Z felkészítés műszaki vizsgára Budajenő
 • Szakértő Hyundai Accent műszeres vizsgálata
 • Megbízható Jaguar XK helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Jeep Patriot felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Kia Sportage autó értékbecslés
 • Szakértő Lada 111 autóvizsgálat helyszínen Budajenő
 • Műszeres Lancia Voyager előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Land Rover Discovery használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Lexus NX műszeres vizsgálata Budajenő
 • Hétvégi Lincoln Mark átvizsgálás külföldi út előtt Budajenő
 • Műszeres Maserati Levante átnézés utazás előtt Budajenő
 • Műszeres Mazda BT-50 felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Mercedes C osztály használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Mitsubishi L400 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Nissan Murano használtautó átvizsgálás helyszínen Budajenő
 • Műszeres Opel Ampera autóvizsgálat helyszínen Budajenő
 • Olcsó Peugeot 301 helyszíni állapotfelmérés Budajenő
 • Megbízható Pontiac Firebird autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Porsche 914 átvizsgálás külföldi út előtt Budajenő
 • Megbízható Renault Modus műszeres vizsgálata
 • Szakértő Rolls-Royce Silver Spur átvizsgálás külföldi út előtt Budajenő
 • Olcsó Rover 200 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 X használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Seat Leon autó értékbecslés
 • Műszeres Skoda Felicia átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Smart Fortwo Coupe felkészítés műszaki vizsgára Budajenő
 • Alapos Ssangyong XLV autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Subaru Levorg felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Suzuki Carry műszeres vizsgálata
 • Olcsó Tesla Model X használt autó állapotfelmérés
 • Használt Toyota Prius használtautó átvizsgálás helyszínen Budajenő
 • Alapos Volkswagen Bora előzetes műszaki átvizsgálása Budajenő
 • Használt Volvo 300-as sorozat átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Wartburg 311 helyszíni autó állapotfelmérés Budajenő

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Budajenő környékén +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás Budajenő környékén, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére