Használtautó vizsgálat Budakalász kiszállással – Alfa Romeo 166

Megosztás

Használtautó vizsgálat Budakalász kiszállással – Alfa Romeo 166

Használt jármű átnézés Budakalász kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy sokat látott szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében tapasztalt szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a gépkocsi gyakorta előforduló problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen előrelátható költségek fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budakalász

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy manapság már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával vette meg a gépkocsit. A más országból behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés mellőzése. A járművek karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, csak gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely elemeket kell mérni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal cserélni kell az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt ára legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyetlen tárgyilagos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről úgy tudjuk, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete vázlatosan

A következő felsorolás nem teljes, csupán a nagyobb lépéseket illusztrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. rétegvastagság, illesztések állapota
 • Belső felmérés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos beszámoló a megállapított gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Mobil autóvásárlási szakértő Budakalász és számítógépes fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Budakalász területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Budakalász

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Budakalász vonzáskörzetében?

A gépjármű átfogó állapotának felmérése Budakalász területén

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Budakalász

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők évek múltán határozzák meg az autó fenntartásának ráfordítását, viszont feltétlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átnézés ára Budakalász

Az autó átnézésének ára azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Budakalász

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire alapos elemzést kell mondani a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált járműtől!

Valamennyi műszaki probléma észlelhető a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Budakalász

Milyen műszereket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a kocsi különféle részeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung státusza
autó felkészítése hosszú útra Budakalász

Többnyire a következő típusok átnézését végezzük el:

 • Olcsó Alfa Romeo 156 autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Audi 90 autóvizsgálat helyszínen Budakalász
 • Használt BMW 730 átnézés utazás előtt Budakalász
 • Helyszíni Citroen C2 autóvizsgálat helyszínen Budakalász
 • Hétvégi Chrysler 300 autóvizsgálat helyszínen Budakalász
 • Helyszíni Dacia Logan átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Daewoo Lanos autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Ford Galaxy helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Daihatsu Copen átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Dodge Grand Caravan előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Fiat Coupe átvizsgálás külföldi út előtt Budakalász
 • Helyszíni Ford C-Max műszeres vizsgálata Budakalász
 • Mindenre kiterjedő Honda Legend használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Hyundai Getz helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Jaguar Daimler autóvizsgálat helyszínen Budakalász
 • Használt Jeep Wrangler autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Kia Rio autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakalász
 • Hétvégi Lada Zhiguli előzetes műszaki átvizsgálása Budakalász
 • Alapos Lancia Delta autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Land Rover Discovery műszeres vizsgálata Budakalász
 • Műszeres Lexus LS használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Lincoln Mark autó értékbecslés
 • Olcsó Maserati Ghibli használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Mazda 2 helyszíni állapotfelmérés Budakalász
 • Szakértő Mercedes Vito helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Mitsubishi L300 műszeres vizsgálata
 • Műszeres Nissan Quashqai műszeres vizsgálata
 • Megbízható Opel Frontera használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Peugeot Traveller autóvizsgálat helyszínen Budakalász
 • Olcsó Pontiac Firebird autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budakalász
 • Olcsó Porsche 991 átvizsgálás külföldi út előtt Budakalász
 • Olcsó Renault R4 felkészítés műszaki vizsgára Budakalász
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Rover Mini átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Saab 900 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Seat Cordoba műszeres vizsgálata
 • Megbízható Skoda Rapid felkészítés műszaki vizsgára Budakalász
 • Megbízható Smart Fortwo Pure átnézés utazás előtt Budakalász
 • Olcsó Ssangyong XLV átnézés utazás előtt Budakalász
 • Megbízható Subaru Leone helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Suzuki Wagon R+ átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Tesla Model X átnézés utazás előtt
 • Használt Toyota Starlet autó értékbecslés
 • Műszeres Volkswagen Amarok használt autó állapotfelmérés Budakalász
 • Használt Volvo 100-as sorozat műszeres vizsgálata Budakalász
 • Műszeres Zastava 1100 helyszíni állapotfelmérés

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Budakalász vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés Budakalász környékén, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére