Megosztás

Helyszíni autó állapotfelmérés Budapest

Rejtett hibák észlelése, típushibák ismertetése, a felhasználási célhoz legjobb autó kiválasztása mind-mind olyan területek, amiben segíthetünk 10 éves tapasztalattal: Kovács Norbert autóvásárlási tanácsadó +36 70 352 1562.

Helyszíni autó állapotfelmérés Budapest környékén, átvizsgálás helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné ha újonnan vásárolt autója nem állna néhány hét múlva már a szervízben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakértő, autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról? A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas szakembert.

gépjármű állapotfelmérő lap
Gépjármű állapotfelmérő lap – Kovács Norbert

Használt autó állapotfelmérés ára Budapesten:

 • 1,5 millió Ft érték alatti autóknál: bruttó 19 ezer Ft
 • 1,5 millió Ft felett: bruttó 25 ezer Ft

Minden személyautóra érvényes árak márkától, évjárattól függetlenül.

A helyszíni autó állapotfelmérés ára tartalmazza a kiszállási díjunkat és a komplett állapotfelmérést az alábbi műszaki tartalom szerint:

autó rétegvastagság mérés
 • Rétegvastagság mérése
 • Sérülések megállapítása kívül-belül: pl. torony, nyúlványok állapota. Korábbi javítások pl kerékjárati íveknél, küszöböknél.
 • Motor és műszer diagnosztika: pl. injektorok százalékos értékének vizsgálata, részecskeszűrőt, lambdaszonda százalékos érték, izzítógyertya értékek. fojtószelep pozíció élő adatban.
 • autódiagnosztika ára
 • Kiegészítő berendezések megfelelő működésének ellenőrzése: pl. klíma, visszajelző fények.
 • Menetpróba: Futómű, fékek állapota mind  próba és szemrevételezés után.
 • Gumik állapotának felmérése: évjárat, kopás, repedések észlelése.
 • Tanácsadás, segítség a megfelelő típus kiválasztásában.
 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több autó átvizsgálását háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Elmondjuk az autók jellemző típushibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen várható költségek merülnek fel az adott autóval kapcsolatban.
1
Autó állapotfelmérés Budapest autódiagnosztika +36 70 352 1562
5.0
Based on 6 reviews
powered by Facebook
Alexandra Földi
Alexandra Földi
2020-03-18T10:10:15+0000
😴🚗🔌💻🤗 ➡️ 🚗+⏳+... =🚀Maximális ajánlom, megbízható és korrekt cég. 💯
Mónika Hackl
Mónika Hackl
2020-02-06T09:41:24+0000
Korrekt, rugalmas és gyors autóátvizsgálás. Sok új dolgot is megtudtunk arról, mit kell és érdemes nézni egy... használtautón, miközben folyt az átvizsgálás. Csillagos 5-ös, jó szívvel ajánlom őket.read more
Ádám Maksa
Ádám Maksa
2020-02-04T12:52:31+0000
Maximális rugalmasság és segítőkészség. Segítettek a megfelelő autó/típus kiválasztásában, majd a konkrét jelölteket... átvizsgálták, felhívták a figyelmünket az esetleges problémákra. Ajánlom mindenkinek!read more
Balázs Csépányi
Balázs Csépányi
2020-02-01T12:24:48+0000
Segítőkészség, profizmus és gyorsaság. Köszi srácok!
Kiss László Norbert
Kiss László Norbert
2018-06-01T20:22:44+0000
Profizmus, maximális jóindulat, segítőkészség.
Nagy Lajos
Nagy Lajos
2018-03-16T21:02:32+0000
Profik! 🙂
Kovács Dominik
Kovács Dominik
2016-02-28T10:02:43+0000
Autodiagnosztika Újpest
Autodiagnosztika Újpest
2016-02-24T12:18:49+0000
Károly Szalai
Károly Szalai
2016-02-23T17:30:40+0000
Németh Nóra
Németh Nóra
2016-02-21T10:48:36+0000
Norbert Kovács
Norbert Kovács
2016-02-20T13:41:49+0000
Next Reviews

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt hiszi, hogy ma már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra manipulálása, a kereskedő mondhatja, hogy ő már így vette meg az autót. A külföldről behozott használt autók átnézésekor műszeresen ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. Az autók karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol érdemes mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Sokan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal cserélni kell a gumikat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, de a gumi anyaga olyan szinten elöregedett hogy nem biztosított a megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer forintos költséget okozhat autó típustól és gumi mérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában arra hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyetlen objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonosa” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és csak akkor megállapodni az eladóval, ha már több autót megnéztünk.

A helyszíni autó állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi lista nem teljes, csak a jellemző munkafázisokat mutatja be.

 • Külső átnézés: karosszéria, fényezés, illesztések, esetleges törések, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, ülések, kárpit, műszerfal, csomagtartó, esetleges kopások, repedések
 • Alul: rozsdásodás, gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, fékek, alváz ellenőrzése.
 • Motor: olajfolyás, hosszbordásszíj, váltó, olaj, hűtőfolyadék, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés: az autó beindításakor a motor ellenőrzése, menetpróba.

A vizsgálat után részletes tájékoztatás a tapasztalt problémákról, a jármű állapotának ismertetése.

Helyszíni használt autó állapotfelmérés Budapest környékén, átvizsgálás helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére