Helyszíni autó állapotfelmérés Újlipótváros és komputeres hibakód nullázás

Megosztás

Helyszíni autó állapotfelmérés Újlipótváros és komputeres hibakód nullázás

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Újlipótváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

A kocsi átvizsgálással kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és használt autó állapotfelmérés Újlipótváros

Szakműhelyünk kifejezetten a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mennyit lehet alkudni egy használtautó árából? Szakértőnk segít, hívja bizalommal.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Újlipótváros ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és töröljük a hibakódot.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:

– időszakos indíthatóság hiba

– üzemanyag-nyomás hiba

– főtengely jeladó hiba

– ECU hiba

– lambda szonda hiba

– fojtószelep kapcsoló hiba

– tápellátási hiba

– üzemanyag-szivattyú hiba

– légtömegmérő hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:

– valós km érték kiolvasása

– olajcsere ellenőrzése, nullázása

– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink

Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén elérjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok elemzését számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Újlipótváros

Autódiagnosztika helyszíni kiszállással

Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően házhoz is jövünk, hogy végrehajtsuk az autódiagnosztikát. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, forduljon telefonos ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 fontos tényt:

 

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba tetten éréséhez elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti műszerek.

Ezek memóriába tárolják a naplózott paramétereket, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő ellenőrzése.

Ha tűréshatáron kívüli különbséget regisztrál az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, utólag is feldolgozható hibakódok alakjában.

 

 

A határértékeken kívüli értékek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg.

Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

 

 

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?

Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat ezzel szemben azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

 

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szenzora által jelzett adatok félrevezető értelmezése.

 

Sokszor láttuk, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

 

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

 

 

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

 

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel

– Hibakód kiolvasás Astra G

– B Vectra hibakód kiolvasás

– Opel Calibra hibakód kiolvasás

– Opel Vectra c hibakód kiolvasás

 

Ford

– Mondeo hibakód kiolvasás

– Transit hibakód kiolvasás

 

Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás

– Sx4 hibakód kiolvasás

Volkswagen Polo hibakód olvasás

 

Peugeot

– Peugeot 406 hibakód kiolvasás

– Peugeot 206 hibakód törlés

Volvo

Citroen

 

Skoda

– Felicia hibakód kiolvasás

– Fabia hibakód kiolvasás

Fiat

Honda

Mercedes

Mazda

Seat

 

Renault

– Renault Scenic hibakód kiolvasás

– Renault Laguna hibakód kiolvasás

 

Mitsubishi hibakód kiolvasás

Daewoo

– Matiz hibakód kiolvasás

– Nexia hibakód kiolvasás

 

 

OBD hibakód lista magyarul Újlipótváros

 

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

 

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

 

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

 

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

 

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

 

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

 

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

 

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Újlipótváros

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Újlipótváros körzetében.

Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

 

 

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy megéri megvenni az autót, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

 

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

 

használtautó állapotfelmérése Újlipótváros

 

 

Mit lehet ellenőrizni az autón Újlipótváros körzetében?

 

A kocsi általános állapotának felmérése Újlipótváros övezetében

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

 

Autó ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának beazonosítása, a vezérműszíj állapotának megtekintése.

 

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

 

 

használt autó állapotfelmérése Újlipótváros

 

 

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

 

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. →

A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a kocsi működtetésének ráfordítását, de egyértelműen figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

 

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

 

 

Autó átnézés ára Újlipótváros

A gépkocsi ellenőrzésének díja attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról.

Az ellenőrzés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

 

 

használt autó állapotfelmérés ár Újlipótváros

 

 

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

 

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

 

 

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átnézés akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

 

Az összes gond felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

 

Van olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a kocsi használata alatt.

 

 

gépjármű állapotfelmérés Újlipótváros

 

 

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket.

Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

 

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb eleme, ezt a vizsgálatot minden körülmények között tanácsos elvégezni!

 

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet következtetni.

 

 

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

 

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

 

Tesztkörrel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 

  • Kopogás a kocsi különböző komponensei felől

 

  • A jármű menetdinamikája

 

  • A futómű állapota

 

  • A fékek állapota

 

  • A motor viselkedése

 

  • A váltó esetleges rendellenességei

 

  • A tengelykapcsoló állapota

 

autó ellenőrzése nyaralás előtt Újlipótváros

 

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

 

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Újlipótváros régiójában +36 70 352 1562!

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Újlipótváros területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére