Helyszíni Daewoo Lanos kocsi átnézés XXIII. kerület Grassalkovich út háznál

Megosztás

Helyszíni Daewoo Lanos kocsi átnézés XXIII. kerület Grassalkovich út háznál

Használt gépkocsi állapotfelmérés a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan kifizetett kocsija nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Szeretné, ha egy hozzáértő szerelő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy az ismerős nem tudja pótolni a rejtett műszaki hiányosságok feltárásában jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több kocsi vizsgálatát háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi gyakorta előforduló szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen várható költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra tekerése, a kereskedő mondhatja, hogy ő már ilyen állapotban vette meg a gépkocsit. A más országból behozott használt kocsik vizsgálatakor műszerrel teszteljük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. Az autók karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft azonnali költséget is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet gumimérettől függően, kiváltképpen olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli elfogulatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő felsorolás nem teljes, csak a szokásos lépéseket demonstrálja.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső átnézés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz vizsgálata.
 • Motor átnézése: hosszbordásszíj, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a tapasztalt problémákról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Akár hétvégi autó értékbecslés XXIII. kerület Grassalkovich út és számítógépes autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével XXIII. kerület Grassalkovich út körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel rendelkező gépkocsik átnézését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése XXIII. kerület Grassalkovich út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út környékén?

A gépjármű átfogó állapotának auditálása XXIII. kerület Grassalkovich út övezetében

A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés XXIII. kerület Grassalkovich út

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában befolyásolják a jármű üzemeltetésének ráfordítását, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a gépjármű megvásárlása tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó állapotfelmérés ára XXIII. kerület Grassalkovich út

Az adott gépjármű ellenőrzésének díja azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. A vizsgálat díját szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás XXIII. kerület Grassalkovich út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Mindegyik műszaki probléma megállapítható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika XXIII. kerület Grassalkovich út

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legtöbbet tudó eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különböző részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó állapotfelmérése XXIII. kerület Grassalkovich út

Leggyakrabban a következő autómárkák ellenőrzését végezzük el:

 • Megbízható Alfa Romeo 156 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Audi 80 műszeres vizsgálata XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Használt BMW 520 helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Megbízható Citroen BX autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Műszeres Chrysler Grand Voyager felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Dacia Logan előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Daewoo Tico műszeres vizsgálata
 • Mobil Ford Focus felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Daihatsu Trevis autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Dodge Magnum autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Fiat Ritmo átnézés utazás előtt XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Olcsó Ford B-Max használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Használt Honda HR-V autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Hyundai Pony autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Hétvégi Jaguar F-Pace felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Alapos Jeep Grand Cherokee helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Kia Ceed felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Lada Nova műszeres vizsgálata XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Szakértő Lancia Delta átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Land Rover Range Rover Sport átnézés utazás előtt XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Szakértő Lexus RX előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Lincoln Aviator átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Használt Maserati Levante felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Használt Mazda B 2200 autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Mercedes B osztály felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Mitsubishi Lancer átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Nissan Altima autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Opel GT előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Peugeot 106 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Olcsó Pontiac Sunfire használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Porsche 911 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Renault R21 helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Megbízható Rolls-Royce Silver Spur átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Rover Mini használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Műszeres Seat Altea átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Skoda Citigo használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Műszeres Smart Fortwo Passion helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Ssangyong Musso helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Subaru XV használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Olcsó Suzuki Celerio helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Alapos Tesla Model 3 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Toyota Corolla használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út
 • Alapos Volkswagen Golf 2 műszeres vizsgálata
 • Megbízható Volvo S40 helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Wartburg 353 autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Grassalkovich út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével XXIII. kerület Grassalkovich út övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni gépkocsi átvizsgálás XXIII. kerület Grassalkovich út környékén, vizsgálat az autópiacon +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére