Helyszíni Kia Rio autó átnézés Dunakeszi Révdűlő kiszállással

Megosztás

Helyszíni Kia Rio autó átnézés Dunakeszi Révdűlő kiszállással

Használt gépkocsi vizsgálat gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy sokat látott szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok feltárásában jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több jármű átnézését lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Elmondjuk a jármű tipikus szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető költségek merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók esetében a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha napvilágra is kerülne a km óra manipulálása, az eladó mondhatja, hogy ő eleve ezzel a hibával vette meg a gépkocsit. A külföldről behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A járművek külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy a karosszéria mely részeit kell mérni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell az abroncsokat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még kielégítő lenne, viszont a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi lista nem kimerítő, csak a tipikus munkafázisokat mutatja be.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső ellenőrzés: kárpit, műszerfal
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely vizsgálata.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő jelentés a megállapított hibaforrásokról, az autó állapotának magyarázata.

Műszeres Volkswagen állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő és műszeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Révdűlő régiójában. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel felszerelt járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Révdűlő

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Révdűlő környékén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Dunakeszi Révdűlő környékén

Autó külső átnézése: a jármű megvizsgálásával nyomon követhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Dunakeszi Révdűlő

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a jármű üzemeltetésének költségeit, de egyértelműen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átnézés ára Dunakeszi Révdűlő

A gépkocsi átvizsgálásának díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Dunakeszi Révdűlő

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott felmérés akár jelentős tízezreket is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi hiba detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi Révdűlő

Milyen műszereket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot minden körülmények között okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A próbamenet olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
 • Az autó menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése hosszú útra Dunakeszi Révdűlő

Többnyire a következő típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Alapos Alfa Romeo 159 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Mindenre kiterjedő Audi A2 felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő BMW M2 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Használt Citroen Saxo átvizsgálás külföldi út előtt
 • Használt Chrysler Grand Voyager műszeres vizsgálata
 • Műszeres Dacia Duster autó értékbecslés
 • Olcsó Daewoo Matiz helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő
 • Hétvégi Ford Focus gépjármű állapotfelmérés
 • Használt Daihatsu Copen átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Révdűlő
 • Mindenre kiterjedő Dodge Nitro használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Fiat Marengo autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Ford Escort használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Honda Shuttle autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Hyundai Trajet autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Jaguar F-Pace helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Jeep Commander használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Kia Soul helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Lada Vesta helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő
 • Használt Lancia Phedra autó értékbecslés
 • Helyszíni Land Rover Defender autó értékbecslés Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Lexus IS autó értékbecslés Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Lincoln Town Car használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő
 • Használt Maserati Coupe autó értékbecslés Dunakeszi Révdűlő
 • Megbízható Mazda 6 átnézés utazás előtt
 • Megbízható Mercedes S osztály helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Mitsubishi L300 autó értékbecslés Dunakeszi Révdűlő
 • Helyszíni Nissan Pathfinder használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Megbízható Opel Senator helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő
 • Olcsó Peugeot 508 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Pontiac Grand Prix felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Révdűlő
 • Olcsó Porsche Cayman műszeres vizsgálata Dunakeszi Révdűlő
 • Használt Renault Master műszeres vizsgálata
 • Szakértő Rolls-Royce Silver Shadow autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Rover 200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Saab 900 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Seat MII előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Skoda Kodiaq előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Smart Fortwo Coupe átnézés utazás előtt Dunakeszi Révdűlő
 • Szakértő Ssangyong Kyron műszeres vizsgálata
 • Szakértő Subaru B9 Tribeca használt autó állapotfelmérés
 • Használt Suzuki Ignis használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Révdűlő
 • Alapos Tesla Model S autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Toyota RAV 4 átnézés utazás előtt Dunakeszi Révdűlő
 • Helyszíni Volkswagen Sharan autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Volvo 400-as sorozat használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Wartburg 311 használtautó átvizsgálás helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Dunakeszi Révdűlő övezetében +36 70 352 1562!

Használt jármű állapotfelmérés Dunakeszi Révdűlő vonzáskörzetében, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére