Helyszíni Mitsubishi L400 állapotfelmérés Szigetcsúcs háznál

Megosztás

Helyszíni Mitsubishi L400 állapotfelmérés Szigetcsúcs háznál

Használt gépkocsi állapotfelmérés autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan kifizetett kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a rejtett műszaki hiányosságok kinyomozásában sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több gépkocsi átnézését otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Felsoroljuk a gépkocsi tipikus szériahibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen elképzelhető költségek fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsúcs

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. A külföldről behozott használt autók esetén a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, ugyanis ha a km óra tekerése, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg az autót. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel teszteljük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. Az autók karosszériáján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és szervizelni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket érdemes mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, viszont a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyetlen fontos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

A következő felsorolás nem kimerítő, mindössze a főbb munkafázisokat prezentálja.

 • Külső vizsgálat: pl. kasztni, esetleges törések állapota
 • Belső átnézés: kárpit, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz átnézése.
 • Motor ellenőrzése: hosszbordásszíj, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi állapotának ismertetése.

Akár hétvégi Volvo állapotfelmérés Szigetcsúcs és computeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Szigetcsúcs környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott gépkocsik vizsgálatát tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsúcs

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs területén?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Szigetcsúcs körzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó ellenőrzése belül: jellemző vizsgálati területek az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Szigetcsúcs

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai paraméter is detektálható, pl. főtengely jeladó, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a jármű működtetésének költségeit, viszont egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés költsége Szigetcsúcs

Az adott gépjármű ellenőrzésének költsége attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt autó átnézés Szigetcsúcs

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy mennyire részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott járműtől!

Minden műszaki probléma megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak pontos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások jöttek létre a kocsi használata során.

gépjármű állapotfelmérés Szigetcsúcs

Milyen berendezéseket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a jármű legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot feltétlenül ésszerű végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit minden használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző komponensei felől
 • Az autó menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Szigetcsúcs

Rendszerint a következő autómárkák felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 159 használtautó átvizsgálás helyszínen Szigetcsúcs
 • Használt Audi A4 műszeres vizsgálata
 • Helyszíni BMW 218 helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Műszeres Citroen DS4 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Chrysler 300 helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Műszeres Dacia Sandero helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Tacuma használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Helyszíni Ford Mondeo autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Daihatsu Cuore használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Dodge Challenger autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Fiat 126 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Ford Scorpio műszeres vizsgálata Szigetcsúcs
 • Szakértő Honda Prelude helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Hyundai Elantra autóvizsgálat helyszínen Szigetcsúcs
 • Mindenre kiterjedő Jaguar S-Type autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Jeep Renegade átvizsgálás külföldi út előtt Szigetcsúcs
 • Használt Kia Sportage helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Mindenre kiterjedő Lada Niva autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Lancia Voyager felkészítés műszaki vizsgára Szigetcsúcs
 • Alapos Land Rover Range Rover Evoque autóvizsgálat helyszínen Szigetcsúcs
 • Alapos Lexus ES helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Használt Lincoln MKZ használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Maserati Quattroporte használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Mazda 2 használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Mercedes S osztály helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Mitsubishi Colt átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Nissan Evalia autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Opel Astra J autóvizsgálat helyszínen
 • Olcsó Peugeot 508 helyszíni autó állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Szakértő Pontiac Sunfire autó értékbecslés Szigetcsúcs
 • Műszeres Porsche 928 előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsúcs
 • Hétvégi Renault Fluence autó állapotfelmérés vásárlás előtt Szigetcsúcs
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Rover 600 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Saab 93 helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Olcsó Seat MII helyszíni állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Szakértő Skoda Suberb előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Smart Fortwo Pulse átvizsgálás külföldi út előtt Szigetcsúcs
 • Hétvégi Ssangyong Musso autó értékbecslés Szigetcsúcs
 • Helyszíni Subaru Leone előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Suzuki Forenza használt autó állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Mindenre kiterjedő Tesla Roadster használt autó állapotfelmérés Szigetcsúcs
 • Mindenre kiterjedő Toyota Carina helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Transporter előzetes műszaki átvizsgálása Szigetcsúcs
 • Szakértő Volvo S80 használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Yugo 55 előzetes műszaki átvizsgálása

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű átnézésével Szigetcsúcs vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű vizsgálat Szigetcsúcs régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére