Hétvégi BMW 630 vizsgálat XXII. kerület Nagytétényi út autópiacon

Megosztás

Hétvégi BMW 630 vizsgálat XXII. kerület Nagytétényi út autópiacon

Használt autó átnézés autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt autója nem rostokolna néhány hét múlva már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a rejtett problémák feltárásában sokat látott szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több gépkocsi állapotfelmérését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan gépkocsit vásároljon meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi szokásos típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen elképzelhető ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXII. kerület Nagytétényi út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert tekerte a km órát. A Németországból importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha a km óra manipulálása, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve így vette meg az autót. A külföldről behozott használt autók ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. Az autók kasztniján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol kell vizsgálni, illetve nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat autótípustól függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése valószínűsíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli tárgyilagos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a bajt, de ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több autót is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljeskörű, mindössze a tipikus munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, alváz felmérése.
 • Motor ellenőrzése: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a jármű beindításakor menetpróba.

Az átnézés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Műszeres Dacia állapotfelmérés XXII. kerület Nagytétényi út és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó XXII. kerület Nagytétényi út körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező autók ellenőrzését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út

Mit lehet ellenőrizni az autón XXII. kerület Nagytétényi út övezetében?

A gépjármű általános állapotának megállapítása XXII. kerület Nagytétényi út vonzáskörzetében

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű átnézésével azonosíthatók többek között az alváz sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

A jármű ellenőrzése belül: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés XXII. kerület Nagytétényi út

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a jármű üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés költsége XXII. kerület Nagytétényi út

A gépkocsi átnézésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés árát szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt kocsi alapos átnézésének ára XXII. kerület Nagytétényi út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletezett elemzést kell adnunk a megvásárolni kívánt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott autótól!

Mindegyik gond megállapítható a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

autó gyújtásdiagnosztika XXII. kerület Nagytétényi út

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb eleme, ezt az ellenőrzést okvetlenül tanácsos végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges különféle károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztkör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a kocsi különböző elemeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt XXII. kerület Nagytétényi út

Rendszerint az alábbi autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Műszeres Alfa Romeo 146 autó értékbecslés
 • Hétvégi Audi A2 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Szakértő BMW I3 helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Citroen Xantia átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Chrysler Crossfire autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Helyszíni Dacia Lodgy előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Nagytétényi út
 • Használt Daewoo Nubira átnézés utazás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Ford Fiesta gépjármű állapotfelmérés XXII. kerület Nagytétényi út
 • Használt Daihatsu Sirion használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Mindenre kiterjedő Dodge Nitro műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Fiat Seicento autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Ford Galaxy helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Honda Concerto előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Hyundai i30 autó értékbecslés
 • Olcsó Jaguar F-Type autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Jeep Cherokee használt autó állapotfelmérés XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Kia Carnival felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Lada Zhiguli felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Nagytétényi út
 • Szakértő Lancia Kappa autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Land Rover Range Rover Velar autó értékbecslés XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Lexus GS autó értékbecslés XXII. kerület Nagytétényi út
 • Szakértő Lincoln Town Car autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Használt Maserati Coupe átnézés utazás előtt
 • Alapos Mazda B 2200 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Szakértő Mercedes C osztály műszeres vizsgálata XXII. kerület Nagytétényi út
 • Alapos Mitsubishi Space Wagon előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Nagytétényi út
 • Megbízható Nissan Vanette Cargo átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Opel Meriva használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Műszeres Peugeot 407 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Catalina autó értékbecslés XXII. kerület Nagytétényi út
 • Műszeres Porsche Cayman használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Renault Clio felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow műszeres vizsgálata
 • Szakértő Rover Metro autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Alapos Saab 9000 átvizsgálás külföldi út előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Alapos Seat Leon műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Skoda Karoq előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Nagytétényi út
 • Használt Smart Crossblade műszeres vizsgálata XXII. kerület Nagytétényi út
 • Megbízható Ssangyong Musso felkészítés műszaki vizsgára XXII. kerület Nagytétényi út
 • Szakértő Subaru B9 Tribeca használtautó átvizsgálás helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Mindenre kiterjedő Suzuki Wagon R+ autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Olcsó Tesla Model 3 előzetes műszaki átvizsgálása XXII. kerület Nagytétényi út
 • Olcsó Toyota Prius átnézés utazás előtt XXII. kerület Nagytétényi út
 • Alapos Volkswagen Passat B7 autóvizsgálat helyszínen XXII. kerület Nagytétényi út
 • Hétvégi Volvo 700-as sorozat autó értékbecslés
 • Megbízható Zastava 1100 műszeres vizsgálata XXII. kerület Nagytétényi út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával XXII. kerület Nagytétényi út vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt jármű átvizsgálás XXII. kerület Nagytétényi út területén, ellenőrzés a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére