Hétvégi Ford Kuga autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út háznál

Megosztás

Hétvégi Ford Kuga autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út háznál

Használt autó vizsgálat akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan megvett járműve nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Örülne neki, ha egy sokat látott szerelő átnézné a kinézett autót?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri az árát a kinézett autó, és előfordulhat, hogy az ismerős nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi tipikus szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen lehetséges költségek fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha a km óra pörgetése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával vette meg az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A kocsik külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó törve volt, és lakatolni kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol érdemes mérni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli tárgyilagos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csak a jellemző munkafázisokat mutatja be.

 • Külső átnézés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
 • Belső átnézés: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, alváz ellenőrzése.
 • Motor vizsgálata: olajfolyás, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor menetpróba.

A felmérés után részletes beszámoló a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi állapotának elmondása.

Mobil Volvo állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út és computeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével XXIII. kerület Vecsés út körzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel ellátott gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Vecsés út

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út övezetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése XXIII. kerület Vecsés út környékén

A kocsi ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: többek között az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés XXIII. kerület Vecsés út

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg az autó üzemeltetésének ráfordítását, de okvetlenül érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Használtautó átnézés díja XXIII. kerület Vecsés út

Az adott gépjármű állapotfelmérésének költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az átnézés díját telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja XXIII. kerület Vecsés út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Minden hiba megállapítható a helyszínen?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika XXIII. kerület Vecsés út

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legdrágább berendezés, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen fordul elő, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ehhez kapcsolódóan a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Kopogás a kocsi különféle elemeiből
 • A jármű úttartása
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló kopása
autó felkészítése hosszú útra XXIII. kerület Vecsés út

Leggyakrabban az alábbi típusok felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Helyszíni Alfa Romeo 75 autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Audi A3 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos BMW 760 műszeres vizsgálata
 • Szakértő Citroen C3 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Chrysler Neon átnézés utazás előtt
 • Használt Dacia Sandero autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Daewoo Kalos átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Helyszíni Ford Kuga használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Használt Daihatsu Terios átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Mindenre kiterjedő Dodge Charger autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Helyszíni Fiat Grande Punto előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Vecsés út
 • Alapos Ford Orion helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Szakértő Honda Prelude helyszíni állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Hyundai I30 felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Vecsés út
 • Alapos Jaguar XE autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Jeep Compass autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Kia Pride autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Lada Vesta műszeres vizsgálata XXIII. kerület Vecsés út
 • Műszeres Lancia Musa felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Vecsés út
 • Használt Land Rover Discovery autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Lexus GS átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Megbízható Lincoln MKX átvizsgálás külföldi út előtt
 • Megbízható Maserati GT átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Mazda MX-3 előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Vecsés út
 • Helyszíni Mercedes Vito használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Hétvégi Mitsubishi L400 autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Nissan Navara autó értékbecslés XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Opel Meriva felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Peugeot Boxer felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Vecsés út
 • Helyszíni Pontiac Firebird használtautó átvizsgálás helyszínen XXIII. kerület Vecsés út
 • Alapos Porsche 928 felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Renault Safrane előzetes műszaki átvizsgálása XXIII. kerület Vecsés út
 • Szakértő Rolls-Royce Silver Shadow átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Rover 400 autó állapotfelmérés vásárlás előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Saab 9-5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Seat Ibiza helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Skoda Rapid használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Hétvégi Smart Fortwo helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Alapos Ssangyong Korando autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Subaru Justy helyszíni autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Helyszíni Suzuki Swift használt autó állapotfelmérés XXIII. kerület Vecsés út
 • Olcsó Tesla Model X átvizsgálás külföldi út előtt XXIII. kerület Vecsés út
 • Mindenre kiterjedő Toyota Corolla felkészítés műszaki vizsgára XXIII. kerület Vecsés út
 • Megbízható Volkswagen Arteon autóvizsgálat helyszínen XXIII. kerület Vecsés út
 • Alapos Volvo S60 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Wartburg 1.3 helyszíni állapotfelmérés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával XXIII. kerület Vecsés út régiójában +36 70 352 1562!

Használt gépkocsi átnézés XXIII. kerület Vecsés út vonzáskörzetében, vizsgálat az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére