Hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gellérthegy

Megosztás

Komputeres hibakód kiolvasás törlés és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Gellérthegy

Számítógépes autódiagnosztika Gellérthegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Helyszíni autó állapotfelmérés és gépjármű állapotfelmérés Gellérthegy

Javítóbázisunk kifejezetten a hibakód kiolvasásra illetve járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Gellérthegy

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– főtengely jeladó hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– fojtószelep kapcsoló hiba
– biztosítéktábla hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Berendezéseink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

Autódiagnosztika Gellérthegy
Mobil diagnosztika
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is megoldható, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A kiolvasott hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a probléma azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő ellenőrzése. Amennyiben nem tolerálható különbséget detektál az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is előhívható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül olvashatók ki. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű műszaki paramétereiről, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása megoldana mindent, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt mutatja, hogy legtöbbször nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája által jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó nem mindig ugyanúgy viselkedik.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időnként előforduló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, ezért ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Egyáltalán nem biztos. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Gellérthegy

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Gellérthegy vonzáskörzetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Gellérthegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Gellérthegy övezetében?

Az autó átfogó állapotának szemrevételezése Gellérthegy területén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával megtalálhatók többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj megnyúlásának észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, fényjelző berendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Gellérthegy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki mutató is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán határozzák meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, viszont okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használtautó állapotfelmérés költsége Gellérthegy

Az adott gépjármű átvizsgálásának ára attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. A vizsgálat árát telefonos megbeszélés után tudjuk megadni.

használt autó átnézés Gellérthegy

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Valamennyi hiba detektálható a vásárlás helyén?

Nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak világos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem észlelhető?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet megmondani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

gépjármű állapotfelmérés Gellérthegy

Milyen eszközöket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor történik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges egyéb károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel észlelhető, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különféle komponensei felől
  • A jármű úttartása
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung kopása
autó ellenőrzése külföldi út előtt Gellérthegy

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Gellérthegy övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Gellérthegy területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére