Jármű állapotfelmérés Bag háznál – Wartburg 1.3

Megosztás

Jármű állapotfelmérés Bag háznál – Wartburg 1.3

Használt autó vizsgálat Bag kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan megvett járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy sokat látott szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és megeshet, hogy a szomszéd nem tudja pótolni az elrejteni kívánt problémák feltárásában hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több autó átvizsgálását otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi tipikus szériahibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető kiadások merülhetnek fel az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Bag

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy visszapörgette a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetében a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, ugyanis ha a km óra pörgetése, az eladó állíthatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt járművek ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. Az autók külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az remek, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is nagyban befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli pártatlan szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljes, mindössze a szokásos lépéseket prezentálja.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges korábbi törések állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, műszerfal
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, olaj lerakódás felmérése.
 • Motor vizsgálata: görgő csapágyak, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes jelentés a tapasztalt gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Műszeres jármű műszeres vizsgálata Bag és műszeres hibakód kiolvasás törlés kiszállással

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Bag környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Bag

Mit lehet ellenőrizni az autón Bag vonzáskörzetében?

Az autó átfogó állapotának megállapítása Bag régiójában

A jármű szemrevételezése kívülről: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak átnézése.

A jármű ellenőrzése belül: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Bag

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a gépjármű működtetésének költségeit, viszont egyértelműen hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű ellenőrzés díja Bag

Az autó átnézésének díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Bag

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, jól felszerelt műhelyben végrehajtott átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Mindegyik műszaki probléma detektálható a helyszínen?

Nem. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Sajnos igen. Mivel nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások alakultak ki a kocsi használata során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Bag

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó műszer, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni az előző hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legdrágább eleme, ezt a vizsgálatot feltétlenül okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbakör

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző elemeiből
 • A gépkocsi úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Bag

Leggyakrabban a következő autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Hétvégi Alfa Romeo 166 előzetes műszaki átvizsgálása Bag
 • Megbízható Audi A2 helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható BMW M6 felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Citroen BX műszeres vizsgálata Bag
 • Szakértő Chrysler Grand Voyager felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Dacia Logan átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Daewoo Nubira autóvizsgálat helyszínen Bag
 • Helyszíni Ford Mondeo autóvásárlási szakértő
 • Megbízható Daihatsu Materia átnézés utazás előtt
 • Használt Dodge Neon helyszíni állapotfelmérés Bag
 • Helyszíni Fiat 1900 autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Ford Sierra használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Honda Integra használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Hyundai Sonata autóvizsgálat helyszínen Bag
 • Olcsó Jaguar F-Type átnézés utazás előtt Bag
 • Szakértő Jeep Patriot felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Kia Soul helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Lada Priora előzetes műszaki átvizsgálása Bag
 • Hétvégi Lancia Delta autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Land Rover Discovery autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Lexus ES felkészítés műszaki vizsgára Bag
 • Helyszíni Lincoln Mark használt autó állapotfelmérés Bag
 • Olcsó Maserati Ghibli autóvizsgálat helyszínen
 • Használt Mazda E-sorozat autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bag
 • Olcsó Mercedes E osztály átnézés utazás előtt Bag
 • Műszeres Mitsubishi Colt előzetes műszaki átvizsgálása Bag
 • Használt Nissan Murano műszeres vizsgálata
 • Műszeres Opel Olympia autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bag
 • Alapos Peugeot 208 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Pontiac Catalina átvizsgálás külföldi út előtt Bag
 • Használt Porsche 944 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bag
 • Helyszíni Renault Scenic XMOD autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni autó állapotfelmérés Bag
 • Műszeres Rover 600 felkészítés műszaki vizsgára Bag
 • Hétvégi Saab 93 használt autó állapotfelmérés Bag
 • Hétvégi Seat Ateca autóvizsgálat helyszínen Bag
 • Megbízható Skoda Suberb autó értékbecslés
 • Alapos Smart Fortwo Passion előzetes műszaki átvizsgálása Bag
 • Hétvégi Ssangyong Rexton autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Subaru Justy műszeres vizsgálata
 • Műszeres Suzuki Swift műszeres vizsgálata
 • Használt Tesla Roadster műszeres vizsgálata Bag
 • Hétvégi Toyota RAV 4 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Bag
 • Alapos Volkswagen Typ 3 előzetes műszaki átvizsgálása Bag
 • Megbízható Volvo XC40 műszeres vizsgálata Bag
 • Műszeres Zastava GTL 55 felkészítés műszaki vizsgára Bag

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Bag területén +36 70 352 1562!

Használt kocsi átvizsgálás Bag régiójában, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére