Megosztás

Jármű állapotfelmérés Budapest kiszállással – Alfa Romeo 156

Használt jármű állapotfelmérés Budapest a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen megvett autója nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem képes pótolni az elrejteni kívánt műszaki hiányosságok feltárásában hozzáértő autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több kocsi átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vásároljon meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk a jármű jellemző alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen lehetséges ráfordítások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budapest

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy manapság már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy manipulálta a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban vette meg az autót. A külföldről behozott használt autók ellenőrzésekor műszerrel teszteljük a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A járművek külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy az autó balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csupán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol érdemes ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, tudniillik olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett jármű. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a lehetséges hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a járművön.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható ára legyen.

Használtautó vétele során jó szempontok

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

A következő felsorolás nem teljes, csupán a jellemző lépéseket demonstrálja.

 • Külső vizsgálat: pl. kasztni, gyári üvegek állapota
 • Belső felmérés: légzsák csere, műszerfal
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: ékszíj nyúlás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A felmérés után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Mobil használtautó átvizsgálás helyszínen Budapest és OBD műszerrel végzett hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Budapest környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve mindjárt hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Budapest

Mit lehet ellenőrizni az autón Budapest területén?

A kocsi általános állapotának felmérése Budapest környékén

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével azonosíthatók többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó szemrevételezése belülről: többek között a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Budapest

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más technikai paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a jármű fenntartásának költségeit, viszont okvetlenül figyelembe kell venni a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Gépjármű átnézés költsége Budapest

Az adott gépjármű átvizsgálásának költsége attól függően változik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó átnézés Budapest

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, felszerszámozott szerelőműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy rossz állapotban lévő járműtől!

Az összes műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások jöttek létre az autó üzemeltetés során.

gépjármű állapotfelmérés Budapest

Milyen eszközöket alkalmazunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul javasolt elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különféle komponensei felől
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó kopása
 • A tengelykapcsoló elhasználtsága
autó állapotfelmérése Budapest

Leggyakrabban az alábbi autómárkák átnézését kérik tőlünk:

 • Olcsó Alfa Romeo 75 használt autó állapotfelmérés Budapest
 • Helyszíni Audi A6 használt autó állapotfelmérés Budapest
 • Mindenre kiterjedő BMW X4 műszeres vizsgálata Budapest
 • Helyszíni Citroen C2 használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Chrysler Crossfire átnézés utazás előtt
 • Olcsó Dacia Logan használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Daewoo Matiz autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budapest
 • Mobil Ford Galaxy gépjármű állapotfelmérés
 • Olcsó Daihatsu Copen autóvizsgálat helyszínen Budapest
 • Olcsó Dodge Stratus használtautó átvizsgálás helyszínen Budapest
 • Szakértő Fiat 127 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budapest
 • Használt Ford Scorpio műszeres vizsgálata
 • Megbízható Honda Insight használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Hyundai Atos felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Jaguar XK átvizsgálás külföldi út előtt Budapest
 • Használt Jeep Wrangler autó értékbecslés
 • Olcsó Kia Stonic autóvizsgálat helyszínen Budapest
 • Mindenre kiterjedő Lada 111 autó értékbecslés Budapest
 • Szakértő Lancia Delta átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Land Rover Discovery előzetes műszaki átvizsgálása Budapest
 • Alapos Lexus GS használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Lincoln MKX helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Maserati GT műszeres vizsgálata
 • Szakértő Mazda 6 helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Mercedes G osztály átnézés utazás előtt Budapest
 • Olcsó Mitsubishi Colt autó értékbecslés Budapest
 • Megbízható Nissan 200 SX használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Opel Antara autó értékbecslés Budapest
 • Megbízható Peugeot Expert felkészítés műszaki vizsgára Budapest
 • Megbízható Pontiac Firebird helyszíni autó állapotfelmérés Budapest
 • Helyszíni Porsche Panamera használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Renault R10 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Budapest
 • Alapos Rolls-Royce Silver Spur átnézés utazás előtt Budapest
 • Olcsó Rover 600 autóvizsgálat helyszínen Budapest
 • Helyszíni Saab 9-3 autó értékbecslés
 • Szakértő Seat Cordoba átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Skoda Octavia helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Smart Fortwo Pulse felkészítés műszaki vizsgára Budapest
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Kyron átnézés utazás előtt Budapest
 • Mindenre kiterjedő Subaru Leone használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Suzuki Celerio átvizsgálás külföldi út előtt Budapest
 • Műszeres Tesla Roadster használt autó állapotfelmérés Budapest
 • Mindenre kiterjedő Toyota Camry átvizsgálás külföldi út előtt Budapest
 • Megbízható Volkswagen Multivan autó értékbecslés Budapest
 • Alapos Volvo XC40 autó értékbecslés
 • Műszeres Yugo 55 műszeres vizsgálata

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó teljes körű állapotfelmérésével Budapest vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt kocsi állapotfelmérés Budapest régiójában, ellenőrzés az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére