Jármű állapotfelmérés Cegléd kiszállással – Land Rover Range Rover Velar

Megosztás

Jármű állapotfelmérés Cegléd kiszállással – Land Rover Range Rover Velar

Használt jármű átvizsgálás Cegléd autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen megvett kocsija nem állna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy tapasztalt szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy a szomszéd nem tudja helyettesíteni a rejtett hibák kinyomozásában hozzáértő autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több gépkocsi vizsgálatát otthonában, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Elmondjuk a gépkocsi jellemző problémáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető kiadások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Cegléd

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók esetében a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A gépkocsik külső elemein típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi törve volt, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket kell vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos pluszköltséget jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít az eladó, az egyetlen elfogulatlan tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Jobb megelőzni a bajt, de ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata röviden

Az alábbi lista nem kimerítő, csupán a tipikus munkafázisokat demonstrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: kárpit, csomagtartó
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, olaj lerakódás átnézése.
 • Motor átnézése: váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: az autó beindításakor menetpróba.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi állapotának ismertetése.

Helyszíni autó állapotfelmérés vásárlás előtt Cegléd és számítógépes autódiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Cegléd régiójában. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 interfésszel rendelkező autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Cegléd

Mit lehet ellenőrizni az autón Cegléd környékén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Cegléd környékén

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű szemrevételezése belülről: például a belső tér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, állapotának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, ütközési adatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Cegléd

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki viszonyszám is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők évek múltán határozzák meg a kocsi állagmegóvásának költségeit, de egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó átnézés költsége Cegléd

A jármű ellenőrzésének ára azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. A vizsgálat összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Cegléd

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Az összes hiba felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak pontos azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.

gépjármű állapotfelmérés Cegléd

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az átnézett autó karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztút olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle részeiből
 • Az autó úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A kuplung státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Cegléd

Leggyakrabban az alábbi típusok átnézését kérik tőlünk:

 • Hétvégi Alfa Romeo 155 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Audi A2 helyszíni autó állapotfelmérés Cegléd
 • Használt BMW 750 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Citroen C5 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Chrysler PT Cruiser autóvizsgálat helyszínen Cegléd
 • Hétvégi Dacia Sandero használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Daewoo Kalos helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Mondeo autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Daihatsu Trevis műszeres vizsgálata Cegléd
 • Olcsó Dodge Journey átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Fiat 508 felkészítés műszaki vizsgára Cegléd
 • Használt Ford Cougar autó értékbecslés Cegléd
 • Szakértő Honda Prelude helyszíni állapotfelmérés Cegléd
 • Megbízható Hyundai Santa Fe műszeres vizsgálata
 • Alapos Jaguar E-Type felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Jeep Commander előzetes műszaki átvizsgálása Cegléd
 • Hétvégi Kia Sorento átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Lada Niva műszeres vizsgálata Cegléd
 • Mindenre kiterjedő Lancia Voyager autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Land Rover Freelander használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Lexus RX helyszíni autó állapotfelmérés Cegléd
 • Alapos Lincoln Mark átnézés utazás előtt Cegléd
 • Műszeres Maserati Granturismo átnézés utazás előtt Cegléd
 • Helyszíni Mazda CX-7 felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Mercedes GT felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Mitsubishi Space Wagon helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Nissan Serena autóvizsgálat helyszínen Cegléd
 • Hétvégi Opel Olympia használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Peugeot Bipper átvizsgálás külföldi út előtt Cegléd
 • Használt Pontiac Firebird előzetes műszaki átvizsgálása Cegléd
 • Használt Porsche Panamera használt autó állapotfelmérés Cegléd
 • Mindenre kiterjedő Renault Clio helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Rolls-Royce Silver Shadow helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Rover 200 helyszíni állapotfelmérés Cegléd
 • Mindenre kiterjedő Saab 9-3 használtautó átvizsgálás helyszínen Cegléd
 • Szakértő Seat Arosa felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Skoda Citigo felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Smart Fortwo Coupe átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Ssangyong Musso használt autó állapotfelmérés Cegléd
 • Alapos Subaru Outback autóvizsgálat helyszínen Cegléd
 • Megbízható Suzuki Carry felkészítés műszaki vizsgára Cegléd
 • Műszeres Tesla Model X átnézés utazás előtt Cegléd
 • Alapos Toyota Paseo helyszíni állapotfelmérés Cegléd
 • Helyszíni Volkswagen Polo átvizsgálás külföldi út előtt Cegléd
 • Szakértő Volvo XC60 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Cegléd
 • Hétvégi Wartburg 311 átvizsgálás külföldi út előtt Cegléd

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó ellenőrzésével Cegléd területén +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi vizsgálat Cegléd területén, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére