Jármű állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos) kiszállással

Megosztás

Jármű állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos) kiszállással – Porsche Carrera

Használt autó átnézés Dunakeszi Tóváros (Barackos) kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt autója nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szervízben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy az ismerős nem képes pótolni az elrejteni kívánt hibák feltárásában jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több kocsi átvizsgálását háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi jellemző alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető ráfordítások adódhatnak az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. Az autó vevője azt gondolja, hogy a digitális világban már nem kivitelezhető előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra előre pörgetést nehéz bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már így vette meg a járművet. A más országból behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elhanyagolása. A járművek kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi balesetet szenvedett, és lakatolni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes mérni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani az abroncsokat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még elégséges lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett autó. Különbség van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is nagyban hatással van arra, hogy a jármű milyen célra használható a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyedüli fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért az autókhoz, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, illetve ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk az életben, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi lista nem teljes, csak a jellemző munkafázisokat vázolja.

 • Külső átnézés: pl. karosszéria, illesztések állapota
 • Belső vizsgálat: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, olaj lerakódás átnézése.
 • Motor felmérése: ékszíj nyúlás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes beszámoló a megállapított gondokról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Műszeres felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Tóváros (Barackos) és computeres autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Dunakeszi Tóváros (Barackos) régiójában. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik átnézését tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Tóváros (Barackos) körzetében?

A kocsi átfogó állapotának megállapítása Dunakeszi Tóváros (Barackos) vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor beállítása, ütközési adatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Dunakeszi Tóváros (Barackos)

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok hosszabb távon határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, de mindenképpen hasznos információk az autóvétel szempontjából.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használtautó átnézés ára Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Az adott gépjármű átnézésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról. A vizsgálat díját bővebb információk ismeretében tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes elemzést kell adnunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Minden hiba detektálható a helyszínen?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk keletkeztek a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Milyen műszereket használunk az állapotfelméréshez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legdrágább része, ezt az ellenőrzést mindenképpen tanácsos elvégezni!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának egyes elemei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így az ellenőrzött jármű esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Próbakörrel diagnosztizálható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Kopogás az autó különféle komponensei felől
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése hosszú útra Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Általában az alábbi autómárkák vizsgálatát kérik tőlünk:

 • Hétvégi Alfa Romeo 156 helyszíni állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Audi A6 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Helyszíni BMW M2 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Citroen Jumper előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Műszeres Chrysler Pacifica autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Olcsó Dacia Lodgy felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Használt Daewoo Matiz használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Hétvégi Ford Focus autóvásárlási szakértő
 • Műszeres Daihatsu Terios autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Dodge Challenger autó értékbecslés
 • Hétvégi Fiat Marea műszeres vizsgálata
 • Megbízható Ford Connect használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Helyszíni Honda Integra helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Hyundai Kona átnézés utazás előtt Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Mindenre kiterjedő Jaguar F-Type használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Jeep Cherokee átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Kia Carnival előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Használt Lada Kalina autó értékbecslés Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Mindenre kiterjedő Lancia Kappa helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Land Rover Discovery helyszíni autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Lexus IS előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Alapos Lincoln Continental műszeres vizsgálata Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Mindenre kiterjedő Maserati Ghibli autó értékbecslés Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Helyszíni Mazda B 2200 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Mercedes E osztály helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Mitsubishi Lancer felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Megbízható Nissan Note átnézés utazás előtt Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Használt Opel Agila használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Hétvégi Peugeot 407 felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Pontiac Solstice előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Porsche 911 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Mindenre kiterjedő Renault Captur felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Műszeres Rolls-Royce Silver Shadow használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Helyszíni Rover Mini átnézés utazás előtt Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Használt Saab 93 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Seat Arona autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Skoda Roomster helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Műszeres Smart Fortwo Brabus autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong Musso használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Subaru XV felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Helyszíni Suzuki Swift használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Tesla Roadster előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Toyota FJ Cruiser autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Mindenre kiterjedő Volkswagen Beetle előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Tóváros (Barackos)
 • Megbízható Volvo XC60 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Olcsó Zastava 1100 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Tóváros (Barackos)

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi ellenőrzésével Dunakeszi Tóváros (Barackos) vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Használt kocsi átnézés Dunakeszi Tóváros (Barackos) környékén, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére