Jármű átnézés Budaörs háznál – Lancia Musa

Megosztás

Jármű átnézés Budaörs háznál – Lancia Musa

Használt autó vizsgálat Budaörs a helyszínen, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt kocsija nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy sokat látott szakértő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem szavatolja, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy a szomszéd nem képes pótolni az elrejteni kívánt hibák feltárásában jártas szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több autó vizsgálatát háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a jármű jellemző alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető kiadások merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Budaörs

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy ma már nem lehet visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha napvilágra is kerülne a km óra tekerése, az eladó nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ezzel a hibával hozta be az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik átnézésekor műszerrel olvassuk ki a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A járművek külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán autók esetében pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt vizsgálni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még jó lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni adott esetben az autón.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli objektív tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Előfordulhat, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt ajánljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk az életben, hogy célszerű későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

A következő lista nem kimerítő, mindössze a nagyobb munkafázisokat ismerteti.

 • Külső vizsgálat: pl. rétegvastagság, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: kárpit, műszerfal
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, alváz ellenőrzése.
 • Motor felmérése: olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után részletes jelentés a megállapított gondokról, a jármű állapotának ismertetése.

Helyszíni Saab állapotfelmérés Budaörs és komputeres motordiagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Budaörs területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező gépkocsik átnézését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Budaörs

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Budaörs környékén?

Az autó általános állapotának megállapítása Budaörs vonzáskörzetében

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között a karosszéria sérülései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának beazonosítása, állapotának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Budaörs

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai viszonyszám is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, fojtószelep.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők hosszabb távon határozzák meg a jármű fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés ára Budaörs

Az autó állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az átvizsgálás árát telefonos megbeszélés után tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Budaörs

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Valamennyi gond észlelhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek kizárólag szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Budaörs

Milyen berendezéseket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a gépkocsi legköltségesebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot okvetlenül tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán az ellenőrzött jármű esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztút olyan alkalom, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző komponensei felől
 • A jármű menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung elhasználtsága
autó állapotfelmérése Budaörs

Általában az alábbi típusok ellenőrzését kérik tőlünk:

 • Műszeres Alfa Romeo 75 autó értékbecslés Budaörs
 • Mindenre kiterjedő Audi TT autóvizsgálat helyszínen Budaörs
 • Olcsó BMW 330 helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Citroen C3 autóvizsgálat helyszínen Budaörs
 • Olcsó Chrysler 300 helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Dacia Sandero helyszíni autó állapotfelmérés Budaörs
 • Olcsó Daewoo Kalos használt autó állapotfelmérés
 • Mobil Ford Fusion használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu YRV átnézés utazás előtt Budaörs
 • Mindenre kiterjedő Dodge Charger használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Fiat Campagnola használt autó állapotfelmérés
 • Használt Ford Ranger előzetes műszaki átvizsgálása Budaörs
 • Helyszíni Honda CR-V műszeres vizsgálata
 • Szakértő Hyundai Terracan átnézés utazás előtt
 • Alapos Jaguar XJS átvizsgálás külföldi út előtt Budaörs
 • Megbízható Jeep Cherokee felkészítés műszaki vizsgára Budaörs
 • Mindenre kiterjedő Kia Ceed átvizsgálás külföldi út előtt
 • Olcsó Lada 112 autó értékbecslés Budaörs
 • Olcsó Lancia Delta átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Land Rover Freelander felkészítés műszaki vizsgára Budaörs
 • Helyszíni Lexus IS használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Lincoln Navigator felkészítés műszaki vizsgára Budaörs
 • Műszeres Maserati GT használtautó átvizsgálás helyszínen Budaörs
 • Szakértő Mazda MX-5 autóvizsgálat helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Mercedes GT helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Mitsubishi Montero műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Nissan Sunny átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Opel Corsa D felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Peugeot 208 használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Pontiac Tempest átnézés utazás előtt
 • Műszeres Porsche Boxster műszeres vizsgálata
 • Megbízható Renault Modus használtautó átvizsgálás helyszínen Budaörs
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása Budaörs
 • Műszeres Rover 600 műszeres vizsgálata Budaörs
 • Műszeres Saab 9-3 X felkészítés műszaki vizsgára Budaörs
 • Megbízható Seat Alhambra autóvizsgálat helyszínen Budaörs
 • Alapos Skoda Felicia átvizsgálás külföldi út előtt Budaörs
 • Használt Smart Fortwo Coupe helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Ssangyong Actyon helyszíni autó állapotfelmérés Budaörs
 • Alapos Subaru Justy autóvizsgálat helyszínen Budaörs
 • Műszeres Suzuki Splash helyszíni autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Tesla Roadster előzetes műszaki átvizsgálása Budaörs
 • Műszeres Toyota Hiace átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Volkswagen Passat B1/B2 használt autó állapotfelmérés
 • Műszeres Volvo S70 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Zastava 750 átvizsgálás külföldi út előtt Budaörs

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű átnézésével Budaörs környékén +36 70 352 1562!

Használt jármű átnézés Budaörs területén, vizsgálat a helyszínen +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére