Jármű átnézés Dunakeszi Alagimajor út autókereskedőnél

Megosztás

Jármű átnézés Dunakeszi Alagimajor út autókereskedőnél – Renault Laguna

Használt gépkocsi átvizsgálás Dunakeszi Alagimajor út akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha a frissen kifizetett járműve nem rostokolna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy sokat látott autóvásárlási tanácsadó átvizsgálná a jelöltjét?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és lehet, hogy a szomszéd nem képes helyettesíteni a nem nyilvánvaló problémák feltárásában jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve vállaljuk egy vagy akár több autó vizsgálatát lakóhelyén, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Elmondjuk a kocsi szokásos alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható költségek fordulhatnak elő az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út

Sűrűn előforduló hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nem lehet visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra tekerést nehéz bizonyítani, mert ha ki is tudódik valahogy a km óra tekerése, az eladó állíthatná azt, hogy ő eleve ilyen állapotban hozta be a járművet. A külföldről behozott használt járművek vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének kihagyása. A kocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a kocsi törve volt, és szervizelni kellett, csupán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az remek, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy a karosszéria mely részeit érdemes vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a kapott információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, azonban a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett jármű. Különbség van a járművek felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben hatással van arra, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése valószínűsíti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy reális vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli fontos szempont az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” jellegű magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb megelőzni a problémát, vagy ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Láttuk már néhányszor, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy megéri későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljes, csupán a megszokott munkafázisokat illusztrálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
 • Belső ellenőrzés: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. rozsdásodás. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, alváz ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után tüzetes beszámoló a megállapított hibaforrásokról, az autó állapotának magyarázata.

Műszeres Volvo állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út és műszeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Alagimajor út területén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Kizárólag 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel felszerelt gépkocsik vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy megéri megkötni a vételt, és nem biztos, hogy a szomszéd ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor út

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Alagimajor út területén?

A gépjármű általános állapotának auditálása Dunakeszi Alagimajor út vonzáskörzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével megtalálhatók többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, csapágyak átnézése.

A jármű belső átnézése: többek között a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Dunakeszi Alagimajor út

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. ECU, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű állapotfelmérés költsége Dunakeszi Alagimajor út

A gépkocsi állapotfelmérésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az átvizsgálás összegét szóbeli konzultációt követően tudjuk megmondani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Dunakeszi Alagimajor út

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, szakszervizben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Az összes műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szervizműhelyben bonyolíthatók le. Ilyenek többek között pl. a futómű hibáinak világos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Dunakeszi Alagimajor út

Milyen eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni az előző státuszjelzéseket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ehhez kapcsolódóan az ellenőrzött jármű esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztkör

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek javasolunk.

Tesztkörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

 • Zörejek a jármű különféle részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor út

Többek között az alábbi autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Mindenre kiterjedő Alfa Romeo 155 használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Audi 100 autó értékbecslés
 • Használt BMW 745 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Műszeres Citroen Berlingo átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Szakértő Chrysler Crossfire műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor út
 • Megbízható Dacia Sandero átnézés utazás előtt
 • Szakértő Daewoo Lanos autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Ford Ranger autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Használt Daihatsu Materia helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út
 • Helyszíni Dodge Ram felkészítés műszaki vizsgára
 • Műszeres Fiat Fiorino helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út
 • Alapos Ford Taunus helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Honda Stream használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Hyundai Atos autó értékbecslés Dunakeszi Alagimajor út
 • Megbízható Jaguar XK műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor út
 • Olcsó Jeep Cherokee helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út
 • Helyszíni Kia Picanto helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út
 • Mindenre kiterjedő Lada Samara műszeres vizsgálata
 • Szakértő Lancia Zeta felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alagimajor út
 • Szakértő Land Rover Range Rover autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Olcsó Lexus LS autó értékbecslés Dunakeszi Alagimajor út
 • Hétvégi Lincoln Town Car használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Maserati Levante használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor út
 • Szakértő Mazda CX-5 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Alapos Mercedes G osztály autó értékbecslés Dunakeszi Alagimajor út
 • Alapos Mitsubishi Colt autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Nissan 350 Z átnézés utazás előtt Dunakeszi Alagimajor út
 • Olcsó Opel Omega autó értékbecslés Dunakeszi Alagimajor út
 • Hétvégi Peugeot 306 helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Pontiac Catalina felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Porsche 911 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres Renault Laguna átnézés utazás előtt
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út
 • Olcsó Rover Mini műszeres vizsgálata
 • Szakértő Saab 96 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Seat Ibiza autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Skoda Kodiaq használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Smart Roadster helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Ssangyong Rexton használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Subaru Leone felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Suzuki Ignis használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos Tesla Model S műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor út
 • Megbízható Toyota Previa előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Volkswagen Touran autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Volvo 700-as sorozat használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Wartburg 311 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor út

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Dunakeszi Alagimajor út régiójában +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átnézés Dunakeszi Alagimajor út területén, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére