Jármű átnézés Dunakeszi Albert utca autókereskedőnél

Megosztás

Jármű átnézés Dunakeszi Albert utca autókereskedőnél – Volkswagen Golf 5

Használt jármű átnézés Dunakeszi Albert utca kiszállással, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha az újonnan vásárolt autója nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy hozzáértő szerelő átnézné a kinézett autót?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy megéri megvenni az autót, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni a nem nyilvánvaló műszaki hiányosságok kinyomozásában tapasztalt szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több autó átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Megóvjuk attól, hogy olyan autót vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Elmondjuk az autó tipikus alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen előrelátható kiadások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca

Gyakori hibák használt autók vásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy ma már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert tekerte a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók esetén a km óra manipulálását nehéz bizonyítani, ugyanis ha a km óra pörgetése, a kereskedő mondhatja, hogy ő már ezzel a hibával vette meg a kocsit. A más országból behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elmulasztása. A gépkocsik karosszériáján típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy az autó balesetet szenvedett, és javítani kellett, pusztán gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, azonban sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár százezer forintos nagyságrendű többletkiadást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elégséges lenne, de a gumi anyaga annyira régi, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat gumimérettől függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit állít a kereskedő, az egyedüli fontos szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a barát mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégis napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Előfordulhat, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Feltétlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is a döntése előtt. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megállapodni az eladóval, ha már a többi autót is megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés folyamata nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem kimerítő, mindössze a tipikus munkafázisokat prezentálja.

 • Külső vizsgálat: pl. ködölés, szélvédők állapota
 • Belső átnézés: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a korrózió, alváz ellenőrzése.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés ellenőrzése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után a szükséges részletekbe menő beszámoló a tapasztalt problémákról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Műszeres Citroen állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca és műszeres hibakód nullázás kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Albert utca övezetében. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, valamint OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk vállalni!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Albert utca

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Albert utca körzetében?

A kocsi általános állapotának szemrevételezése Dunakeszi Albert utca vonzáskörzetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felderíthetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, csapágyak állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Dunakeszi Albert utca

A gépjármű telematikai illesztőfelületre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok hosszabb távon szabják meg a kocsi üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás tekintetében.

Az adott gépjármű műszaki állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás költsége Dunakeszi Albert utca

A gépkocsi átvizsgálásának költsége nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. Az audit díját bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

autó adás-vétel előtti átvizsgálás Dunakeszi Albert utca

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

Az átvizsgálás ideje legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett vizsgálat akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vevőnek, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes hiányosság megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a lengéscsillapítók hibáinak egyértelmű azonosítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés során.

gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca

Milyen berendezéseket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így az átnézett autó esetleges más károsodásaira is lehet gyanakodni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztút olyan lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek a jármű különböző komponensei felől
 • A jármű menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Dunakeszi Albert utca

Többek között az alábbi típusok felülvizsgálatát kérik tőlünk:

 • Műszeres Alfa Romeo 146 műszeres vizsgálata Dunakeszi Albert utca
 • Szakértő Audi TT használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Alapos BMW 335 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Albert utca
 • Szakértő Citroen Berlingo használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Chrysler 300 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Mindenre kiterjedő Dacia Sandero átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Daewoo Kalos használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Hétvégi Ford Mondeo használt autó állapotfelmérés
 • Mindenre kiterjedő Daihatsu Materia használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Hétvégi Dodge Magnum műszeres vizsgálata
 • Használt Fiat Campagnola autóvizsgálat helyszínen
 • Hétvégi Ford Courier autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Műszeres Honda Legend felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Albert utca
 • Használt Hyundai Getz használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Megbízható Jaguar XJS helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Jeep Grand Cherokee előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Kia Cerato helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Hétvégi Lada Vesta autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Alapos Lancia Zeta átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Land Rover Range Rover Sport helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Használt Lexus GS műszeres vizsgálata Dunakeszi Albert utca
 • Hétvégi Lincoln Mark használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Maserati Grancabrio átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Albert utca
 • Helyszíni Mazda BT-50 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Mercedes S osztály használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Mitsubishi Space autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Nissan Evalia helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Helyszíni Opel Zafira autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Megbízható Peugeot 208 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Albert utca
 • Szakértő Pontiac Trans Sport használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Porsche Cayman használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Szakértő Renault Captur felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Rolls-Royce Corniche autó értékbecslés
 • Hétvégi Rover Metro átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Saab 9-3 X helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Műszeres Seat Ibiza műszeres vizsgálata
 • Olcsó Skoda Scala autó értékbecslés Dunakeszi Albert utca
 • Alapos Smart Forfour autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Albert utca
 • Használt Ssangyong Tivoli helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Subaru XV műszeres vizsgálata
 • Megbízható Suzuki Forenza autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Albert utca
 • Helyszíni Tesla Model S előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Toyota FJ Cruiser használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca
 • Hétvégi Volkswagen Transporter átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Albert utca
 • Műszeres Volvo 100-as sorozat helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Wartburg 311 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Albert utca

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Dunakeszi Albert utca területén +36 70 352 1562!

Használt autó átvizsgálás Dunakeszi Albert utca területén, átvizsgálás a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére