Jármű átvizsgálás Dunakeszi Alagimajor autópiacon – Ford Ranger

Megosztás

Jármű átvizsgálás Dunakeszi Alagimajor autópiacon – Ford Ranger

Használt kocsi vizsgálat Dunakeszi Alagimajor akár hétvégén, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett járműve nem szorulna javításra egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Szeretné, ha egy sokat látott szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem ad biztosítékot a tekintetben, hogy jó vétel az autó, és lehet, hogy az ismerős nem képes pótolni a rejtett hibák felderítésében jártas autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdve tudjuk megcsinálni egy vagy akár több autó átnézését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan autót vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi gyakorta előforduló típushibáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető költségek adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetén a km óra előre pörgetést szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha a km óra manipulálása, a kereskedő nyilatkozhatna úgy, hogy ő már ilyen állapotban hozta be a kocsit. A más országból behozott használt gépkocsik ellenőrzésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. A kocsik külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott információkat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez akár százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még elfogadható lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a szükséges tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást okozhat autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Különbség van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű autók között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem számít, hogy mit állít az eladó, az egyedüli objektív szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd mondjon szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljes, csupán a tipikus lépéseket vázolja.

 • Külső ellenőrzés: pl. karosszéria, szélvédők állapota
 • Belső ellenőrzés: utastér, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékbetétek, féltengely ellenőrzése.
 • Motor vizsgálata: hosszbordásszíj, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a kocsi beindításakor menetpróba.

A vizsgálat után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a tapasztalt problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak ismertetése.

Műszeres autó értékbecslés Dunakeszi Alagimajor és számítógépes fedélzeti diagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Dunakeszi Alagimajor övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt gépkocsik ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Alagimajor

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Alagimajor körzetében?

Az autó átfogó állapotának auditálása Dunakeszi Alagimajor vonzáskörzetében

A jármű külső átnézése: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz sérülései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik átnézése.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor beállítása, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres fékhatás mérés Dunakeszi Alagimajor

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki érték is detektálható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó átvizsgálás ára Dunakeszi Alagimajor

A gépkocsi átvizsgálásának költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. A vizsgálat árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt autó átnézés Dunakeszi Alagimajor

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, szakszervizben végrehajtott vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Mindegyik hiba felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek hibáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi Alagimajor

Milyen műszereket használunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legkomolyabb berendezés, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai műszer, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést mindenképpen érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek révén a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Próbakörrel feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek az autó különböző részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékek állapota
 • A motor hangja
 • A váltó hibái
 • A tengelykapcsoló kopása
autó ellenőrzése nyaralás előtt Dunakeszi Alagimajor

Általában a következő autómárkák felülvizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Megbízható Alfa Romeo 147 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Helyszíni Audi A3 helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor
 • Hétvégi BMW 3 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Hétvégi Citroen C4 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Használt Chrysler Neon műszeres vizsgálata
 • Megbízható Dacia Lodgy autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Hétvégi Daewoo Tico előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alagimajor
 • Mobil Ford Fusion helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Daihatsu Sirion átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Helyszíni Dodge Dart előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Alagimajor
 • Mindenre kiterjedő Fiat Uno műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Ford C-Max műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor
 • Használt Honda Concerto műszeres vizsgálata
 • Használt Hyundai Veloster használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor
 • Olcsó Jaguar E-Type használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Jeep Cherokee autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Kia Venga átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Lada Zhiguli helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor
 • Mindenre kiterjedő Lancia Ypsilon átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Land Rover Range Rover Evoque átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Lexus NX autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Alapos Lincoln Continental helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Maserati Coupe helyszíni autó állapotfelmérés
 • Használt Mazda Premacy használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Hétvégi Mercedes A osztály műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor
 • Olcsó Mitsubishi Lancer átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Használt Nissan GT-R autó értékbecslés
 • Olcsó Opel Rekord autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Hétvégi Peugeot Traveller használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Pontiac Grand Prix autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Szakértő Porsche 925 használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Alapos Renault R9 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Alagimajor
 • Olcsó Rolls-Royce Silver Spur használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Rover Metro használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Használt Saab 900 átnézés utazás előtt
 • Helyszíni Seat Leon használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Helyszíni Skoda Rapid átnézés utazás előtt
 • Mindenre kiterjedő Smart Fortwo Cabrio használt autó állapotfelmérés
 • Helyszíni Ssangyong Rexton átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Subaru Impreza használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Alagimajor
 • Mindenre kiterjedő Suzuki Wagon R+ autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Tesla Roadster helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor
 • Helyszíni Toyota Camry használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Alagimajor
 • Műszeres Volkswagen Scirocco műszeres vizsgálata Dunakeszi Alagimajor
 • Mindenre kiterjedő Volvo V60 átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Alagimajor
 • Megbízható Yugo Koral autóvizsgálat helyszínen

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó ellenőrzésével Dunakeszi Alagimajor környékén +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átvizsgálás Dunakeszi Alagimajor övezetében, átvizsgálás a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére