Jármű átvizsgálás Dunakeszi Almás utca háznál

Megosztás

Jármű átvizsgálás Dunakeszi Almás utca háznál – Fiat Barchetta

Használt gépkocsi átnézés Dunakeszi Almás utca azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen vásárolt autója nem állna egy rövid idő elteltével már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakértő véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem tudja helyettesíteni az elrejteni kívánt problémák kinyomozásában sokat látott autóvásárlási tanácsadót.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több jármű átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a gépkocsi gyakorta előforduló alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen várható ráfordítások fordulhatnak elő kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy ma már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. Az Ausztriából importált használt autók esetében a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha nyilvánvalóvá is válna a km óra pörgetése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő eleve ezzel a hibával hozta be az autót. A külföldről behozott használt gépkocsik vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elfelejtése. A járművek külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és lakatolni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely részeket javasolt vizsgálni, és nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem figyelnek a gumiabroncsok állapotára. Ez akár több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még kielégítő lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat autótípustól függően, kiváltképpen olyankor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is nagyban hatással van arra, hogy az autó milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a járművön.

Az említett kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a jármű megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit állít az eladó, az egyedüli fontos tényező az aktuális állapot. Nem szabad felülni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, de ha utólag mégis fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv nem minden. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott autó jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is a döntése előtt. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete vázlatosan

Az alábbi lista nem kimerítő, mindössze a nagyobb lépéseket vázolja.

 • Külső átnézés: pl. kasztni, esetleges törések állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, féltengely átnézése.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés átnézése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után részletes jelentés a tapasztalt gondokról, a kocsi állapotának elmondása.

Helyszíni Daewoo állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca és computeres hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Dunakeszi Almás utca körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 interfésszel felszerelt autók ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A meglévő szervizkönyv nem garantálja, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy az ismerős helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt hívhat minket okostelefonról:

autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Almás utca

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Dunakeszi Almás utca vonzáskörzetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Dunakeszi Almás utca vonzáskörzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megvizsgálásával felfedhetők többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi szemrevételezése belülről: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Dunakeszi Almás utca

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki viszonyszám is detektálható, pl. főtengely jeladó, vezérlőegység.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok több év távlatában szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont okvetlenül hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Autó állapotfelmérés ára Dunakeszi Almás utca

Az autó átnézésének költsége azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt autóról. Az audit díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

mobil használt autó átvizsgálás díja Dunakeszi Almás utca

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált járműtől!

Mindegyik műszaki probléma detektálható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak szakműhelyben végezhetők el. Ilyenek többek között pl. a futómű műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem fedhető fel?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Dunakeszi Almás utca

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen történik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között érdemes végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal pofonegyszerű meghatározni, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén az ellenőrzött jármű esetleges különféle sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal felderíthető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől
 • A jármű menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó hibái
 • A kuplung elhasználtsága
autó felkészítése műszaki vizsgára Dunakeszi Almás utca

Általában az alábbi típusok átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Szakértő Alfa Romeo 156 helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Műszeres Audi A1 használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Helyszíni BMW 540 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Citroen C4 használt autó állapotfelmérés
 • Használt Chrysler Neon átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Dacia Sandero autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Olcsó Daewoo Kalos átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mobil Ford Ranger átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Almás utca
 • Hétvégi Daihatsu Sirion felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Almás utca
 • Szakértő Dodge Grand Caravan átnézés utazás előtt
 • Szakértő Fiat Linea használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Helyszíni Ford Sierra helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Alapos Honda Dunakeszi Almás utca helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Műszeres Hyundai Tucson helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Helyszíni Jaguar F-Pace autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Megbízható Jeep Commander helyszíni állapotfelmérés
 • Hétvégi Kia Carnival helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Lada Nova előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Lancia Phedra átnézés utazás előtt Dunakeszi Almás utca
 • Megbízható Land Rover Range Rover Sport autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Használt Lexus SC használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Olcsó Lincoln Navigator felkészítés műszaki vizsgára
 • Hétvégi Maserati Ghibli autó értékbecslés
 • Műszeres Mazda 121 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Mercedes Vito autó értékbecslés Dunakeszi Almás utca
 • Helyszíni Mitsubishi Space Wagon átnézés utazás előtt
 • Szakértő Nissan NP300 műszeres vizsgálata
 • Mindenre kiterjedő Opel Crossland X helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca
 • Mindenre kiterjedő Peugeot 307 helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Pontiac Firebird műszeres vizsgálata Dunakeszi Almás utca
 • Mindenre kiterjedő Porsche Macan autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Hétvégi Renault Fluence használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Rover Metro autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Olcsó Saab 93 előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Almás utca
 • Olcsó Seat Arosa átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Almás utca
 • Alapos Skoda Karoq használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Műszeres Smart Crossblade műszeres vizsgálata Dunakeszi Almás utca
 • Műszeres Ssangyong Musso előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Subaru Outback felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Almás utca
 • Megbízható Suzuki Carry autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Tesla Roadster műszeres vizsgálata Dunakeszi Almás utca
 • Megbízható Toyota Hiace helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Bora használtautó átvizsgálás helyszínen Dunakeszi Almás utca
 • Használt Volvo S70 autó értékbecslés Dunakeszi Almás utca
 • Hétvégi Wartburg 353 felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Almás utca

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átvizsgálásával Dunakeszi Almás utca övezetében +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű állapotfelmérés Dunakeszi Almás utca régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére