Jármű vizsgálat Biatorbágy kiszállással – Fiat Marea

Megosztás

Jármű vizsgálat Biatorbágy kiszállással – Fiat Marea

Használt gépkocsi állapotfelmérés Biatorbágy autókereskedőnél, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Jó lenne, ha a frissen vásárolt kocsija nem állna néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szakember átvizsgálná a jelöltjét?

Az esetleg rendelkezésre álló szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy az ismerős nem képes helyettesíteni a rejtett hibák felderítésében hozzáértő szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően lehet végrehajtani egy vagy akár több kocsi vizsgálatát háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan kocsit vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Elmondjuk a jármű tipikus alaphibáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen elképzelhető költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Biatorbágy

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem lehet előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, hogy tekerte a km órát. A külföldről behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, ugyanis ha a km óra tekerése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már ezzel a hibával vette meg az autót. A más országból behozott használt autók átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének elhanyagolása. A járművek külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem ekvivalens azzal, hogy a gépkocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Ha rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, azonban sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy hol érdemes ellenőrizni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása több százezer Ft azonnali költséget is jelenthet. Gyakori eset, hogy a használtautó megvásárlásakor gyakorlatilag azonnal le kell váltani a gumikat, ugyanis olyan elhasznált állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, ellenben a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget okozhat kerékmérettől függően, különös tekintettel akkor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy mire használható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A lóerők száma is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra alkalmazható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk segíteni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli pártatlan tényező az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “vidéki doktornő” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú magyarázatoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a bajt, vagy ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy nézzen meg több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk a gyakorlatban, hogy érdemes várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

Az alábbi lista nem teljes, csupán a megszokott lépéseket mutatja be.

 • Külső átnézés: pl. fényezés, esetleges korábbi törések állapota
 • Belső vizsgálat: utastér, csomagtartó
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, féltengely ellenőrzése.
 • Motor átnézése: ékszíj nyúlás, váltó, hűtőfolyadék.
 • Működés felmérése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes tájékoztatás a tapasztalt gondokról, a jármű állapotának elmondása.

Helyszíni gépjármű állapotfelmérés Biatorbágy és OBD műszerrel végzett autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Biatorbágy körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási lehetőséggel rendelkező járművek vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva azonnal tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Biatorbágy

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Biatorbágy környékén?

Az autó átfogó állapotának auditálása Biatorbágy vonzáskörzetében

Autó szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz repedései, korrózió vizsgálata, a hézagok, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: jellemző vizsgálati területek biztonsági öv, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Biatorbágy

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva még számos egyéb technikai érték is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán határozzák meg az autó fenntartásának ráfordítását, viszont egyértelműen érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű műszaki állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével jó vétel-e.

Használt kocsi átvizsgálás díja Biatorbágy

Az autó átnézésének ára nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Biatorbágy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletes, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden gond megállapítható a vásárlás helyén?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károsodások jöttek létre az autó üzemeltetés során.

fékhatás vizsgálat Biatorbágy

Milyen berendezéseket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legtöbbet tudó berendezés, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, egy autódiagnosztikai berendezés, amellyel többféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan javasolt végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának komponensei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges eltérő sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan vizsgálati lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak javasolunk.

Próbamenettel felderíthető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különféle részeiből
 • Az autó menetzaja
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung státusza
autó ellenőrzése külföldi út előtt Biatorbágy

Leggyakrabban a következő autómárkák átnézését szoktuk elvégezni:

 • Hétvégi Alfa Romeo 166 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Audi 90 helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos BMW 5 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Citroen Berlingo autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Chrysler Neon átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Dacia Duster előzetes műszaki átvizsgálása Biatorbágy
 • Helyszíni Daewoo Nubira autó értékbecslés Biatorbágy
 • Helyszíni Ford Galaxy autóvásárlási szakértő Biatorbágy
 • Alapos Daihatsu Terios autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Dodge Avenger autóvizsgálat helyszínen
 • Szakértő Fiat Marengo autóvizsgálat helyszínen Biatorbágy
 • Műszeres Ford KA helyszíni állapotfelmérés Biatorbágy
 • Megbízható Honda Jazz autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Hyundai Trajet műszeres vizsgálata
 • Megbízható Jaguar X-Type előzetes műszaki átvizsgálása
 • Hétvégi Jeep Patriot felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Kia Sorento átvizsgálás külföldi út előtt Biatorbágy
 • Megbízható Lada Zhiguli előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Lancia Thesis felkészítés műszaki vizsgára Biatorbágy
 • Megbízható Land Rover Discovery átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Lexus LS felkészítés műszaki vizsgára Biatorbágy
 • Használt Lincoln Mark használt autó állapotfelmérés
 • Használt Maserati GT helyszíni állapotfelmérés Biatorbágy
 • Olcsó Mazda B-Sorozat előzetes műszaki átvizsgálása Biatorbágy
 • Megbízható Mercedes A osztály műszeres vizsgálata Biatorbágy
 • Műszeres Mitsubishi Lancer helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Nissan Almera autóvizsgálat helyszínen Biatorbágy
 • Műszeres Opel Corsa D átnézés utazás előtt Biatorbágy
 • Helyszíni Peugeot Bipper használtautó átvizsgálás helyszínen Biatorbágy
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Tempest autó állapotfelmérés vásárlás előtt Biatorbágy
 • Alapos Porsche Cayman használt autó állapotfelmérés Biatorbágy
 • Helyszíni Renault R11 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow autó értékbecslés Biatorbágy
 • Hétvégi Rover Metro autóvizsgálat helyszínen Biatorbágy
 • Helyszíni Saab 96 autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Szakértő Seat Leon használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Skoda Favorit autóvizsgálat helyszínen
 • Alapos Smart Fortwo Brabus műszeres vizsgálata
 • Megbízható Ssangyong Rodius autó értékbecslés
 • Olcsó Subaru Outback autó értékbecslés Biatorbágy
 • Alapos Suzuki Swift átnézés utazás előtt
 • Olcsó Tesla Roadster előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Toyota Tundra átnézés utazás előtt
 • Hétvégi Volkswagen Jetta felkészítés műszaki vizsgára Biatorbágy
 • Helyszíni Volvo S80 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Zastava GTL 55 autóvizsgálat helyszínen Biatorbágy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket az autó átnézésével Biatorbágy környékén +36 70 352 1562!

Használt kocsi átvizsgálás Biatorbágy területén, vizsgálat a vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Ugrás az oldal tetejére