Jármű vizsgálat Dunakeszi Dombliget lakópark autókereskedőnél

Megosztás

Jármű vizsgálat Dunakeszi Dombliget lakópark autókereskedőnél – Peugeot 207

Használt gépkocsi átvizsgálás Dunakeszi Dombliget lakópark gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan kifizetett járműve nem szorulna javításra néhány hét múlva már a szervízben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szakember véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és elképzelhető, hogy az ismerős nem képes pótolni a takargatott problémák felderítésében jártas szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több kocsi vizsgálatát lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan gépkocsit vegyen meg, amit az autót használva megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi szokásos típushibáit, és listázzuk, hogy milyen várható költségek merülhetnek fel az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Dunakeszi Dombliget lakópark

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A gépkocsi vevője azt hiszi, hogy ma már nem tudjuk előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. Az Ausztriából behozott használt autók kapcsán a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, az eladó állíthatná azt, hogy ő már így vásárolta meg a kocsit. A más országból behozott használt járművek átnézésekor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A gépkocsik külső elemein típusonként különböző a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és szervizelni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nem tudják, hogy mely elemeket javasolt mérni, illetve nem mindenki tudja értelmezni a mért adatokat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár százezer forintos nagyságrendű extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor szinte azonnal cserélni kell a gumikat, mert olyan kopott állapotban vannak. Jóllehet a mintázat mélysége még jó lenne, viszont a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a szükséges tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet autótípustól függően, különös tekintettel akkor, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A gépkocsi motorikus felépítése előrevetíti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén az autón.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond a kereskedő, az egyedüli fontos szempont a tényleges állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig garázsban volt az autó” típusú állításoknak, mert nem ez számít.
 2. Ne a szomszéd alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb elkerülni a problémát, vagy ha utólag mégiscsak fény derül egy műszaki problémára, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, csupán a nagyobb lépéseket prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, szélvédők állapota
 • Belső vizsgálat: légzsák csere, műszerfal
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, olaj lerakódás vizsgálata.
 • Motor átnézése: ékszíj nyúlás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

Az átnézés után tüzetes tájékoztatás a megállapított hibaforrásokról, a jármű esetleges műszaki hiányosságainak elmondása.

Mobil gépjármű állapotfelmérés Dunakeszi Dombliget lakópark és műszeres fedélzeti diagnosztika házhoz

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó átvizsgáltatásával Dunakeszi Dombliget lakópark körzetében. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 interfésszel felszerelt járművek ellenőrzését tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Dunakeszi Dombliget lakópark

Mit lehet ellenőrizni az autón Dunakeszi Dombliget lakópark övezetében?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Dunakeszi Dombliget lakópark övezetében

Autó ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével azonosíthatók többek között a karosszéria repedései, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő átnézése.

Autó ellenőrzése belül: például ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok kiolvasása, világítóberendezések és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Dunakeszi Dombliget lakópark

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki érték is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Ezek a tényezők több év távlatában befolyásolják az autó működtetésének ráfordítását, de mindenképpen figyelembe kell venni a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Gépjármű átvizsgálás ára Dunakeszi Dombliget lakópark

Az adott gépjármű átvizsgálásának díja azon múlik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés díját bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Dunakeszi Dombliget lakópark

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a kinézett gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett átvizsgálás akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Minden műszaki probléma felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csak jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a futómű műszaki problémáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan autó típushiba, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Sajnos igen. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Dunakeszi Dombliget lakópark

Milyen műszereket használunk a kocsi átvizsgálásához?

A legdrágább elemzőeszköz, amit be tudunk vetni, egy autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Nem ritkán esik meg, hogy olyan jelzéseket is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a jármű legdrágább alkotórésze, ezt a vizsgálatot mindenképpen ésszerű megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Próbamenet

Szinte az összes helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vevőnek ajánlunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle részeiből
 • A jármű menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung státusza
autó felkészítése hosszú útra Dunakeszi Dombliget lakópark

Rendszerint az alábbi típusok vizsgálatát szoktuk elvégezni:

 • Szakértő Alfa Romeo 147 autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Audi A8 átnézés utazás előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő BMW 220 műszeres vizsgálata
 • Olcsó Citroen Jumpy felkészítés műszaki vizsgára Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Alapos Chrysler PT Cruiser helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Dacia Lodgy előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Megbízható Daewoo Kalos használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Ford Mondeo helyszíni autó állapotfelmérés
 • Szakértő Daihatsu Sirion átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Dodge Challenger átnézés utazás előtt
 • Műszeres Fiat Bravo felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Ford Transit autó értékbecslés Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Műszeres Honda Jazz átnézés utazás előtt
 • Használt Hyundai Terracan használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Jaguar XJ helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Jeep Cherokee használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Kia Pride autó állapotfelmérés vásárlás előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Műszeres Lada Niva átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Lancia Voyager autó értékbecslés
 • Helyszíni Land Rover Range Rover helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Lexus GS helyszíni állapotfelmérés Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Lincoln MKX helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Maserati Quattroporte helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Mazda MX-6 felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Mercedes C osztály használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Mitsubishi Colt használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Hétvégi Nissan Maxima műszeres vizsgálata
 • Használt Opel Frontera autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Peugeot 508 műszeres vizsgálata Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Hétvégi Pontiac Tempest használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Porsche Cayenne átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Renault R5 autó értékbecslés Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow átvizsgálás külföldi út előtt
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 autó értékbecslés
 • Műszeres Saab 900 helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Seat Altea helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Skoda Citigo átvizsgálás külföldi út előtt Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Megbízható Smart Fortwo előzetes műszaki átvizsgálása Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Hétvégi Ssangyong Tivoli használt autó állapotfelmérés Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Mindenre kiterjedő Subaru B9 Tribeca helyszíni autó állapotfelmérés
 • Műszeres Suzuki Carry autóvizsgálat helyszínen Dunakeszi Dombliget lakópark
 • Szakértő Tesla Model 3 műszeres vizsgálata
 • Szakértő Toyota Paseo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Volkswagen Passat B4/B5 műszeres vizsgálata
 • Hétvégi Volvo S40 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Helyszíni Yugo Koral átnézés utazás előtt Dunakeszi Dombliget lakópark

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni a szóban forgó jármű tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű teljes körű állapotfelmérésével Dunakeszi Dombliget lakópark vonzáskörzetében +36 70 352 1562!

Helyszíni kocsi átnézés Dunakeszi Dombliget lakópark régiójában, átnézés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére