Kocsi állapotfelmérés Ceglédbercel háznál – Kia Carens

Megosztás

Kocsi állapotfelmérés Ceglédbercel háznál – Kia Carens

Használt kocsi átvizsgálás Ceglédbercel azonnal, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan vásárolt járműve nem rostokolna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Szeretné, ha egy tapasztalt szakértő átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és előfordulhat, hogy a szomszéd nem képes pótolni a rejtett hibák feltárásában tapasztalt szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve lehet végrehajtani egy vagy akár több jármű állapotfelmérését háznál, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit aztán megbánna.
 • Felsoroljuk a kocsi szokásos problémáit, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy milyen sejthető költségek adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel

Sűrűn előforduló hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt gondolja, hogy manapság már nem kivitelezhető visszatekerni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – senkit sem ítéltek el még azért, mert manipulálta a km órát. A Németországból importált használt autók esetén a km óra manipulálását szinte lehetetlen bizonyítani, ugyanis ha be is bizonyosodna a km óra manipulálása, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő már ilyen állapotban vásárolta meg a járművet. A külföldről behozott használt kocsik átnézésekor műszerrel vizsgáljuk a km óra manipulálásának tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés elmulasztása. Az autók külső elemein típusonként eltérő a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell ellenőrizni, és nem mindenki képes értelmezni a kapott adatokat.
 3. Számunkra hihetetlen, hogy hányan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Előfordul, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Habár a mintázat mélysége még elégséges lenne, ellenben a gumi anyaga annyira régi, hogy nem biztosított megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása több százezer Ft kiadást okozhat gumimérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a gépkocsik felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is komolyan befolyásolja azt, hogy a jármű milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése előrevetíti a várható meghibásodásokat, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben az autón.

A fenti kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Nem az a fontos, hogy mit mond az eladó, az egyetlen fontos szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a kolléga alkosson véleményt, akiről azt hisszük, hogy többet ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, de ha utólag mégiscsak napvilágra kerül egy hiányossága az autónak, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott jármű jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy vegyen szemügyre több autót is a döntése előtt. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy észszerű várni a döntéssel, és kizárólag akkor megállapodni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

A gépjármű állapotfelmérés menete röviden

A következő felsorolás nem teljeskörű, csak a főbb munkafázisokat ismerteti.

 • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, szélvédők állapota
 • Belső felmérés: ülések, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a futómű, olaj lerakódás átnézése.
 • Motor felmérése: olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés átnézése: a kocsi beindításakor a motor ellenőrzése.

Az ellenőrzés után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a tapasztalt hibaforrásokról, a kocsi állapotának ismertetése.

Műszeres Seat állapotfelmérés Ceglédbercel és OBD műszerrel végzett hibakód nullázás házhoz

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó állapotfelmérésével Ceglédbercel környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező autók vizsgálatát tudjuk elvégezni!

A vezetett szervizkönyv nem garantálja, hogy megéri megkötni a vételt, és az sem mindig garantált, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Ceglédbercel

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Ceglédbercel területén?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Ceglédbercel környékén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével felderíthetők többek között a karosszéria sérülései, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő állapota.

A jármű szemrevételezése belülről: például biztonsági öv, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, állapotának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének detektálása, motorolaj állapotának megállaptása, ütközési adatok kiolvasása, világítóberendezések és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

használt autó állapotfelmérése Ceglédbercel

A gépjármű telematikai interfészre kapcsolódva rengeteg más műszaki paraméter is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok évek múltán szabják meg a gépjármű működtetésének ráfordítását, viszont mindenképpen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés díja Ceglédbercel

A gépkocsi állapotfelmérésének díja attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átvizsgálás árát szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt autó állapotfelmérés ár Ceglédbercel

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végrehajtott vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, de meg is mentheti egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes hiba megállapítható a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. A speciálisabb tesztek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben kivitelezhetők. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Szomorú, de így van. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk jöttek létre az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Ceglédbercel

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legféltettebb része, ezt az ellenőrzést mindenképpen okos dolog megcsinálni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy az átnézett autó karosszériájának részei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), így a diagnosztizált használtautó esetleges más sérüléseire is lehet gyanakodni.

Próbakör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből feltárni?

A tesztkör olyan alkalom, amit minden használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal észlelhető, esetleges problémák a járművön:

 • Kopogás a kocsi különböző komponensei felől
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor zörejei
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung kopása
autó felkészítése hosszú útra Ceglédbercel

Többnyire a következő autómárkák felülvizsgálatát hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Megbízható Alfa Romeo 166 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ceglédbercel
 • Mindenre kiterjedő Audi TT használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Műszeres BMW 1 használt autó állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Használt Citroen Cactus előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Chrysler Grand Voyager használtautó átvizsgálás helyszínen Ceglédbercel
 • Megbízható Dacia Sandero felkészítés műszaki vizsgára
 • Szakértő Daewoo Racer autó értékbecslés Ceglédbercel
 • Helyszíni Ford Focus autó értékbecslés
 • Alapos Daihatsu Sirion használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Szakértő Dodge Grand Caravan autóvizsgálat helyszínen Ceglédbercel
 • Helyszíni Fiat Campagnola helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Ford Scorpio helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Használt Honda HR-V autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Használt Hyundai I30 átnézés utazás előtt Ceglédbercel
 • Megbízható Jaguar XJS előzetes műszaki átvizsgálása
 • Megbízható Jeep Renegade használt autó állapotfelmérés
 • Szakértő Kia Pride átvizsgálás külföldi út előtt Ceglédbercel
 • Megbízható Lada Samara átnézés utazás előtt Ceglédbercel
 • Szakértő Lancia Musa autó értékbecslés
 • Műszeres Land Rover Discovery helyszíni állapotfelmérés
 • Műszeres Lexus IS helyszíni állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Hétvégi Lincoln MKZ felkészítés műszaki vizsgára
 • Mindenre kiterjedő Maserati Levante autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Mazda 323 felkészítés műszaki vizsgára Ceglédbercel
 • Alapos Mercedes S osztály autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ceglédbercel
 • Mindenre kiterjedő Mitsubishi Grandis helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Nissan Vanette Cargo átnézés utazás előtt Ceglédbercel
 • Olcsó Opel vivaro helyszíni állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Használt Peugeot 206 átnézés utazás előtt Ceglédbercel
 • Hétvégi Pontiac Le Mans felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Porsche 911 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Ceglédbercel
 • Mindenre kiterjedő Renault R19 autó értékbecslés Ceglédbercel
 • Alapos Rolls-Royce Silver Shadow autó értékbecslés
 • Megbízható Rover Metro átvizsgálás külföldi út előtt
 • Műszeres Saab 9000 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Műszeres Seat Cordoba helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Használt Skoda Kodiaq helyszíni autó állapotfelmérés Ceglédbercel
 • Hétvégi Smart Fortwo Pulse előzetes műszaki átvizsgálása Ceglédbercel
 • Mindenre kiterjedő Ssangyong XLV átnézés utazás előtt Ceglédbercel
 • Olcsó Subaru Impreza helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Suzuki SX4 S-CROSS autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Tesla Model X autó értékbecslés
 • Használt Toyota Yaris helyszíni állapotfelmérés
 • Alapos Volkswagen Crafter átnézés utazás előtt
 • Használt Volvo S90 használtautó átvizsgálás helyszínen Ceglédbercel
 • Megbízható Wartburg 311 műszeres vizsgálata Ceglédbercel

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem tisztában szeretne lenni a gépkocsi valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Ceglédbercel területén +36 70 352 1562!

Helyszíni jármű átnézés Ceglédbercel vonzáskörzetében, ellenőrzés a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére