Kocsi átnézés Alsónémedi kiszállással – Opel Combo

Megosztás

Kocsi átnézés Alsónémedi kiszállással – Opel Combo

Használt kocsi vizsgálat Alsónémedi autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Örülne neki, ha az újonnan kifizetett járműve nem szorulna javításra néhány hét múlva már a javítóműhelyben? Jó lenne, ha egy tapasztalt autóvásárlási tanácsadó véleményt mondana a megvásárolni kívánt autóról?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy a szomszéd nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében sokat látott szakembert.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően tudjuk megcsinálni egy vagy akár több gépkocsi átnézését háznál, autókereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit aztán megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi gyakorta előforduló alaphibáit, és elmondjuk, hogy milyen várható kiadások fordulhatnak elő az adott autóval kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Alsónémedi

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt gondolja, hogy manapság már nem lehet előre pörgetni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A Németországból behozott használt autók kapcsán a km óra előre pörgetést gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha napvilágra is kerülne a km óra tekerése, a kereskedő hangoztathatná azt, hogy ő eleve így vette meg a gépkocsit. A külföldről behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel nézzük át a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság ellenőrzésének mellőzése. A gépkocsik karosszériáján típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a kocsi törve volt, és javítani kellett, pusztán gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az már jó dolog, viszont sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket érdemes mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért információkat.
 3. Elképesztő, hogy milyen rengetegen nem foglalkoznak a gumik állapotával. Ez annál is furcsább, mert ennek elmulasztása százezer forintos nagyságrendű azonnali költséget is okozhat. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvételekor szinte azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, de a gumi anyaga olyan szinten régi, hogy nem érhető el a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet kerékmérettől függően, különös tekintettel olyankor, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett autó. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A motor teljesítménye is komolyan hatással van arra, hogy a gépkocsi milyen célra vethető be a gyakorlatban. az autó motorikus felépítése nagyjából sejteti a potenciális hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni adott esetben a járművön.

Az előbb taglalt kérdésekben tudunk tanácsot adni, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy korrekt vétel legyen.

Használtautó vásárláskor javasoljuk figyelembe venni

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyetlen fontos tényező a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” típusú magyarázatoknak, mert ez vagy igaz, vagy sem.
 2. Ne a barát mondjon véleményt, akiről úgy tudjuk, hogy többet ért a kocsikhoz, mint mi! Jobb elkerülni a problémát, de ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv szerint kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Előfordul, hogy azt látjuk a gyakorlatban, hogy megéri várni a döntéssel, és kizárólag akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

Az alábbi felsorolás nem teljeskörű, mindössze a jellemző munkafázisokat ismerteti.

 • Külső ellenőrzés: pl. fényezés, illesztések állapota
 • Belső átnézés: ülések, műszerfal
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a fékek, féltengely vizsgálata.
 • Motor ellenőrzése: görgő csapágyak, váltó, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés felmérése: a jármű beindításakor a motor ellenőrzése.

A vizsgálat után a szükséges részletekbe menő tájékoztatás a tapasztalt problémákról, az autó esetleges műszaki hiányosságainak áttekintése.

Mobil Alfa Romeo állapotfelmérés Alsónémedi és számítógépes autódiagnosztika kiszállással

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Alsónémedi környékén. Ha hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, illetve OBD2 csatlakozási felülettel ellátott autók vizsgálatát tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

A lenti képet megnyomva azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Alsónémedi környékén?

A kocsi általános állapotának megállapítása Alsónémedi területén

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű átnézésével feltérképezhetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, csapágyak átnézése.

Autó szemrevételezése belülről: többek között ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának beazonosítása, állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, ütközési adatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító vizsgálata a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Alsónémedi

A fedélzeti diagnosztikai interfészre csatlakozva még számos egyéb műszaki paraméter is kiolvasható, pl. ECU, turbó hiba.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a kocsi üzemeltetésének ráfordítását, de nyilvánvalóan hasznos információk a kocsivásárlás szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy a jármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Alsónémedi

Az adott gépjármű átnézésének ára attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt kocsiról. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megállapítani.

mobil használt autó átvizsgálás díja Alsónémedi

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átvizsgálás ideje azon múlik, hogy milyen részletes szakvéleményt kell mondani a kinézett autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, jól felszerelt műhelyben végzett átnézés akár egy nagyobb összeget is megspórolhat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő járműtől!

Mindegyik műszaki probléma felmérhető a vásárlás helyén?

Jó lenne, de tapasztalataink szerint nem. Bizonyos ellenőrzések csak szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a fékek hibáinak egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem tudjuk “megröntgenezni” az alkatrészeket, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső kopások keletkeztek a jármű élettartama alatt.

fékhatás vizsgálat Alsónémedi

Milyen műszereket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai eszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók bekötésével tudunk a telemítikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot feltétlenül ésszerű elvégezni!

A festékvastagságmérés mindig határozott kérés az ügyfelek részéről, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának komponensei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Érdemes fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak tanácsolunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges problémák a járművön:

 • Zörejek a kocsi különféle részeiből
 • A gépkocsi menetzaja
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó esetleges rendellenességei
 • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése külföldi út előtt Alsónémedi

Rendszerint a következő típusok vizsgálatát végezzük el:

 • Helyszíni Alfa Romeo 155 helyszíni állapotfelmérés
 • Használt Audi A1 felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos BMW I8 átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Citroen DS5 helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Chrysler Pacifica felkészítés műszaki vizsgára
 • Alapos Dacia Lodgy átvizsgálás külföldi út előtt Alsónémedi
 • Használt Daewoo Tico átvizsgálás külföldi út előtt Alsónémedi
 • Mobil Ford Fiesta gépjármű állapotfelmérés Alsónémedi
 • Olcsó Daihatsu Trevis használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Használt Dodge Caliber átnézés utazás előtt Alsónémedi
 • Hétvégi Fiat Grande Punto autóvizsgálat helyszínen Alsónémedi
 • Hétvégi Ford Mustang használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi
 • Alapos Honda Insight átnézés utazás előtt
 • Műszeres Hyundai Matrix autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Jaguar XJS autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Mindenre kiterjedő Jeep Renegade helyszíni autó állapotfelmérés
 • Alapos Kia Clarus előzetes műszaki átvizsgálása Alsónémedi
 • Mindenre kiterjedő Lada Vesta előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Lancia Lybra helyszíni autó állapotfelmérés
 • Megbízható Land Rover Range Rover Velar helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Lexus UX előzetes műszaki átvizsgálása
 • Szakértő Lincoln MKX helyszíni állapotfelmérés
 • Szakértő Maserati Grancabrio használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi
 • Műszeres Mazda 2 műszeres vizsgálata Alsónémedi
 • Helyszíni Mercedes S osztály használtautó átvizsgálás helyszínen Alsónémedi
 • Megbízható Mitsubishi Sigma autóvizsgálat helyszínen
 • Megbízható Nissan Pathfinder helyszíni autó állapotfelmérés Alsónémedi
 • Használt Opel Ascona műszeres vizsgálata Alsónémedi
 • Szakértő Peugeot 407 helyszíni autó állapotfelmérés Alsónémedi
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Solstice felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Porsche Cayenne felkészítés műszaki vizsgára Alsónémedi
 • Mindenre kiterjedő Renault Clio használt autó állapotfelmérés Alsónémedi
 • Használt Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása Alsónémedi
 • Műszeres Rover 200 autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Saab 96 műszeres vizsgálata Alsónémedi
 • Helyszíni Seat Leon autóvizsgálat helyszínen Alsónémedi
 • Műszeres Skoda Roomster átvizsgálás külföldi út előtt
 • Szakértő Smart Fortwo helyszíni állapotfelmérés
 • Megbízható Ssangyong XLV átnézés utazás előtt Alsónémedi
 • Szakértő Subaru Leone autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Hétvégi Suzuki SX4 használt autó állapotfelmérés Alsónémedi
 • Hétvégi Tesla Model S átnézés utazás előtt
 • Olcsó Toyota Paseo előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Volkswagen Scirocco autó értékbecslés Alsónémedi
 • Használt Volvo 900-as sorozat átnézés utazás előtt
 • Alapos Wartburg 311 autó értékbecslés

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szerelőműhelyben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a kocsi átnézésével Alsónémedi körzetében +36 70 352 1562!

Használt kocsi átnézés Alsónémedi környékén, átvizsgálás a helyszínen +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére