Kocsi átvizsgálás Albertirsa autópiacon – Peugeot 205

Megosztás

Kocsi átvizsgálás Albertirsa autópiacon – Peugeot 205

Használt jármű átvizsgálás Albertirsa gyorsan, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha az újonnan vásárolt járműve nem állna egy rövid idő elteltével már a javítóműhelyben? Örülne neki, ha egy hozzáértő szakember átvizsgálná a jelöltjét?

Az elérhető szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy jó vétel az autó, és megeshet, hogy az ismerős nem tudja pótolni a nem nyilvánvaló hibák felderítésében hozzáértő szakértőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdve végezzük egy vagy akár több gépkocsi átnézését otthonában, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Elkerüljük, hogy olyan járművet vásároljon meg, amit utólag megbánna.
 • Ismertetjük a jármű szokásos alaphibáit, és listázzuk, hogy milyen sejthető ráfordítások adódhatnak az újdonsült járművel kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Albertirsa

Gyakori hibák használt autók megvásárlásakor

 1. A jármű vevője azt hiszi, hogy manapság már nincs lehetőség visszatekerni a km órát. Az a rossz hír, hogy ez nem igaz. Tudomásunk szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A Németországból behozott használt autók kapcsán a km óra tekerést nehéz bizonyítani, ugyanis ha ki is derülne a km óra tekerése, az eladó mondhatja, hogy ő már ilyen állapotban vásárolta meg a gépkocsit. A más országból behozott használt kocsik ellenőrzésekor műszerrel ellenőrizzük a km óra tekerésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. Az autók külső elemein típusonként más és más a festék vastagsága. Japán járműveken pl. gyárilag kisebb festékvastagság. Ez nem jelenti azt, hogy a jármű törve volt, és lakatolni kellett, csak gyárilag vékonyabb rajta a festék. Ha rendelkezik ilyen műszerrel, az jó hír, de sajnos sokan nem tudják, hogy hol kell mérni, illetve nem mindenki képes értelmezni a mért adatokat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft többletkiadást is okozhat. Gyakori eset, hogy a használtautó megvételekor azonnal cserélni kell az abroncsokat, ugyanis olyan kopott állapotban vannak. Elképzelhető, hogy a mintázat mélysége még megfelelő lenne, de a gumi anyaga annyira elöregedett, hogy nem biztosított a kívánt tapadás. Az új gumik megvásárlása több százezer Ft pluszköltséget jelenthet gumimérettől függően, különös tekintettel abban az esetben, ha téli gumikat is kell vásárolni.
 4. Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy milyen célra alkalmazható a kinézett kocsi. Különbség van a járművek felhasználhatóságát tekintve a benzin illetve dízel üzemű járművek között. A motor teljesítménye is meghatározó mértékben befolyásolja azt, hogy az autó milyen célra vethető be a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy milyen alkatrészeket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk alkotni arról, hogy az autó megéri-e az árát, illetve hogy mennyit kellene alkudni belőle, hogy reális ára legyen.

Használtautó vétele során javasoljuk figyelembe venni

 1. Nem számít, hogy mit mond a kereskedő, az egyetlen objektív szempont az aktuális állapot. Nem szabad bedőlni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig állt az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a kolléga mondjon véleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Okosabb megelőzni a problémát, illetve ha utólag mégiscsak kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem szül feszültséget az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv megléte esetén nem lehet nyugodtan hátradőlni. Könnyen megeshet, hogy egy többet futott autó jobb állapotban van, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy nézzen meg több autót is, mielőtt döntene. Megesik, hogy úgy látjuk a gyakorlatban, hogy célszerű várni a döntéssel, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már valamennyi jelöltet megnéztük.

Az autó állapotfelmérés menete nagy vonalakban

Az alábbi lista nem teljes, csupán a jellemző munkafázisokat prezentálja.

 • Külső ellenőrzés: pl. rétegvastagság, illesztések állapota
 • Belső vizsgálat: kárpit, esetleges kopások, repedések
 • Alul: pl. kipufogó rendszer. Ha van lehetőség megemelni az autót, akkor a fékek, olaj lerakódás vizsgálata.
 • Motor átnézése: ékszíj nyúlás ellenőrzése, olaj, diagnosztikai műszerrel a hibakódok kiolvasása.
 • Működés ellenőrzése: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után aprólékos jelentés a megállapított gondokról, a kocsi állapotának elmondása.

Helyszíni jármű műszeres vizsgálata Albertirsa és OBD műszerrel végzett motordiagnosztika kiszállással

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó Albertirsa körzetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FIGYELEM! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel ellátott gépkocsik ellenőrzését tudjuk vállalni!

A vezetett szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a rokon helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Albertirsa

Mit lehet ellenőrizni az autón Albertirsa területén?

Az autó általános állapotának auditálása Albertirsa övezetében

A kocsi külső átnézése: a jármű megvizsgálásával feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik állapota.

Autó belső átnézése: jellemző vizsgálati területek ülések, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj nem megfelelő állapotának észrevétele, műszaki élettartamának felmérése.

Motordiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó beállítása, légzsákadatok műszeres bemérése, hangjelző eszközök és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Albertirsa

A gépjármű telematikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más műszaki mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, gyújtásvezérlő.

Lényeges szempont lehet még az is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha be kell avatkozni, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → A fenti szempontok évek múltán szabják meg a jármű működtetésének költségeit, viszont feltétlenül érdemes számolni velük az autóvétel szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül támpontot adunk, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű átnézés költsége Albertirsa

Az adott gépjármű átvizsgálásának összege attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az audit összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Albertirsa

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

Az alapos, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Minden gond felmérhető a vásárlás helyén?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések kizárólag szakműhelyben vihetők véghez. Ezek közé tartozik pl. a fékek nem kielégítő állapotának pontos megállapítása, látható víz- és olajfolyások észlelése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem állapítható meg?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások alakultak ki a jármű élettartama során.

autó gyújtásdiagnosztika Albertirsa

Milyen berendezéseket használunk az autó átnézéséhez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai berendezés, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem jeleznek ki.

Mivel a motor az autó legköltségesebb komponense, ezt a vizsgálatot vitathatatlanul érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi burkolatának komponensei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen minőségben hajtották végre), így a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó kipróbálásáért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből megtudni?

A tesztkör olyan alkalom, amit az összes használtautó vásárlónak javasolunk.

Tesztkörrel diagnosztizálható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különféle részeiből
 • A gépkocsi menetdinamikája
 • A futómű állapota
 • A fékhatás vizsgálata
 • A motor hangja
 • A váltó megfelelő működése
 • A tengelykapcsoló állapota
autó ellenőrzése nyaralás előtt Albertirsa

Rendszerint az alábbi autómárkák átnézését hajtjuk végre ügyfeleink kérésére:

 • Megbízható Alfa Romeo 155 műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Alapos Audi A2 átvizsgálás külföldi út előtt Albertirsa
 • Helyszíni BMW X5 autó állapotfelmérés vásárlás előtt Albertirsa
 • Megbízható Citroen DS4 felkészítés műszaki vizsgára Albertirsa
 • Műszeres Chrysler Town autó értékbecslés
 • Műszeres Dacia Logan átvizsgálás külföldi út előtt Albertirsa
 • Megbízható Daewoo Lanos előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mobil Ford Fiesta helyszíni autó állapotfelmérés
 • Olcsó Daihatsu Materia helyszíni autó állapotfelmérés Albertirsa
 • Mindenre kiterjedő Dodge Magnum helyszíni autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Fiat 850 helyszíni autó állapotfelmérés Albertirsa
 • Alapos Ford Escort műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Alapos Honda Stream átnézés utazás előtt
 • Olcsó Hyundai Getz használt autó állapotfelmérés Albertirsa
 • Használt Jaguar E-Type műszeres vizsgálata
 • Helyszíni Jeep Cherokee helyszíni állapotfelmérés Albertirsa
 • Hétvégi Kia Magentis autó állapotfelmérés vásárlás előtt Albertirsa
 • Alapos Lada Vesta műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Alapos Lancia Musa helyszíni autó állapotfelmérés Albertirsa
 • Olcsó Land Rover Defender használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Lexus CT műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Hétvégi Lincoln MKX előzetes műszaki átvizsgálása
 • Használt Maserati Granturismo autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Helyszíni Mazda 323 autó értékbecslés
 • Mindenre kiterjedő Mercedes S osztály műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Szakértő Mitsubishi Sigma előzetes műszaki átvizsgálása Albertirsa
 • Szakértő Nissan Terrano átvizsgálás külföldi út előtt
 • Hétvégi Opel Rekord helyszíni állapotfelmérés Albertirsa
 • Megbízható Peugeot Boxer műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Hétvégi Pontiac Sunfire műszeres vizsgálata Albertirsa
 • Olcsó Porsche 991 autó értékbecslés
 • Használt Renault Grand Scenic helyszíni állapotfelmérés Albertirsa
 • Helyszíni Rolls-Royce Silver Spur előzetes műszaki átvizsgálása Albertirsa
 • Mindenre kiterjedő Rover 400 autóvizsgálat helyszínen
 • Műszeres Saab 96 átvizsgálás külföldi út előtt Albertirsa
 • Használt Seat Toledo felkészítés műszaki vizsgára Albertirsa
 • Szakértő Skoda Karoq használt autó állapotfelmérés Albertirsa
 • Műszeres Smart Fortwo Pulse helyszíni állapotfelmérés Albertirsa
 • Használt Ssangyong Rodius autó értékbecslés
 • Műszeres Subaru Forester felkészítés műszaki vizsgára Albertirsa
 • Megbízható Suzuki SX4 S-CROSS autóvizsgálat helyszínen Albertirsa
 • Mindenre kiterjedő Tesla Model X autóvizsgálat helyszínen Albertirsa
 • Alapos Toyota Avensis Verso használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Volkswagen Karmann felkészítés műszaki vizsgára Albertirsa
 • Olcsó Volvo S80 használtautó átvizsgálás helyszínen Albertirsa
 • Megbízható Zastava GTL 55 műszeres vizsgálata

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján használt autót vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi teljes körű állapotfelmérésével Albertirsa környékén +36 70 352 1562!

Használt autó átnézés Albertirsa övezetében, vizsgálat az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére