Kocsi átvizsgálás Székesdűlő kiszállással – Volkswagen T-Cross

Megosztás

Kocsi átvizsgálás Székesdűlő kiszállással – Volkswagen T-Cross

Használt jármű vizsgálat Székesdűlő autópiacon, vásárlás előtt +36 70 352 1562.

Szeretné, ha a frissen megvett autója nem állna néhány hét múlva már a szerelőnél? Jó lenne, ha egy tapasztalt szakember átnézné a kinézett autót?

A meglévő szervizkönyv önmagában nem garantálja, hogy megéri az árát a kinézett autó, és megeshet, hogy az ismerős nem képes pótolni a takargatott problémák kinyomozásában hozzáértő szerelőt.

 • A 2000-es évjárattól kezdődően vállaljuk egy vagy akár több kocsi átvizsgálását lakóhelyén, kereskedőnél, illetve autópiacon.
 • Kiküszöböljük, hogy olyan autót vegyen meg, amit később megbánna.
 • Ismertetjük a kocsi jellemző szériahibáit, és elmondjuk, hogy milyen sejthető ráfordítások adódhatnak kocsijával kapcsolatban.
helyszíni autó állapotfelmérés Székesdűlő

Rendszeresen elkövetett hibák használt autók vásárlásakor

 1. A kocsi vevője azt hiszi, hogy a digitális világban már nincs lehetőség előre pörgetni a km órát. Ez sajnos nem igaz. Az eddigi hírek szerint – bár büntetendő – még senki sem kapott börtönt azért, hogy visszapörgette a km órát. A Németországból behozott használt autók esetén a km óra manipulálását gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, mert ha be is bizonyosodna a km óra tekerése, a kereskedő állíthatná azt, hogy ő már így hozta be a járművet. A külföldről behozott használt autók vizsgálatakor műszerrel vizsgáljuk a km óra előre pörgetésének tényét.
 2. A festék rétegvastagság mérés kihagyása. A kocsik kasztniján típusonként különféle értékű a festék vastagsága. Japán kocsiknál pl. jellemző a kisebb festékvastagság. Ebből nem következik, hogy a gépkocsi balesetet szenvedett, és szervizelni kellett, mindössze gyárilag kisebb a festék vastagsága. Aki rendelkezik rétegvastagság mérővel, az jó hír, de sajnos sokan nincsenek tisztában vele, hogy mely részeket kell vizsgálni, és nem mindenki tudja értelmezni a mért információkat.
 3. Sokan nem törődnek azzal, hogy megnézzék, kell-e költeniük új gumiabroncsokra. Ez akár több százezer Ft extra ráfordítást is jelenthet. Rendszeresen megesik, hogy a használtautó megvásárlásakor azonnal le kell váltani a gumikat, mert olyan elhasznált állapotban vannak. Megesik, hogy a mintázat mélysége még kielégítő lenne, azonban a gumi anyaga olyan szinten elöregedett, hogy nem érhető el megfelelő tapadás. Az új gumiabroncs szett megvásárlása százezer forintos kiadást jelenthet kerékmérettől függően, kiváltképpen abban az esetben, ha téli abroncsokról is kell gondoskodni.
 4. Számos újdonsült autótulajdonos nincs tisztában azzal, hogy milyen célra használható a kinézett kocsi. Jelentős eltérés van az autók felhasználhatóságát illetően a benzin illetve dízel üzemű kocsik között. A lóerők száma is alapvetően befolyásolja azt, hogy a gépkocsi milyen célra használható a gyakorlatban. A jármű motorikus felépítése valószínűsíti a várható hibalehetőségeket, illetve azt, hogy miket kell cserélni szükség esetén a kocsin.

A fenti kérdésekben tudunk támogatást nyújtani, és véleményt tudunk mondani arról, hogy a kocsi megéri-e az árát, illetve hogy mennyit lenne érdemes alkudni belőle, hogy elfogadható vétel legyen.

Használtautó vétele során ezekre érdemes figyelni

 1. Mindegy, hogy mit mond az eladó, az egyetlen fontos szempont a tényleges állapot. Nem szabad felülni a “nyugdíjas hölgy volt az előző tulajdonos” vagy az “évekig be sem volt indítva az autó” jellegű állításoknak, mert mindez nem jelent semmit.
 2. Ne a szomszéd alkosson szakvéleményt, akiről azt hisszük, hogy jobban ért a járművekhez, mint mi! Jobb elkerülni a bajt, illetve ha utólag mégis kiderül valami turpisság, akkor jobb, ha ez nem okoz gondot az ismerős és közöttünk.
 3. A szervizkönyv bemutatása ne nyugtasson meg minket. Láttuk már néhányszor, hogy egy sok kilométert futott kocsi jobb állapotú, mint egy szervizkönyv alapján kevesebb km-rel rendelkező.
 4. Okvetlenül azt javasoljuk, hogy vegyen szemügyre több kocsit is, mielőtt döntene. Gyakran látjuk az életben, hogy érdemes későbbre halasztani a vásárlást, és már csak akkor megegyezni az eladóval, ha már az összes esélyes kocsit megnéztük.

Az autó állapotfelmérés folyamata vázlatosan

A következő lista nem kimerítő, csupán a tipikus lépéseket vázolja.

 • Külső ellenőrzés: pl. kasztni, illesztések állapota
 • Belső vizsgálat: ülések, csomagtartó
 • Alul: pl. gumik állapota. Ha a kocsi alá tudunk nézni, akkor a futómű, féltengely felmérése.
 • Motor átnézése: olajfolyás, olaj, hűtőfolyadék.
 • Működés vizsgálata: az autó beindításakor a motor ellenőrzése.

A felmérés után tüzetes jelentés a megállapított gondokról, a kocsi esetleges műszaki hiányosságainak magyarázata.

Mobil Skoda állapotfelmérés Székesdűlő és computeres autódiagnosztika házhoz

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megtakaríthat a használt autó szakemberrel való átnézetésével Székesdűlő területén. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

FONTOS! Kizárólag 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozási felülettel rendelkező járművek ellenőrzését tudjuk elvégezni!

A ránézésre megkímélt állapot nem életbiztosítás, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Székesdűlő

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Székesdűlő körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának szemrevételezése Székesdűlő régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felfedhetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, szélvédő átnézése.

A jármű belső átnézése: például az utastér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműszíj műszaki élettartamának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének észlelése, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok kiolvasása, fényjelző berendezések és fékhatás állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

számítógépes motordiagnosztika Székesdűlő

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. ECU, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok évek múltán befolyásolják a jármű fenntartásának költségeit, viszont egyértelműen érdemes számolni velük a kocsivásárlás tekintetében.

A jármű technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Autó átvizsgálás költsége Székesdűlő

A gépkocsi állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt autóról. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk megadni.

használt autó állapotfelmérés ár Székesdűlő

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama legfőképpen annak a függvénye, hogy milyen részletes szakvéleményt kell adnunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett vizsgálat akár jelentős tízezreket is megspórolhat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy túlzottan széthajtott gépkocsitól!

Mindegyik hiányosság detektálható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szervizműhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a futómű nem kielégítő állapotának világos megállapítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Szomorú, de így van. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

autó gyújtásdiagnosztika Székesdűlő

Milyen eszközöket használunk az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb műszer, amit alkalmazni lehet, olyan autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel többféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen észlelni és archiválni a korábbi státuszjelzéseket. Sokszor esik meg, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem jeleznek ki.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor a gépkocsi legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan érdemes elvégezni!

A festékvastagságmérés sem okoz gondot, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, ezáltal meg tudjuk állapítani, hogy a diagnosztizált használtautó karosszériájának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a diagnosztizált használtautó esetleges más károsodásaira is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A próbakör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel feltérképezhető, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

 • Zörejek az autó különböző komponensei felől
 • A gépkocsi úttartása
 • A lengéscsillapító állapota
 • A fékek állapota
 • A motor viselkedése
 • A váltó kopása
 • A kuplung státusza
autó ellenőrzése külföldi út előtt Székesdűlő

Többnyire az alábbi típusok ellenőrzését szoktuk elvégezni:

 • Használt Alfa Romeo 166 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Mindenre kiterjedő Audi TT autó értékbecslés
 • Megbízható BMW 840 átnézés utazás előtt
 • Olcsó Citroen Jumpy műszeres vizsgálata
 • Alapos Chrysler PT Cruiser műszeres vizsgálata
 • Olcsó Dacia Duster autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Daewoo Lanos átvizsgálás külföldi út előtt Székesdűlő
 • Hétvégi Ford Galaxy jármű műszeres vizsgálata Székesdűlő
 • Alapos Daihatsu YRV autó értékbecslés Székesdűlő
 • Olcsó Dodge Durango felkészítés műszaki vizsgára
 • Helyszíni Fiat Uno autó értékbecslés
 • Olcsó Ford Capri felkészítés műszaki vizsgára Székesdűlő
 • Mindenre kiterjedő Honda CR-V átvizsgálás külföldi út előtt
 • Alapos Hyundai Kona autóvizsgálat helyszínen
 • Helyszíni Jaguar XJ helyszíni autó állapotfelmérés Székesdűlő
 • Mindenre kiterjedő Jeep Renegade autóvizsgálat helyszínen Székesdűlő
 • Műszeres Kia Ceed felkészítés műszaki vizsgára
 • Olcsó Lada Samara autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Műszeres Lancia Phedra előzetes műszaki átvizsgálása
 • Alapos Land Rover Range Rover Evoque használtautó átvizsgálás helyszínen Székesdűlő
 • Olcsó Lexus SC műszeres vizsgálata
 • Szakértő Lincoln Continental helyszíni állapotfelmérés Székesdűlő
 • Mindenre kiterjedő Maserati Coupe használt autó állapotfelmérés
 • Olcsó Mazda Premacy helyszíni állapotfelmérés Székesdűlő
 • Hétvégi Mercedes A osztály előzetes műszaki átvizsgálása Székesdűlő
 • Helyszíni Mitsubishi Montero autó állapotfelmérés vásárlás előtt
 • Alapos Nissan Altima autó értékbecslés Székesdűlő
 • Hétvégi Opel Zafira használt autó állapotfelmérés
 • Megbízható Peugeot 307 használtautó átvizsgálás helyszínen
 • Mindenre kiterjedő Pontiac Le Mans használtautó átvizsgálás helyszínen Székesdűlő
 • Használt Porsche 911 autó értékbecslés Székesdűlő
 • Helyszíni Renault wind felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Rolls-Royce Silver Shadow átnézés utazás előtt
 • Használt Rover Mini használt autó állapotfelmérés
 • Alapos Saab 99 helyszíni állapotfelmérés
 • Helyszíni Seat Toledo műszeres vizsgálata Székesdűlő
 • Hétvégi Skoda Felicia felkészítés műszaki vizsgára
 • Használt Smart Forfour átnézés utazás előtt Székesdűlő
 • Helyszíni Ssangyong Kyron felkészítés műszaki vizsgára
 • Megbízható Subaru Forester helyszíni állapotfelmérés
 • Olcsó Suzuki Forenza használt autó állapotfelmérés Székesdűlő
 • Megbízható Tesla Roadster átvizsgálás külföldi út előtt Székesdűlő
 • Megbízható Toyota Auris használt autó állapotfelmérés
 • Hétvégi Volkswagen Vento autó állapotfelmérés vásárlás előtt Székesdűlő
 • Olcsó Volvo S40 előzetes műszaki átvizsgálása
 • Olcsó Yugo 55 átvizsgálás külföldi út előtt Székesdűlő

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit vásárolni, hanem tisztában szeretne lenni teherautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Székesdűlő régiójában +36 70 352 1562!

Használt kocsi átvizsgálás Székesdűlő környékén, átnézés az autópiacon +36 70 352 1562.

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére