Komputeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kaszásdűlő

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kaszásdűlő

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Kaszásdűlő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A teljes körű gépjármű felméréssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és autó állapotfelmérés vásárlás előtt Kaszásdűlő

Vállalkozásunk kifejezetten a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is el tudjuk végezni.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Mobil hibakód kiolvasás Kaszásdűlő

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, az egyéb körülményeket jelenségeket is figyelembe véve megállapítjuk, hogy mi hibásodott meg, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– üzemanyag-szivattyú hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– légzsákvezérlő, ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a gépjármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén begyűjtjük a szükséges műszaki paramétereket. A kapott adatok analízisét egy céleszközzel végezzük.

EOBD hibakód lista Kaszásdűlő
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás otthon is lehetséges, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges tényt:

  1. A legjobb berendezések 400-500 ezer forintnál kezdődnek, a professzionális (pl. Bosch, Texa) eszközök ára meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy megoldottnak tekinthetjük a probléma feltárását. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A korszerű járművek egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti berendezések. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és historikus események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben nem tolerálható különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, amit egy memória regisztrál, utólag is előhívható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső paraméterek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, egy jelentősebb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen át tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőközeg szondája révén jelzett adatok félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint tudunk.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Autó átvizsgálás autópiacon Kaszásdűlő

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Kaszásdűlő környékén. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy a rokon képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Kaszásdűlő

Mit lehet ellenőrizni az autón Kaszásdűlő körzetében?

A gépjármű átfogó állapotának megállapítása Kaszásdűlő környékén

Autó külső átnézése: a jármű szemrevételezésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, szélvédő állapota.

Autó szemrevételezése belülről: jellemző vizsgálati területek a belső tér, állapota, az ülések és belső borítások vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj megnyúlásának megállapítása, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének megállapítása, olajcsere ellenőrzése, karburátor programozás, légzsákadatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, világítóberendezések és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technikájával.

műszeres fékhatás mérés Kaszásdűlő

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, gyújtásvezérlő.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában szabják meg a kocsi fenntartásának ráfordítását, de okvetlenül érdemes számolni velük az autóvétel tekintetében.

A jármű műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a gépjármű az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Használt kocsi állapotfelmérés díja Kaszásdűlő

Az autó átnézésének költsége attól függ, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt gépjárműről. Az ellenőrzés díját szóbeli konzultációt követően tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Kaszásdűlő

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy milyen részletes szakvéleményt kell kiállítanunk a jelölt járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, mindenféle berendezéssel ellátott szervizműhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az újdonsült vásárlónak, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő autótól!

Az összes hiba detektálható a vásárlás helyén?

Nem. A speciálisabb tesztek csakis szakműhelyben hajthatók végre. Ezek közé tartozik pl. a futómű nem kielégítő állapotának egyértelmű azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet megmondani, hogy meddig működik még egy EGR szelep, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki az autó üzemeltetés alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Kaszásdűlő

Milyen eszközöket vetünk be az autó átnézéséhez?

A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók bekötésével tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveresen detektálni és archiválni a korábbi hibaüzeneteket. Gyakorta esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb alkotórésze, ezt az ellenőrzést vitathatatlanul tanácsos végrehajtani!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, így meg tudjuk állapítani, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának egyes elemei közül melyeket javítottak, ködöltek (és azt milyen minőségben hajtották végre), ennek révén a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő károsodásaira is lehet gyanakodni.

Próbamenet

Egyre több helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbamenet olyan lehetőség, amit az összes használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztkörrel feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a jármű különböző részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor viselkedése
  • A váltó hibái
  • A tengelykapcsoló kopása
autó állapotfelmérése Kaszásdűlő

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni gépkocsiját, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csak kamu szervizkönyv, esetleg visszatekert kilométeróra alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni az autó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi ellenőrzésével Kaszásdűlő vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Kaszásdűlő területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére