Komputeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Aranyhegy

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és autó átvizsgálás Aranyhegy

Számítógépes autódiagnosztika Aranyhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Aranyhegy

Javítóbázisunk speciálisan a kódolvasásra és törlésre valamint járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, minden járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a leggyakoribbtól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.

Autódiagnosztika hibakód törlés Aranyhegy
ric iveco daily kit

Diagnosztikai területek

A hibakód alapján megkeressük a hiba okát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, elvégezzük a hibaelhárítást, kicseréljük a szóban forgó alkatrészt, és töröljük a hibakódot.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
– időszakos indíthatóság hiba
– üzemanyag-nyomás hiba
– vezérlőegység hiba
– gázpedál helyzetérzékelő hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– biztosítéktábla hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– valós km érték kiolvasása
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó programozás, illesztés

Eszközeink
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. A kapott adatok elemzését computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Aranyhegy
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos megbeszélést követően kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, de ezzel kapcsolatban meg kell említenünk 2 lényeges tényt:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy megfejtettük, mi áll pontosan a hibajelenség hátterében. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

A gyakorlatban azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csak egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek memóriába tárolják a naplózott információkat, tényleges és korábban regisztrált történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a jármű állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is lekérhető hibakódok alakjában.

A határértékeken kívüli paraméterek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára világító lámpák formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen át kérhetők le. Az OBD diagnosztika már sokkal több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, de még ez sem jelenti azt, hogy megoldottuk a hiba behatárolását.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor sokan maguk is meg tudnák javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt mutatja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző példa, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtővíz szondája révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek egy része régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Nem is beszéltünk még arról, hogy gyakori jelenség a bemutatási effektus, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legjobb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Aranyhegy

Sokszor kérdezik tőlünk az alábbiakat

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mit javasolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Rendszertelenül fennálló hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a valós hibaokot.

Használt autó állapotfelmérés Aranyhegy

Használt autó vásárlásakor jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Aranyhegy övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, akkor hívjon a +36 70 352 1562 számon!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és az sem mindig garantált, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megérintve azonnal hívhat minket okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Aranyhegy

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a helyszínen Aranyhegy vonzáskörzetében?

Az autó általános állapotának felmérése Aranyhegy körzetében

A jármű ellenőrzése kívül: a jármű megtekintésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, a festés hibái, a gumik átnézése.

A gépkocsi belső átnézése: többek között az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc állapotának megtekintése.

Autódiagnosztika: az autóval ténylegesen megtett távolság megállapítása, a kilométeróra visszapörgetésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, ütközési adatok megállapítása diagnosztikai eszközzel, hangjelző eszközök és fékhatás vizsgálata a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

használt autó állapotfelmérése Aranyhegy

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is detektálható, pl. üzemanyag nyomás, turbó hiba.

Támpontot adhat a használtautó kiválasztásához, hogy szaktanácsot tudunk adni annak tekintetében is, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg a jármű állagmegóvásának költségeit, viszont nyilvánvalóan érdemes számolni velük a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül segítünk eldönteni, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Autó állapotfelmérés ára Aranyhegy

A jármű átnézésének díja nagy mértékben módosul annak tükrében, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt gépjárműről. A vizsgálat összegét bővebb információk ismeretében tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Aranyhegy

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye függ attól, hogy milyen részletes elemzést kell kiállítanunk a megvásárolni kívánt autóról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, szakszervizben végzett átnézés akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vásárlónak, de meg is mentheti egy túlzottan széthajtott járműtől!

Valamennyi hiányosság felmérhető a helyszínen?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csak szakműhelyben bonyolíthatók le. Ezek közé tartozik pl. a futómű hibáinak egyértelmű megállapítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan hiba, ami egyáltalán nem detektálható?

Sajnos igen. Alapul véve a tényt, hogy nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet biztosra állítani, hogy mennyit bír még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek a jármű élettartama során.

üzemanyagadagoló diagnosztika Aranyhegy

Milyen eszközöket vetünk be a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább eszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különböző interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton észlelni és archiválni az előző hibaüzeneteket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legdrágább alkotórésze, ezt az ellenőrzést okvetlenül javasolt elvégezni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, ehhez gyártott festékvastagság-mérő eszközt alkalmazunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy a vizsgált gépkocsi karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet gyanakodni.

Tesztút

Egyre több helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megtérül fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A próbakör olyan vizsgálati lehetőség, amit valamennyi használtautó vevőnek tanácsolunk.

Tesztúttal kimutatható, esetleges műszaki hibák a gépkocsin:

  • Zörejek az autó különböző részeiből
  • A gépkocsi menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékek állapota
  • A motor hangja
  • A váltó megfelelő működése
  • A kuplung elhasználtsága
autó ellenőrzése nyaralás előtt Aranyhegy

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag évjárat, ismerős véleménye alapján használt autót vásárolni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket az autó átvizsgálásával Aranyhegy övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Aranyhegy területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

error: Content is protected !!
Ugrás az oldal tetejére