Komputeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Cinkota

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Cinkota

Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Cinkota területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
A kocsi átvizsgálással kapcsolatos információkért kattintson ide:
Használtautó átvizsgálás helyszínen és gépjármű állapotfelmérés Cinkota

Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a megfelelő kódolvasó berendezéssel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Mivel nem márkaszerviz vagyunk, meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig az összes hibafeltárási munkát.
Autódiagnosztika hibakód törlés Cinkota

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– bikázás után nem indul az autó Cinkota
hibás injektor jelei Cinkota
– mitől megy tönkre a főtengely jeladó
– gázpedál helyzetérzékelő hiba Cinkota
– katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt
– benzinszivattyú relé hiba
– önindító testkábel hiba Cinkota
– kifúj a turbó Cinkota
– egr szelep hiba füstölés Cinkota
– lent fog a kuplung Cinkota
– alapjárat ingadozás BMW
– Renault Laguna ESP hiba Cinkota
– ESP/ASR hiba Cinkota
– lemerült akkumulátor ajtónyitás
– Suzuki Ignis vezérműtengely jeladó hiba
– kanyarkövető fényszóró hiba Cinkota
– lambdaszonda hiba kiszűrése Cinkota
– hidegben bekapcsol a hűtőventillátor
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– km óra visszatekerés ellenőrzése
– hengerfej tömítés olajszivárgás
– légzsákvezérlő és ütközésadat kiolvasása és törlése

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelyen keresztül elérjük a szükséges információkat. Az eredmények elemzését computer segítségével végezzük.

EOBD hibakód lista Cinkota
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat általában nem ingyenes a konkrét díj tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Hibakód kiolvasás házilag?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha valaki beszerzi a szükséges eszközöket, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál kezdődnek, a profi (pl. Bosch, Texa) eszközök ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód következményként nem hordozza magában azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Ezt az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is kifejteni.

Az életben azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre nagyobb számú feladatát vezérlik ma már elektronikus fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott információkat, aktuális és historikus történések kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Amennyiben tűréshatáron kívüli eltérést észlel az eszköz, hibaüzenetet küld, ami egy tárolóba kerül, később is kiolvasható hibakódok formájában.

A határértékeken kívüli mennyiségek egy részéről a műszerfali kijelzők a vezetők számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb hányaduk viszont csak a fedélzeti járműdiagnosztikai berendezés soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika már sokkal több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért lehet sokkal bonyolultabb az autódiagnosztika?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet viszont azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány jellemző eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtővíz érzékelője révén jelzett diagnosztikai értékek téves értelmezése.

Sokszor láttuk, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért érdemes a hibakódok kiolvastatásának újbóli megismétlését. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

A fő oka, amiért nem ajánljuk a házilagos hibakód olvasást, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig a tapasztalat, amit sok-sok év alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Gyakori járműtípusok, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– B Vectra hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyit kell várni a hiba pontos behatárolásáig?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, vagy akár lehet 1-2 munkanap is a hiba összetettségéből adódóan.

Mi a teendő, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy összetettebb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását mindig ki kell fizetni?

Sajnos a hiba felderítése időt vesz igénybe, ezért ha egy probléma nem jelentkezik a jármű szervizbe vitelekor, akkor a vizsgálatot sajnos újra el kell végezni. Célszerű várni addig, amíg a hiba stabilan jelentkezik.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Nem feltétlenül. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Helyszíni autó állapotfelmérés autókereskedőnél Cinkota

Használt autó megvétele előtt akár 100 ezer forintot is megtakaríthat a használt autó Cinkota környékén. Ha fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A ránézésre megkímélt állapot önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy megéri megvenni az autót, és nem biztos, hogy a rokon ugyanolyan tapasztalt, mint a műszerekkel rendelkező szakember.

Az alábbi képet megnyomva rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó állapotfelmérése Cinkota

Mit lehet ellenőrizni az autón Cinkota vonzáskörzetében?

A gépjármű általános állapotának ellenőrzése Cinkota régiójában

A kocsi szemrevételezése kívülről: a jármű szemrevételezésével feltérképezhetők többek között a karosszéria horpadásai, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, festékréteg mérése, csapágyak állapota.

Autó ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj repedéseinek észrevétele, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének megállapítása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó beállítása, légzsákadatok kiolvasása, hangjelző eszközök és lengéscsillapító átnézése a közlekedési hatóság vizsgálati technológiájával.

számítógépes motordiagnosztika Cinkota

A fedélzeti diagnosztikai illesztőfelületre csatlakozva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. ECU, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni annak tekintetében is, hogy mennyire szervizigényes egy autó, illetve ha be kell avatkozni, akkor mire lehet számítani költségek szempontjából. → Az említett faktorok több év távlatában határozzák meg az autó üzemeltetésének költségeit, viszont nyilvánvalóan hasznos információk az autóvétel tekintetében.

Az adott gépjármű technikai állapotán kívül még abban is tudunk segíteni, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján jó vétel-e.

Gépjármű átvizsgálás díja Cinkota

A jármű átvizsgálásának díja attól függ, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell mondanunk a megvételre szánt autóról. Az ellenőrzés összegét bővebb információk ismeretében tudjuk megállapítani.

használt autó átnézés Cinkota

Meddig tart a használt autó átvizsgálása?

A felmérés iőigénye legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire alapos szakvéleményt kell mondani a jelölt gépkocsiról.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, szakszervizben végzett felmérés akár több 100 ezer forintot is megtakaríthat az új vevőnek, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált autótól!

Minden hiba megállapítható szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Bizonyos ellenőrzések csakis szervizműhelyben hajthatók végre. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók műszaki problémáinak egyértelmű azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Létezik olyan nem megfelelőség, ami egyáltalán nem detektálható?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Mivel nem lehet “átvilágítani” az autó egyes komponenseit, nem lehet mérget venni arra, hogy meddig működik még egy önindító, vagy hogy a hengerekben milyen belső károk alakultak ki a kocsi használata alatt.

fékhatás vizsgálat Cinkota

Milyen műszereket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legdrágább elemzőeszköz, amit alkalmazni lehet, egy autódiagnosztikai elemzőeszköz, amellyel különféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a fedélzeti diagnosztikai berendezéshez kapcsolódni, és szoftveres úton detektálni és kiolvasni a korábbi státuszjelzéseket. Gyakorta fordul elő, hogy olyan hibakódokat is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Mivel a motor a gépkocsi legféltettebb komponense, ezt az ellenőrzést minden körülmények között okos dolog megcsinálni!

A festékvastagságmérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, hiszen van erre a célra gyártott eszközünk is, így pofonegyszerű meghatározni, hogy az ellenőrzött jármű burkolatának részei közül melyeket javítottak, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges különféle sérüléseire is lehet következtetni.

Próbamenet

Sok helyen fizetni kell a használtautó kipróbálásáért. Nem pénzkidobás fizetni ezért? Mit lehet ebből levonni?

A tesztkör olyan lehetőség, amit minden használtautó vásárlónak ajánlunk.

Tesztúttal feltárható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Kopogás a kocsi különféle részeiből
  • Az autó menetdinamikája
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó kopása
  • A tengelykapcsoló státusza
autó ellenőrzése nyaralás előtt Cinkota

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szerelőműhelyben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne kizárólag kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem képbe szeretne kerülni személyautó valós műszaki állapotával, akkor bízzon meg minket a jármű ellenőrzésével Cinkota övezetében +36 70 352 1562!
Számítógépes autódiagnosztika Cinkota területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére