Komputeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Herminamező

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és gépjármű állapotfelmérés Herminamező

Számítógépes autódiagnosztika Herminamező területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos szolgáltatásunk leírásához kattintson ide:
Autó felkészítése hosszú út előtt és használtautó átvizsgálás helyszínen Herminamező

Javítóbázisunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, valamennyi járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó műszerrel. Munkánkat el tudjuk végezni Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows operációs rendszerekkel is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a ritkább típusokig a diagnosztikai feladatokat.
Hibakód kiolvasás Herminamező

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Gyakran kérik tőlünk az autójavító műhelyek a járműdiagnosztika elvégzését az alábbi hibák beazonosítása végett:
bikázás után nem indul az autó Herminamező
– porlasztócsúcs hiba oka Herminamező
– golf 4 főtengely jeladó hiba Herminamező
– bosch motorvezérlő javítás
– lambdaszonda hiba kiszűrése
– fojtószelep kapcsoló hiba Herminamező
– vezérműtengely jeladó hiba Herminamező
– fütyül a turbó Herminamező
– alapjáraton füstöl a diesel
– melegen nehéz váltani
– hidegindításnál kék füst
– ABS hibakód törlése Herminamező
– ESP/ASR hiba
– lemerült akkumulátor feszültsége
– Skoda gyújtótrafó hiba
– afl fényszóró hiba
– turbófeltöltő hiba jelei Herminamező
– Skoda Octavia hűtőventillátor hiba
Ezen kívül lehetséges még az alábbiak elvégzése:
– BMW valós km kiolvasás
– üzemanyag-nyomás mérése
– porlasztó hiba jelei

Műszerparkunk
Ún. OBD olvasóval és OBD kábellel csatlakozunk a jármű fedélzeti diagnosztikai csatlakozófelületére, amelynek révén megszerezzük a szükséges információkat. A kapott adatok analízisét computer segítségével végezzük.

Autódiagnosztika Herminamező
Mobil diagnosztika
Aktuális munkáink függvényében telefonos egyeztetés alapján kiszállást is vállalunk, hogy elvégezzük az autó mobil diagnosztikai elemzését. A mobil vizsgálat az esetek többségében külön díjjal jár az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás otthon is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, de ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. Az igazán jó minőségű berendezések félmillió forintnál indulnak, a professzionális (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók beszerzésének költsége meghaladhatja az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Néhány további gondolat ennek megértéséhez.

A gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször csupán egy része a hiba azonosításához elvégzendő teljes vizsgálatsorozatnak. A modern járművek egyre több funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba raktározzák a naplózott adatokat, aktuális és korábbi események kódjait, jellemző paraméterek állapotait.

A járműdiagnosztikai készülékek össze is hasonlítják az élő értékeket az előírt vagy névleges értékekkel. Ennek értelme a gépkocsi állapotának időről időre történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli eltérést észlel a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.

A tűrésmezőből kieső értékek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a sofőr számára LED-ek formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai készülék soros interfészére kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több hasznos információt ad a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. Az élet ezzel szemben azt bizonyítja, hogy sokszor nagyon téves következtetéseket lehet levonni a diagnosztikai információkból.

Néhány klasszikus eset, amit sok kollégánk is tapasztalt, a lambda szonda indokolatlan cseréje vagy a hűtőfolyadék érzékelője által jelzett diagnosztikai értékek félrevezető értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy tele volt a hibatároló régi, több hónapos adatokkal, amelyek többsége régóta nem volt érvényes, ezért tanácsos újra elvégezni a kódok kiolvasását. Azt nem is említettük még, hogy nem az összes hibatípus észlelhető folyamatosan, az autó hol produkálja a hibajelenséget, hol nem.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál van értékesebb is, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt szerez meg a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

Az ár soktényezős dolog, ezért azt kérjük, hogy érdeklődjön az ügyfélszolgálatunknál a körülmények ismertetésével, de a legjobb megoldás az autó konkrét helyszíni vizsgálata.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Astra G
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Astra h hibakód kiolvasás
– Corsa b hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 307 hibakód kiolvasás
– Peugeot 306 hibakód kiolvasás
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Járműdiagnosztika Herminamező

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Mennyi idővel kell kalkulálni az autódiagnosztika esetében?

A hibadiagnosztika ideje lehet több óra, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mi a teendő, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont?

Ha elérhetetlenünk vagyunk telefonon, megtörténhet, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyen esetben arra bátorítjuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy hiba nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor az ellenőrzést meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód megdönthetetlenül azonosítja a hiba gyökerét?

Nem feltétlenül. A tapasztalat és az egyéb körülmények tisztázása teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Autó átvizsgálás autópiacon Herminamező

Használt autó vásárlásakor akár 100 ezer forintot is megspórolhat a használt autó átvizsgáltatásával Herminamező övezetében. amennyiben hasznosnak találja az állapotfelmérést, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A vezetett szervizkönyv önmagában nem jelent biztosítékot arra nézve, hogy főnyeremény a kinézett autó, és az sem mindig garantált, hogy az ismerős képes pótolni a rejtett hibák feltárásában jártas autószerelőt.

A lenti képet megérintve rögtön tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használtautó átvizsgálás helyszínen Herminamező

Mit lehet ellenőrizni az autón Herminamező környékén?

A kocsi átfogó állapotának szemrevételezése Herminamező régiójában

A kocsi külső átnézése: a jármű átnézésével nyomon követhetők többek között a karosszéria repedései, rozsdásodás ellenőrzése, a hézagok, a festés hibái, szélvédő állapota.

Autó belső átnézése: többek között ülések, állapota, a tetőkárpit vagy a kormány műszaki állapota. Gyakori probléma az ékszíj repedéseinek beazonosítása, a vezérműszíj állapotának felmérése.

Autódiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszapörgetésének észlelése, motorolaj állapotának megállaptása, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító állapotfelmérése a közlekedési hatóság ellenőrzése technikájával.

műszeres fékhatás mérés Herminamező

A gépjármű telematikai interfészre csatlakozva még számos egyéb technikai mutató is kiolvasható, pl. főtengely jeladó, fojtószelep.

Meg kell említenünk azt is, hogy szaktanácsot tudunk adni azon a területen, hogy milyen szervizelési mennyiségre lehet számítani bizonyos típusoknál, illetve ha szerelés válik szükségessé, akkor milyen várható költségek merülnek fel. → Ezek a tényezők több év távlatában szabják meg a kocsi állagmegóvásának ráfordítását, de egyértelműen hasznos információk a gépjármű megvásárlása szempontjából.

Az autó technikai állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy az autó az évjárata, felszereltsége stb. alapján megéri-e az árát.

Gépjármű ellenőrzés díja Herminamező

A gépkocsi állapotfelmérésének összege attól függően változik, hogy milyen szinten részletezett szakvéleményt kell kiállítanunk a megvételre szánt kocsiról. Az átnézés árát telefonos megbeszélés után tudjuk megállapítani.

használt kocsi alapos átnézésének ára Herminamező

Mennyi időt vesz igénybe az autó helyszíni átnézése?

A vizsgálat időtartama függ attól, hogy mennyire részletezett elemzést kell mondani a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A részletezett, jól felszerelt műhelyben végzett átvizsgálás akár több 100 ezer forintot is megspórolhat az új vevőnek, de meg is mentheti egy rossz állapotban lévő gépkocsitól!

Az összes gond felmérhető szervizműhelyben való vizsgálat nélkül?

Sajnos ez nem igaz. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis szakműhelyben kivitelezhetők. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak pontos azonosítása, víz- és olajfolyások feltérképezése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Jó lenne, ha ez nem lenne így, de be kell látni, hogy ez igaz. Tekintettel arra, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet mérget venni arra, hogy mennyi ideig üzemel még egy EGR szelep, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károsodások keletkeztek az autó üzemeltetés alatt.

fékhatás vizsgálat Herminamező

Milyen műszereket alkalmazunk a gépjármű teljes körű felméréséhez?

A legdrágább műszer, amit be tudunk vetni, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel többféle interfész csatlakozók közbeiktatásával tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és kiolvasni a korábbi hibaüzeneteket. Sokszor fordul elő, hogy olyan jelzéseket is ki tudunk olvasni, amelyeket a műszerfal visszajelző elemei nem mutatnak.

Tekintettel arra, hogy a motor a jármű legköltségesebb része, ezt az ellenőrzést minden kétséget kizáróan ésszerű elvégezni!

A rétegvastagság-mérés rutinszerűen végrehajtott vizsgálat, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, ezáltal nagyon könnyű annak megítélése, hogy az átnézett autó burkolatának egyes elemei közül melyeket cseréltek, ködöltek (és azt mennyire szakszerűen végezték el), ennek kapcsán a diagnosztizált használtautó esetleges egyéb sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztkör

Szinte az összes helyen pénzt kérnek a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből kideríteni?

A tesztút olyan lehetőség, amit valamennyi használtautó vásárlónak ajánlunk.

Próbamenettel diagnosztizálható, esetleges problémák a járművön:

  • Kopogás a kocsi különféle komponensei felől
  • A gépkocsi úttartása
  • A futómű állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó esetleges rendellenességei
  • A kuplung állapota
autó felkészítése műszaki vizsgára Herminamező

Ha hosszú útra szeretné felkészíteni az autóját, vagy ellenőriztetni kívánja külföldi út előtt egy szakszervizben, akkor nagyon jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán évjárat, ismerős véleménye alapján kocsit venni, hanem képbe szeretne kerülni a gépkocsi tényleges műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a kocsi átvizsgálásával Herminamező régiójában +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Herminamező területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére