Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Nyék

Megosztás

Komputeres autódiagnosztika és használt autó állapotfelmérés Nyék

Számítógépes autódiagnosztika Nyék területén és környékén akár 1 órán belüli kiszállással +36 (70) 352-1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!
Az autó átnézéssel kapcsolatos tudnivalókért kattintson ide:
Autó átvizsgálás nyaralás előtt és használt autó állapotfelmérés Nyék

Vállalkozásunk speciálisan a hibakód kiolvasásra és járművek diagnosztikai vizsgálatára szakosodott, az összes járműtípushoz rendelkezünk a szükséges kódolvasó berendezéssel. Dolgozunk Bluetooth kódolvasóval, a hibakódok kiolvasását, kivillogtatását és törlését Android, iPhone és Windows platformokon is meg tudjuk oldani.

Márkafüggetlen autódiagnosztikai vállalkozásként például meg tudjuk oldani a legkedveltebb típusoktól (Opel, Ford, Suzuki kódkiolvasás) a kisebb számban értékesített típusokig a diagnosztikai feladatokat.

Autódiagnosztika hibakód törlés Nyék
ric iveco daily kit

A vizsgálat tárgya

A felderített diagnosztikai kódot figyelembe véve behatároljuk a problémát, azonosítjuk a meghibásodott alkatrészt, megszüntetjük a problémát, ha szükséges, cserét hajtunk végre, és kiürítjük a diagnosztikai memória tartalmát.

Sokszor küldenek hozzánk járműveket az autószerelők a hibák behatárolása céljából:
– időszakos indíthatóság hiba
– befecskendezési hiba
– vezérlőegység hiba
– ECU hiba
– lambda szonda hiba
– gyújtásvezérlő elektronika hiba
– tápellátási hiba
– turbó hiba
– EGR szelep hiba

A fentieken kívül az alábbi feladatokat is végre tudjuk hajtani:
– valós km érték kiolvasása
– olajcsere ellenőrzése, nullázása
– porlasztó programozás, illesztés

Műszerparkunk
Úgynevezett OBD olvasóval és OBD kábellel kapcsolódunk a jármű fedélzeti diagnosztikai interfészére, amelynek révén megszerezzük a szükséges műszaki paramétereket. Az eredmények analízisét számítógéppel végezzük.

EOBD hibakód lista Nyék
Autódiagnosztika helyszíni kiszállással
Szükség esetén és aktuális leterheltségünktől függően telefonos egyeztetés alapján házhoz is jövünk, hogy bevizsgáljuk a járművét. A mobil vizsgálat az esetek többségében nem ingyenes az összeg tekintetében kérjük, érdeklődjön az ügyfélszolgálatunk telefonszámán.

Otthoni hibakód kiolvasás?

A hibakód kiolvasás házilag is kivitelezhető, ha rendelkezik az ehhez való berendezésekkel, viszont meg kell jegyeznünk 2 lényeges dolgot:

  1. A legjobb berendezések félmillió forintnál indulnak, a profi (pl. Bosch, Texa) hibakódolvasók ára elérheti az 1 millió forintot.
  2. A megállapított hibakód nem jelenti automatikusan azt, hogy egyértelműen behatároltuk a probléma gyökerét. Alább megkíséreljük ezt egy kicsit jobban megvilágítani.

Az életben azt láttuk, hogy a hibakód kiolvasása legtöbbször mindössze egy része a hiba tetten éréséhez szükséges teljes vizsgálatsorozatnak. A mai személyautók, teherautók és kamionok egyre nagyobb számú funkcióját vezérlik ma már digitális fedélzeti eszközök. Ezek hibatárolóba tárolják a naplózott információkat, aktuális és historikus események kódjait, a legfontosabb fedélzeti eszközök állapotait.

A fedélzeti autódiagnosztikai berendezések gyakran végzik el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a gépkocsi állapotának rendszeres időközönként történő felülvizsgálata. Ha tűréshatáron kívüli különbséget észlel az eszköz, hibaüzenet érkezik, ami egy tárolóba kerül, utólag is kiolvasható hibakódok alakjában.

A tűrésmezőből kieső mennyiségek egy részéről a fedélzeti jelzőlámpák a vezetők számára feltűnő jelzések formájában is jeleznek, nagyobb részük azonban csak a fedélzeti járműdiagnosztikai műszer soros csatlakozófelületéhez kapcsolódó ún. OBD kábelen keresztül tudhatók meg. Az OBD diagnosztika összehasonlíthatatlanul több fontos adatot szolgáltat a gépjármű állapotáról, viszont ez sem garantálja egyenes következményként a megoldást.

Miért nem ilyen egyszerű a javítás?
Ha a hibakódok kiolvasása elegendő lenne a helyzet felméréséhez, akkor a legtöbb ember maga is meg tudná javítani az autót. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy sokszor nagyon mellé lehet fogni a diagnosztikai információkból.

Néhány közismert eset, amit sok kollégánk is meg tudna erősíteni, a lambda szonda fölösleges cseréje vagy a hűtőfolyadék szondája által jelzett adatok téves értelmezése.

Gyakran tapasztaltunk olyat, hogy elavult értékekkel volt tele a memória, amelyek egy része már nem is állt fenn, ezért javasoljuk az ismételt hibakód kiolvastatást. Ráadásul gyakran előfordul, hogy bizonyos hibák nem mindig produkálják magukat, az autó egyszer így viselkedik, másszor pedig másképpen.

Amiért nem javasoljuk a hibakód otthoni kiolvasását, annak oka pedig az, hogy a tudásnál egy jobb dolog van, ez pedig az a szakmai tapasztalat, amit hosszú évek alatt gyűjt össze a szakember.

Hibakód kiolvasás ára

A munkadíj több tényezőtől is függ, ezért azt kérjük, hogy a konkrét összegről egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal telefonon, de a legbiztosabb a helyszínen történő felmérés, megtekintés.

Olyan járművek, ahol hibakód kiolvasást laptoppal kérnek:

Opel
– Hibakód kiolvasás Opel Astra f
– Vectra a hibakód kiolvasás
– Opel Calibra hibakód kiolvasás
– Opel Vectra c hibakód kiolvasás
Ford
– Mondeo hibakód kiolvasás
– Transit hibakód kiolvasás
Suzuki
– Swift hibakód kiolvasás
– Sx4 hibakód kiolvasás
Volkswagen Polo hibakód olvasás
Peugeot
– Peugeot 406 hibakód kiolvasás
– Peugeot 206 hibakód törlés
Volvo
Citroen
Skoda
– Felicia hibakód kiolvasás
– Fabia hibakód kiolvasás
Fiat
Honda
Mercedes
Mazda
Seat
Renault
– Renault Scenic hibakód kiolvasás
– Renault Laguna hibakód kiolvasás
Mitsubishi hibakód kiolvasás
Daewoo
– Matiz hibakód kiolvasás
– Nexia hibakód kiolvasás

Hibakód kiolvasás és törlés

Rendszeresen ismétlődő kérdések

Mennyi ideig tart a hibakódok kiolvasását követő pontos hibafeltárás?

A hibadiagnosztika igénybe vehet több órát, de eltarthat 2 munkanapig is a hiba komplexitásának függvényében.

Mit tanácsolnak, ha nem lehet elérni a diagnosztikai szervizt telefonon?

Ha nem ér el minket telefonon, előfordulhat, hogy egy bonyolultabb hiba feltárását végezzük. Ilyenkor azt ajánljuk, hogy küldjön e-mailt, és válaszolunk, amint módunkban áll.

Időszakos hiba feltárását minden alkalommal ki kell fizetni?

Sajnos a diagnosztika időt vesz igénybe, így ha egy probléma nem jelentkezik a jármű behozatalakor, akkor a vizsgálatot meg kell ismételni. Okos döntés megvárni, amíg a hiba minden alkalommal tapasztalható.

A hibakód egyértelműen azonosítja a probléma forrását?

Sajnos nem. Több tényező vizsgálata és az évek során szerzett szakmai tapasztalat teszi egyértelművé a probléma tényleges kiváltó okát.

Gépjármű állapotfelmérés Nyék

Használt autó megvétele előtt jelentős összeget megspórolhat a használt autó állapotfelmérésével Nyék régiójában. amennyiben fontosnak tartja az autó átvizsgálását, tárcsázza a +36 70 352 1562 számot!

A meglévő szervizkönyv nem életbiztosítás, hogy jó vételt csinál az autó megvásárlásával, és nem biztos, hogy a szomszéd helyettesíteni tudja a szakavatott szemeket.

Az alábbi képet megnyomva mindjárt tárcsázhatja számunkat okostelefonról:

használt kocsi átnézése Nyék

Mire alkalmas a helyszíni állapotfelmérés Nyék régiójában?

A gépjármű általános állapotának megállapítása Nyék régiójában

Autó külső átnézése: a jármű megtekintésével felderíthetők többek között az alváz horpadásai, korrózió vizsgálata, pl. az ajtók és az autóüvegek illesztési problémái, festékréteg mérése, a gumik állapota.

A gépkocsi ellenőrzése belül: például az utastér, állapota, a tetőkárpit vagy a váltó műszaki állapota. Gyakori probléma a hosszbordásszíj nem megfelelő állapotának megállapítása, a vezérműlánc műszaki élettartamának vizsgálata.

Motordiagnosztika: valós futott km értékének kiolvasása, a kilométeróra visszatekerésének kimutatása, olajcsere ellenőrzése, porlasztó programozás, légzsákadatok műszeres bemérése, világítóberendezések és lengéscsillapító ellenőrzése a közlekedési hatóság ellenőrzése technológiájával.

műszeres lengéscsillapító mérés Nyék

A fedélzeti diagnosztikai interfészre kapcsolódva rengeteg más technikai mutató is kiolvasható, pl. üzemanyag nyomás, vezérlőegység.

Meg kell említenünk azt is, hogy komoly támogatást tudunk adni azon a területen, hogy milyen javítási gyakoriság várható az egyes modelleknél, illetve ha hozzá kell nyúlni, akkor milyen mélyen kell zsebbe nyúlni. → Ezek a tényezők hosszabb távon szabják meg a gépjármű fenntartásának ráfordítását, viszont nyilvánvalóan figyelembe kell venni a kocsivásárlás tekintetében.

A gépkocsi műszaki állapotán kívül hasznos információkkal szolgálunk arra nézve, hogy a kocsi az évjárata, felszereltsége stb. figyelembe vételével megéri-e az árát.

Autó ellenőrzés ára Nyék

A jármű átnézésének összege azon múlik, hogy milyen alapos szakvéleményt kell mondanunk a megvásárolni kívánt kocsiról. Az audit árát telefonos megbeszélés után tudjuk véglegesíteni.

használt kocsi alapos átnézésének ára Nyék

Sokáig tart egy használtautó teljeskörű felmérés?

Az átnézéshez szükséges idő legfőképpen annak a függvénye, hogy mennyire részletes szakvéleményt kell adnunk a kinézett járműről.

Általánosságban véve elmondható, hogy már egy fél órás autó átnézéssel is több tízezer forintot lehet megtakarítani a vételárból az esetleges hibák feltárásával.

A mindenre kiterjedő, felszerszámozott szerelőműhelyben végzett átvizsgálás akár jelentős tízezreket is megtakaríthat az új autótulajdonosnak, vagy megóvja őt egy nagyon leamortizált gépkocsitól!

Az összes műszaki probléma észlelhető a helyszínen?

Nem. Vannak olyan jellegű vizsgálatok, amelyek csakis jól felszerelt autószerelő műhelyben vihetők véghez. Ilyenek többek között pl. a lengéscsillapítók hibáinak világos azonosítása, az alváz tüzetes átnézése.

Van olyan probléma, ami egyáltalán nem vehető észre?

Sajnos igen. Figyelembe véve, hogy nem látunk bele az alkatrészek belsejébe, nem lehet megmondani, hogy mennyi ideig üzemel még egy önindító, vagy hogy a motor belsejében milyen belső károk alakultak ki a jármű élettartama alatt.

üzemanyagadagoló diagnosztika Nyék

Milyen eszközöket vetünk be az állapotfelméréshez?

A legkomolyabb eszköz, amit fel tudunk használni a vizsgálathoz, olyan autódiagnosztikai műszer, amellyel különféle interfész csatlakozók segítségével tudunk a telematikai berendezéshez kapcsolódni, és egy szoftverrel észlelni és archiválni az előző státuszjelzéseket. Rendszeresen esik meg, hogy olyan hibakódokat is észlelhetünk, amelyeket a fedélzeti visszajelző lámpák nem mutatnak.

Figyelembe véve a tényt, hogy a motor az autó legféltettebb alkotórésze, ezt a vizsgálatot okvetlenül okos dolog végrehajtani!

A rétegvastagság-mérés sem okoz gondot, erre dedikált rétegvastagság-mérőt használunk, így nagyon könnyű annak megítélése, hogy az ellenőrzött jármű karosszériájának egyes elemei közül melyeket cseréltek, fújtak át (és azt milyen műszaki minőségben tették meg), ezt alapul véve a vizsgált gépkocsi esetleges eltérő sérüléseire is lehet következtetni.

Tesztút

Sok helyen fizetni kell a használtautó tesztvezetéséért. Megéri fizetni ezért? Mit lehet ebből feltérképezni?

A tesztkör olyan alkalom, amit valamennyi használtautó vevőnek javasolunk.

Próbakörrel kimutatható, esetleges hiányosságok az autónál:

  • Zörejek a kocsi különféle komponensei felől
  • A jármű menetzaja
  • A lengéscsillapító állapota
  • A fékhatás vizsgálata
  • A motor hangja
  • A váltó hibái
  • A kuplung állapota
autó ellenőrzése külföldi út előtt Nyék

Ha műszaki vizsgára szeretné felkészíteni a járművét, vagy ellenőriztetni kívánja nyaralás előtt egy szakszervizben, akkor nálunk jó helyen jár!

Ha nem szeretne csupán kamu szervizkönyv, ismerős véleménye alapján használt autót venni, hanem tisztában szeretne lenni személyautó valós műszaki állapotával, akkor keressen meg minket a jármű ellenőrzésével Nyék vonzáskörzetében +36 70 352 1562!
Számítógépes hibakód kiolvasás és törlés Nyék területén és környékén akár azonnali kiszállással +36 70 352 1562.
FONTOS! Csak 1999 évjárat utáni, és OBD2 csatlakozással rendelkező járműveket tudunk átnézni!

Ugrás az oldal tetejére